Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על מסעדת לטוצ'יני ירושלים

לטוצ'יני


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"נכון, היא לא אנינת טעם כמוני (ובטח ישנם שיגידו שהיא לא סתם מפונקת כמוני), אבל בכל מה שנוגע למטבח האיטלקי-חלבי, היא יודעת על מה היא מדברת..." אחותו הצעירה של יונתן שטרנברג בוחנת את המטבח של לטוצ'יני, ירושלים

כשמדובר במסעדות חלביות, יש כמה אנשים שמיד עולים אצלי בראש כשותפים פוטנציאליים לארוחה. אחד האהובים עליי במקרים כאלו הוא אחותי הצעירה, שיר. נכון, היא לא אנינת טעם כמוני (ובטח ישנם שיגידו שהיא סתם לא מפונקת כמוני), אבל בכל מה שנוגע למטבח האיטלקי-חלבי, היא יודעת על מה היא מדברת.

אחר צהריים לוהט אחד יצאנו למסעדת לטוצ'יני הכשרה והחלבית שברחוב אבן שפרוט בירושלים. לטוצ'יני הוקמה לפני כשנה וחצי על חורבותיה של מסעדת ולקה הוותיקה. השף הראשי והמסעדן יואב עלה לארץ מאנגליה והחליט להגשים כאן את חלומו ולהקים מסעדה. מתברר שהוא חובב אוכל לא קטן ושכבר בגיל 12 הגיע למקום השני בתחרות הבריטית של מאסטר שף. "אנחנו מגישים בלטוצ'יני שקשוקה, פנקייקים ועוגת גבינה ניו יורקית. המטרה שלי היא ליצור מנות מאוזנות ולהשתמש ברכיבים טריים באיכות גבוהה." כששאלתי אותו על המגבלות שבבישול תלוי רכיבים כשרים בלבד, הוא השיב: "איני רואה בזה מגבלה אלא אתגר. נכון, ישנם מוצרים כמו גבינה כחולה שאני לא יכול להשתמש בהם, אבל אז אני חייב להיות יצירתי. הפסטה שלנו היא טרייה, את הקינוחים אנחנו מכינים במקום וברוב המקרים אין סיבה לכך שטעמו של אוכל כשר יהיה שונה מטעמו של אוכל לא-כשר."

בזמן שקשקשנו, הניחה מלצרית חביבה שתי צלחות על השולחן שלנו, אחת עם קרוקטים שהוכנו מבטטה פריכה והוגשו עם צזיקי, והשנייה עם סלט טבולה שהוכן עם קינואה. סלט הקינואה היה סביר, אני הייתי מעדיף מעט יותר רוטב, אבל הקרוקטים הכתומים היו מעולים. הבטטות ראשית נאפות ואז נמעכות למחית ומעורבבות בגבינת פטה מלוחה, כך מודגשת המתיקות וטעם האדמה של ירק השורש הזה. מיד אחריהם הגיעו שתי גרסאות של סלמון אפוי: האחד, מעט מתקתק עם רוטב חרדל, דבש ושום, והשני עם עגבניות, בצל, שום ועשבי תיבול טריים. הדג בושל לדרגת שלמות, שלם מבחוץ וורוד ועסיסי מבפנים. טעמנו גם את הרביולי תרד ברוטב עגבניות ושמנת (סלסה רוזה). הכופתאות האחידות בושלו ברמת אל דנטה והיו טעימות מאד – ניכר היה שמסעדת לטוצ'יני מתייחסת לפסטה שלה במלוא הרצינות. עוד מנה שאהבתי הייתה הסלט לטוצ'יני – סלט קיצי, קליל ומרענן המבוסס על עלים ירוקים טריים, אוכמניות, פקאנים מסוכרים ופירות טעימים שמעליהם חומץ אוכמניות חמצמץ.

תנודת הראש של שיר העידה על כך שהגיע הזמן לעבור לקינוח – עוגת גבינה ניו יורקית וסושי שוקולד. עוגת הגבינה הייתה עשירה וקרמית, כצפוי מהגרסה הניו יורקית. הסושי היה מעניין מאד – יואב מחליף את האצה המסורתית בבראוניז שוקולד ואת מה שהיה צריך להיות דגים או ירקות בגלידת וניל. אגב, לטוצ'יני גם מציעה שירותי קייטרינג לאירועים הכוללים עד 400 מוזמנים ואוכל מוכן לשבת. תיהנו.