עוד מעט נגמר החופש הגדול ואתו מתחילים החגים. תשכחו מהאריזות המוקפאות ומהממתקים לארוחת הצהריים. אספנו בשבילכם ארבעה מקומות שמציעים לכם אוכל ביתי, כדי שתוכלו לאכול ארוחה ביתית ולהרגיש בבית גם אם אתם בחוץ
"טונה אדומה היא מסוג חומרי הגלם שכשהם טובים וטריים, אפשר לאכול אותם חיים, נטו, ואפילו קשה להפסיק. זו שלנו הייתה טרייה במידה שהיינו יכולים לדמיין אותה מנענעת בזנבה במעמקי האוקיינוס..." אדם בר, הירקון 99, תל אביב
"לצד כל אלה מוגשת שפופרת אטומה ובה קרם שוקולד-קרמל שאותו יש לצקת ולערבב עם הקינוחים, ממש כפי שעושה אמן. ובעצם, זוהי הדרך להתייחס לארוחה כולה במסעדת קורדליה: אמנות..." שפרה צח במסעדת קורדליה, מתחם ניר צוק, יפו
שירלי רחמים מקנחת את סיבוב השופינג שלה בארוחה נהדרת במסעדת ווק אנד וולק שבמדרחוב ירושלים בכפר סבא. הטעמים האסייתיים לא מותירים אותה אדישה, והיא סופרת שרימפס, בקר ועוף שמבקרים אצלה על שולחן, חמים ואיכותיים
אורלי פרש אזולאי מבקרת במסעדת הכבש בדליית אל כרמל, במקום שבו עושים אוכל מאהבה. פולקלור דרוזי, כלי נגינה מיוחדים ומעדנים דרוזיים אותנטיים: הלבנה היא קטיפתית ומשובחת, החומוס גרגרי וניחוח של תבשיל הכבש נישא באוויר
מסעדת מלך החומוס שבראשון לציון מציעה לכם חומוס אסלי לבנוני מקורי הנסמך על יותר מארבעים שנות ניסיון, שהתחילו ביפו. את החומוס של מסעדת מלך החומוס, כמו גם את שאר המאכלים, מכינים במקום, והעסקית מוצעת בכל היום
הבצק כבר מזמן אינו עניין של הישרדות אלא של טעם, וטעם טוב. בין אם אתם חסידי מאפי הגבינה ובין אם אתם חוטאים בשוקולד, בין אם אתם אוהבים לחם מלא ובין אם דל קלוריות, מצאנו לכם 4 מאפים (ועוד כמה) שתשמחו לטעום
"בתפריט ישנו חלק נכבד של תבשילי טאג'ין – כלי החרס שבו האוכל מתבשל על גחלים. כתף הטלה התבשלה זמן ארוך בטאג'ין ובשרה התפרק במזלג מן העצם..." יובל בלנקובסקי מתרשם ממסעדת דארנא הירושלמית – מרוקאית אבל לא כמו של אימא
הכול התחיל כשהשף ניר צוק התארח בארוחת רמדאן בבית המשפחה של בכיר עובדי המטבח שלו, אז התקבלה ההשראה להכנת ארוחת רמדאן שתוגש במהלך החודש (עד 15 בספטמבר עם אופציה להארכה) בנועה ביסטרו, מתחם ניר צוק ביפו
שירלי רחמים מתרשמת מפסטיבל הגורמה הכשר שנערך בימים אלו בנתניה. בפסטיבל מציגות מסעדות כשרות רבות מנות במחירים שווים לכל נפש, במיוחד היא מוצאת עניין במנות שמציעות מסעדת אנג'ליקה הירושלמית ואי זוגי התל אביבית
"על מחבת רותחת הגיעו נתחי בקר, עוף ובשר לבן מעורבבים בגמבות ירוקות וכתומות, בצל ורוטב שעועית אלוהי..." דניאל לוין במסעדת צ'אנג סינג, הסינית הוותיקה שחולשת על המדרחוב של מרכז נתניה: לא צריך ויזה בשביל אוכל סיני
מצאו בטיילת דדו שבחיפה את מסעדת סיזנס ביץ' החדשה, שלווה אך יוקרתית, שמציעה לכם אווירה מיוחדת על חוף הים. בסיזנס ביץ': ארוחות בוקר עשירות, ארוחות עסקיות משתלמות, בשרים, דגים, פירות ים ועוד, ובמחירים סבירים
אזהרה: הכתבה הבאה אינה מיועדת לצמחונים. ואחרי שהזהרנו, להלן ארבעה סטייקים לאנשים שאוהבים אותם. לאנשים שמתענגים על הצריבה הקלה על הגריל, לאנשים שריח הבשר המעושן לוקח אותם רחוק. ועם הצמחונים, הפעם, הסליחה
"התפריט של אי זוגי פורש בפניכם קרוב לארבעים מנות שונות, במחיר אחיד של 39 ש"ח לצלחת, מתוכן עליכם לבחור לכם מספר אי זוגי של מנות. מבולבלים? גם אנחנו, בהתחלה.." שפרה צח ובן זוגה במסעדת אי זוגי שברמת החי"ל
אפרת רוזן ובן זוגה מגיעים למסעדת ויטושה הבולגרית שביפו ומתמסרים לארוחת יום שישי אחר הצהריים: סלט פלפלים מושקע, לחם של פעם, גיבצ'ה, מוסקה ובעיקר הקבב הבולגרי המפורסם של ויטושה. ויסלחו הרומנים, המזרחים והשפים
סניף מפגש הסטייק בהרצליה הוא הגרסה הכשרה של המוסד הקולינרי הוותיק, המציע לכם את החוויה המוכרת הכוללת מבחר עשיר של בשרים מובחרים, סלטים משובחים וטריים המיוצרים במקום וללא חומרים משמרים. ובצהריים: חגיגה
אמיר נהרי ובת זוגו משתתפים באירוע הפתיחה של ממילא קפה, המסעדה הכשרה החדשה שבמלון הבוטיק ממילא הירושלמי. מבית היוצר של שף רועי ענתבי: קירוב לבבות, הנמכת מחירים ומנות מעולות לכל מי שמחפש מקום מסביר פנים
ולכל מי שעייף וכבר אין לו כוח לצאת מהבית, גם לא בשביל לאכול, ולכל מי שעסוק וכבר אין לו זמן לצאת מהבית, גם לא בשביל לאכול. ולכל מי שמאד אוהב את הבית שלו וכבר לא יוצא ממנו, גם לא בשביל לאכול – 4 מסעדות, 4 משלוחים
"בארוחת המסורה השתתפו לא פחות מ-240 אנשים, והיא הייתה כרוכה במבצע לוגיסטי אדיר של הכנת התפריט הסבוך והיצירתי שכלל מנות כדוגמת "מרק שילוח הקן" – מרק של תורים, יונים ודרור..." יובל בלנקובסקי, האקליפטוס, ירושלים
"ואף על פי שגם את תתלהבי מהנקניקייה, שעשויה מבשר קצוץ משובח ומתובל, תסתפקי רק בפינה קטנה ממנה ותשאירי לו את כל היתר, ומהטי-בון תחתכי בשבילו גם מהצד של הפילה וגם מהצד של הסינטה..." שפרה צח, בוצ'רי דה ברילוצ'ה
"מנה מלאזית ענקית של אטריות ביצים מוקפצות בווק עם אווז מעושן, ביצה וירקות לרוב כגון כרוב, גזר, בצל, פלפלים, ואפונה..." שיר כידן נזכרת בערב הגמר של המונדיאל במסעדת למון גראס, אבן גבירול, תל אביב: מי צריך גברים?
יובל בלנקובסקי: "פסטיבל היין בירושלים מציע חוויית יין ייחודית. בין חצר הפסלים של מוזיאון ישראל הוקם מתחם שבו מציגים עשרות יקבים מקומיים את תוצרתם, עם הכניסה מקבלים כוס יין, והטעימות בדוכנים חופשיות..."
יובל בלנקובסקי מסכם את אירועי טרה אוליבו, תחרות שמן הזית הבין לאומית שהתקיימה במלון ענבל הירושלמי, בניצוחו של השף איציק ברק למסעדת סופיה: עלייה במעמדו של שמן הזית הישראלי ושל מלון ענבל כמרכז לקולינריה משובחת
אלמוכתאר, מסעדה דרוזית אותנטית, נבחרת כפר עין אל אסד, מציעה לכם ארוחת תבשילים מסורתית במחיר משתלם אל מול נוף מרהיב של הים התיכון, הכינרת והגולן. אווירה רגועה ופסטורלית, לצד ים-תיכוניות מסורתית הנפרשת לפניכם
אמנם עכשיו קיץ, אבל לא באמת כתוב בתפריט העונתי שחובה לאכול רק פופקורן, נקניקייה בלחמנייה וגלידה. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שתוכלו ליהנות בהן יחד – גם אתם וגם הילדים. וכן, לאכול אוכל טוב. גם בחופש הגדול