''סביצ'ה דג ים מצליח גם הוא לבדל את עצמו בטעמי חריף-חמוץ-מתוק של צי'לי, לימון, תמרים, בצל וכוסברה, בעיטור ביצי סלמון...''. מסעדת ג'ולייט קיטשן מציגה שילוב מעניין של אוכל מעולה המוגש בגינונים קלאסיים, באווירה לא פורמאלית
''אני קיבלתי את השושקה, מנה שכבר התיאור שלה עורר לי את בלוטות הרוק - פלפל אדום בציפוי פריך, ממולא בגבינת קשקבל וריקוטה, על רוטב פלפלים פיקנטי. וכמה שזה טעים...''. נדב אבידן הרחיק עד לרחובות כדי ליהנות ממטעמי סזאר ביסטרו
''מגש טעימות יפני, הביא עימו מגוון מנות מהמטבח היפני לזוג. היו שם טונה צרובה, דים סאם, פטריות שיטאקי מטוגנות, פילה סלמון, פאנקו פיש ועוד מיני מטעמים...''. עיינה גל חיפשה פתרונות סושי ברמת גן, ומצאה ביוקו אונו הרבה יותר
''המנה העיקרית שלי - מניפת חזה עוף בגריל, ברוטב טריאקי, מוגשת בחן על מצע אורז מוקפץ עם ירקות - הייתה גולת הכותרת עבורי...''. היום הרע של שירי טוב נמוג כאיננו, בזכות האביר שלה, וארוחת הצהריים המשותפת שלהם בסופר סושי
''עגל החלב היה משובח ורוטב הפלפל מצוין. הברווז, שנכנע בקלות למגע המזלג, נטבל ברוטב תפוזים מתקתק ומריר, שמשלים את התמונה (המופלאה גם בלעדיו)...''. מצב רוחה השפוף של אדווה גן סתיו השתפר ללא היכר אחרי סבב טעימות בפרי מגדים
''למנות העיקריות, קיבל יובל סטייק אנטרקוט מיושן, שלדבריו אם רציתי יכולתי לבקש חתיכה, אבל זה היה הורס את החברות בינינו...''. ממש כמו בארי מנילו, ששר על אהבתו למנדי, מזמרר נדב אבידן על אהובתו החדשה, מסעדת מנדי'ס בפארק הירקון
''את האנטרקוט הסכמנו, בעצת המלצרית (שעשתה יד אחת עם הקרדיולוג שלנו) לצלות קצת מעבר למה שאנו רגילים, ולא התחרטנו...''. אדם בר וחברו הטוב יצאו לערב גברים בבר-מסעדה ברקרולה, והיללו את חומרי הגלם המעולים והאלכוהול המשובח
''בקערה שחורה ועמוקה משייט לו בנחת בשר סירליון, שהוקפץ בווק עם חצילים, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, חלב קוקוס, בזיליקום וקארי אדום...''. בשביל המנה הזאת (אבל לא רק), היה שווה למיכל זמרני להגיע מחיפה למסעדת מינה טומיי שבתל אביב
''ספגטי פנה בסגנון ים תיכוני, כלומר רוטב שמורכב מעגבניות, שום, בצל, זיתים שחורים, פסטו, וגבינת פטה, המצטרפים יחד לפסטה מעולה, כדי ליצור מה שאני הגדרתי כ'חוויה בלתי נשכחת'...''. נדב אבידן מצא לעצמו בית איטלקי במסעדת אלורה
פסטיבל לילה לבן, המציין את הכרזתה של תל אביב כאתר מורשת תרבות עולמית, ייחגג ב-3 ביולי, זו השנה החמישית ברציפות. כאן תוכלו לקרוא קצת רקע על האירוע, ללמוד על המסעדות שמציעות דילים מיוחדים לכבודו, ולטעום קצת אירועי חוצות
''לוקסור הוא פירמידת קרם מועשרת בתערובת פולי קפה, ומקושטת בפסי גנאש על בסיס קראנצ'י, המונח על פרלינה וגנאש שוקולד מריר...''. ריקי אלעזר גילתה את גם קפה, קפה-המסעדה המושלם לאוהבים. אמנם עם אמא שלה, אבל בכל זאת
"ניוקי בטטה עם שרימפס, מנה מפתיעה ומעניינת, עשירה בטעמים מנוגדים, של עגבניות מיובשות שקצת צורבות, גבינה כחולה שמפתיעה בחריפות קלה, ואגוזים מתובלים המפתיעים כשהם מגיעים לחיך....". מסעדת מסיק. כל מילה נוספת מיותרת
''בן זוגי הזמין את המנה המנצחת - פילה יען, במילוי חזה אווז וגבינת קשקבל, שהוגש עם פסטו, צלפים וירקות שורש. מנה מפתיעה ועשירה בטעמים ובריחות...''. במקום לאכול שטח בהכנה ל''הישרדות'', אורלי פרש אזולאי אכלה טוב בחוות התבלינים
''הזמנו קבב. וקציצות הבית. וגם כבש בתנור, שיהיה. הכל היה טעים מאד. קציצות מתובלות כהלכה, קבב עשוי על האש כמו שצריך, והכבש- תענוג. רך, עסיסי ומלא טעם...''. עיינה גל שבה ממסעדת מונקה עם כמה תובנות על המוסד היפואי הוותיק
''למנה ראשונה בחרנו שרימפס טריים, מוקפצים בשמן זית, שום ולימון. השרימפס היה טרי ונגיס מאוד, וקולות של שביעות רצון עלו החל מהטעימה הראשונה.,....'' ריקי אלעזר נהנתה במסעדת לה קוצ'ינה מאיטליה, כמו שאפשר רק באילת
''העזר-שכנגד מודיע לי שהוא מתכוון לעמוד בפיתוי ולהתמקד בחומוס. בפאתה הוא נשבר, נוכח המנה שמורכבת משכבות של בשר כבש טחון, טחינה חמה עם צנוברים ופיתה קלויה מלמטה...''. שפרה צח ובן זוגה התפתו ממעדנים לבנוניים בערבסקה
''פלטת מיקס בשרים עשירה כללה נתח אנטרקוט, פרגית, קבב, נקניקיית צ'וריסוס, ואסאדו. בלי שהיות מיותרות, נכנסנו למלאכת פירוק הבשר...''. הביקור במסעדת אסאדו דון לאון גרם לקרן ויזנר להבין מהי קבוצת השייכות שלה, בקרב בעלי החיים
''ניסינו משהו קצת נועז: אינארי סלמון - ביצי דגי סלמון על מצע של אורז, במעטפת טופו. האיחוד המוצלח הוכיח ששילוב של חומרי גלם טובים ודרך הגשה אסתטית – מוליד מנה מנצחת...''. יובל בלנקובסקי אכל בדומו סושי בר אוכל יפני כהלכתו
''מרק מיסו מצוין פתח את הארוחה יחד עם סלט אצות וואקמה מעולה שהורכב מאצות, מלפפון וג'ינג'ר כבוש בוינגרט, סויה ושומשום...''. אדווה גן סתיו שינתה דעתה מקצה לקצה על סושיות של קניונים, בעקבות האוכל המצוין של קוי סושי בר
''גם מנת הפרגיות משלבת מזרח ומערב: שיפודי הפרגיות, שהושרו במרינדה אסיאתית באופייה, מוגשים יחד עם ריזוטו פטריות שמגיע מהמטבח האיטלקי...''. לרגל חגיגות ה-60, סיכמה שפרה צח במסעדת ארוגולה שישים שנות בישול ישראלי
''אני בחרתי בלזניה בשרית, שהורכבה מבשר עגל קצוץ, עגבניות, עשבי תיבול וכיפת מוצרלה שהוקרמה מלמעלה. המעדן היה עשיר ומיוחד...''. מיה בר החליפה את הנסיעה לאיטליה, משאת נפשה, בארוחת ערב רומנטית במסעדת בוקצ'יו בתל אביב
''אחר כך טועמים קרפצ'יו חציל נהדר עם פרמז'ן, וגם מנת אנטי פסטי מעולה של ברזאולה ומלון עם פרמז'ן, ארוגולה ושמן זית...''. עיינה גל נפרדה מהחבר, ומהארץ, במסעדת רוסטיקו בתל אביב. היא נוסעת רק לשבוע, אבל יהיה קשה
"פלטת הבשרים הקרים הענקית כללה מורטדלה, כתף בקר, סלמי ופרוסות חזה בקר מפולפל...". האוכל במסעדת הלוייתן, והזמר שהנעים בשאנסונים צרפתיים, גרם לאדווה גן סתיו להרגיש כאילו ירדה ממטוס והתיישבה בבית קפה באמצע פריז
"באו בקר, פטריות ובצל ירוק, המזכיר בצורתו סופגנייה קטנה וחיוורת, עשוי בצק עבה, וממולא במילוי מצוין בטעם של תבשיל קדירה...". מיכל זמרני ניסתה לקיים פגישת עבודה במסעדת דים סאם. זה לא הלך: חווית הבילוי פשוט מוצלחת מדי
''על קדרתי מונחים נתחי בשר יפים וגדולים, במרקם רך כחמאה, בטעם דומיננטי, עשירים בניחוח וטעמי לימון ורוזמרין....''. בבית של רפא התמכר דניאל רום לתחושת פתיחות מרעננת, ולביטחון שבידיעה שמה שלא יחליט - יהיה טוב