''ניסינו משהו קצת נועז: אינארי סלמון - ביצי דגי סלמון על מצע של אורז, במעטפת טופו. האיחוד המוצלח הוכיח ששילוב של חומרי גלם טובים ודרך הגשה אסתטית – מוליד מנה מנצחת...''. יובל בלנקובסקי אכל בדומו סושי בר אוכל יפני כהלכתו
מסעדת סימה הכשרה שבתל אביב, אחות למסעדה הוותיקה שבירושלים, מציעה בשעות הצהריים ארבעה סוגים של ארוחות עסקיות, הכוללות מבחר סלטים, שתייה קלה, ומגוון של מאכלי גריל, או תבשילים ירושלמיים אסליים, ממש כמו בבית אמא
ל''ג בעומר, שנחגג אמש, הוא גם האות לתחילת עונת החתונות. אם עדיין לא סגרתם את האירוע שלכם לקיץ, וגם אם סגרתם אבל אתם מחפשים לשוות – הנה ארבעה אולמות וגני אירועים ברחבי הארץ, בסגנון כפרי, אורבני, קלאסי או מסורתי
''מרק מיסו מצוין פתח את הארוחה יחד עם סלט אצות וואקמה מעולה שהורכב מאצות, מלפפון וג'ינג'ר כבוש בוינגרט, סויה ושומשום...''. אדווה גן סתיו שינתה דעתה מקצה לקצה על סושיות של קניונים, בעקבות האוכל המצוין של קוי סושי בר
''גם מנת הפרגיות משלבת מזרח ומערב: שיפודי הפרגיות, שהושרו במרינדה אסיאתית באופייה, מוגשים יחד עם ריזוטו פטריות שמגיע מהמטבח האיטלקי...''. לרגל חגיגות ה-60, סיכמה שפרה צח במסעדת ארוגולה שישים שנות בישול ישראלי
לאוהבי האוכל הסיני, מציעה מסעדת קורוסין ברמת גן אוכל סיני כשר למהדרין, עם נגיעות מהמטבח התאילנדי והיפני. בשעות הצהריים, מציעה המסעדה ארוחה עסקית, הכוללת מנה ראשונה – אגרול, מרק או סלט סיני – במחיר המנה העיקרית
לפני 31 שנה בדיוק, ב-19 במאי 1977, ערכה האוריינט אקספרס, שקישרה בין אירופה לאימפריה העותומאנית, את נסיעתה האחרונה. לזכרה, הנה ארבע מסעדות, שמטבחן שואב מהמסלול של רכבת המותרות: מצרפת, דרך איטליה, עובר בבולגריה ועד טורקיה
''אני בחרתי בלזניה בשרית, שהורכבה מבשר עגל קצוץ, עגבניות, עשבי תיבול וכיפת מוצרלה שהוקרמה מלמעלה. המעדן היה עשיר ומיוחד...''. מיה בר החליפה את הנסיעה לאיטליה, משאת נפשה, בארוחת ערב רומנטית במסעדת בוקצ'יו בתל אביב
''אחר כך טועמים קרפצ'יו חציל נהדר עם פרמז'ן, וגם מנת אנטי פסטי מעולה של ברזאולה ומלון עם פרמז'ן, ארוגולה ושמן זית...''. עיינה גל נפרדה מהחבר, ומהארץ, במסעדת רוסטיקו בתל אביב. היא נוסעת רק לשבוע, אבל יהיה קשה
הארוחה העסקית של מסעדת רפאלו בראשל"צ מתאימה לכל סוגי הסועדים, בכל הגילאים. המסעדה מציעה ארוחה עסקית ירוקה, חלבית או בשרית, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית, שתייה חמה וקרה, במחיר 42 עד 62 ₪. ויש הנחות מיוחדות לחיילים
החגים כבר מאחורינו, וגם הארוחות המשפחתיות של פסח הפכו לזיכרון רחוק. כששבועות טרם נראה באופק, עלול החיך לחוש פתאום געגוע לאוכל של אמא – אמיתי, אותנטי ולא מתיפייף. למתגעגעים, הנה ארבע מסעדת המגישות אוכל ביתי אמיתי
"פלטת הבשרים הקרים הענקית כללה מורטדלה, כתף בקר, סלמי ופרוסות חזה בקר מפולפל...". האוכל במסעדת הלוייתן, והזמר שהנעים בשאנסונים צרפתיים, גרם לאדווה גן סתיו להרגיש כאילו ירדה ממטוס והתיישבה בבית קפה באמצע פריז
"באו בקר, פטריות ובצל ירוק, המזכיר בצורתו סופגנייה קטנה וחיוורת, עשוי בצק עבה, וממולא במילוי מצוין בטעם של תבשיל קדירה...". מיכל זמרני ניסתה לקיים פגישת עבודה במסעדת דים סאם. זה לא הלך: חווית הבילוי פשוט מוצלחת מדי
למי ששומר כשרות גלאט, אבל מחפש את הגיוון הקולינארי, מציעה מסעדת פיקנסין שבני ברק תפריט אסייתי עשיר, הכולל מגוון מרקים, סושי, מנות בשר ועוף, ירקות, נודלס ועוד. בצהריים, ניתן לקבל ארוחה עסקית, במחיר 55 או 70 ₪
בעוד שבוע נחגוג את יום העצמאות, יום המנגל הבינלאומי, ונצא לעשות על האש ברחבי הארץ. אבל אולי השנה, במקום להתלכלך מפחמים ולשרוף נתחים על הגריל, פשוט תצאו למסעדת בשרים טובה? הנה עשר מסעדות בשרים משובחות ברחבי הארץ
''על קדרתי מונחים נתחי בשר יפים וגדולים, במרקם רך כחמאה, בטעם דומיננטי, עשירים בניחוח וטעמי לימון ורוזמרין....''. בבית של רפא התמכר דניאל רום לתחושת פתיחות מרעננת, ולביטחון שבידיעה שמה שלא יחליט - יהיה טוב
"לצד המרק הזמנו גם פלטת מתאבנים ליחיד, בה הוגשו אגרול, בייבי ריבס, שרימפס מטוגן בבלילה עם שומשום ודמפלינג. כולם פריכים ועשויים במקום....". במחווה לחגיגות של ימי ילדותה, יצאה מיה בר לאכול במסעדת הסינית האדומה
ביום חמישי הקרוב, 1 במאי, ייחגג יום הפועלים הבינלאומי. בעבר, ציינו ארגוני עובדים יום זה בהפגנות סוערות, תהלוכות או חופשות ארוכות. היום, תוכלו לקחת ביום זה חופשה, ולציין אותו בארבע מסעדות פועלים נבחרות, ברחבי הארץ
מסעדת השף טרין, הממוקמת ביבנה, מציעה באמצע השבוע, בשעות הצהריים, ארוחות עסקיות הכוללות מנה ראשונה ושתייה קלה במחיר המנה העיקרית. טווח המחירים נע בין 49 ל-89 ₪. תמורת 12 ₪ נוספים, אפשר להתפנק גם עם קינוח
''הראשונה שלו, אינבולטיני חצילים, כללה ארבעה גלילים של חציל קלוי במילוי גבינות עיזים ובזיליקום עם רוטב יוגורט וגבינת פטה, עם רוטב עגבניות טעים ועשיר...''. שפרה צח הרחיקה עד נתניה, כדי ליהנות מהאוכל של מסעדת פומודורו
חופשת הפסח מסתיימת בקרוב, אבל הקיץ כבר נותן את אותותיו, וזה הזמן המושלם לצאת להסתובב ברחבי הארץ, ובצפון הארץ – בכלל. למטיילי סוף השבוע, ולמטיילים באופן כללי: הנה ארבע פסגות קולינאריות, שכדאי לעצור בהן בצפון
''הסטייק היה רך ועסיסי והתרד המוקרם היה מעדן חלומי. מעריצי התרד למיניהם, ממש כמוני, יגלו כי גם מנת תרד יכולה להיות מפתיעה...''. ריקי אלעזר, שציפתה לפאסט פוד, הופתעה לטובה מאיכותה של מסעדת ראנץ' האוס בר בורגר באילת
הם התמחו בבישול, חלמו על עסק משלהם, השקיעו זמן וכסף ומאמץ, פתחו מסעדה – וגילו שזה לא בהכרח מה שסיפרו להם. לכבוד פסח, השפים שאול בן אדרת, ניר צוק, דפנה ברוך ויניב חדד נזכרים איך פתחו את המסעדה הראשונה שלהם
אחרי שנגמר ליל הסדר, ושאר ארוחות החג גם הן מאחורינו, עדיין נשאר חול המועד, והרצון להקדיש אותו לזמן איכות עם הילדים. הנה ארבע מסעדות ברחבי הארץ, בהן תוכלו לבלות עם הצאצאים במהלך חול המועד. בחלקן יש הפעלות מיוחדות
''נתחי הבשר המיושנים, שטבלו במרינדות גאוניות של פירות פסיפלורה, תפוז וג'ינג'ר, קראו תיגר על המטבח שהכרנו והצליחו לרגש ולהפתיע..''. דניאל רום גילה במסעדת מיטבלים שגם כשאתה כבר בטוח שמיצית הכל – תמיד אפשר עוד להתרגש