Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> מתוק לי, מתוק לי: מקום מתוק, מאפיית הולר הנחתום, לאונידס, לה קוויזין
לחם בשר הרצליה

מתוק לי, מתוק לי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לאלו מאיתנו שלא יכולים לסיים ארוחה בלי קינוח; שמתוק הוא בשבילם פתרון למתי ששמח, שעצוב, שבודד; שתמיד מחפשים איך להגדיל ולשכלל את החוויות הקולינאריות הפרטיות והמתוקות שלהם: הנה ארבעה מקומות מתוקים ושונים ברחבי הארץ

מקום מתוק
מקום מתוק הוא בית קפה בניחוח הונגרי, הממוקם בקומה התחתונה של ביתם של יהודית ואבי, הבעלים. במקום מגישים ארוחות בוקר עשירות, אומלטים, טוסטים, סלטים, קישים ופשטידות. אבל כדאי לשים לב לאוכל ההונגרי, ובמיוחד – למתוקים ההונגריים: פלנצ'יטות (בלינצ'ס) במילוי אגוזים וריבה, גבינה וצימוקים, או שוקולד. מנות מתוקות מהמטבח ההונגרי, ובהן טורוש גומבוץ (כופתאות גבינה וצימוקים), סילבש גומבוץ (כופתאות שזיפים), ופשטידת אטריות מתוקה. וכמובן – העוגות והמאפים ההונגריים, ובהם קירטש קולץ' (מאפה שמרים הונגרי), ז'רבו (עוגת שכבות עם אגוזים ושוקולד), דובוש (שכבות בצק פריך ושוקלד, מצופה בקרמל), שומלוי גולושקה (שכבות עוגת וניל ושוקולד ממולא בקרם שוקולד, קרם וניל, אגוזים וצימוקים, המוגש בתוספת קצפת וסירופ שוקולד) ועוד. פתוח בסופ''ש, חגים וחופשים.
מקום מתוק
מושב בצת.
04-9808251, 050-7564996

מאפיית הולר הנחתום
מאפיית הולר הנחתום, שנוסדה בבני ברק בשנות ה-70, מציעה מגוון עצום של מאפים, קישים, בורקסים, לחמים, פיתות, ג'בטות, לחמניות וקינוחים, בהכשר לנדאו. על אגף המתוקים במאפייה אחראי הקונדיטור אבנר אסרף, שהתמחה במשך שנים רבות בגרמניה, בלגיה ושוויץ. תחת ידיו יוצאות עוגות גבינה מ-100% גבינה ללא חומרים משמרים, עוגות יום הולדת, עוגות שמנת ומגוון מאפים מתוקים. במוצרים: קרואסונים פרווה בטעמים וניל, קינמון ושוקולד. מאפים מתוקים מבצק פילו, בטעמים שוקולד, אגוזים, קינמון, גבינה ועוד. עוגות מאפינס בחושות בטעמים מייפל, שוקו, חלבה, תפוח עץ, אספרסו ועוד. עוגיות יבשות בשלל טעמים, עוגות פרסבורגר (שמרים פריך) במבחר מילויים, לחמניות מתוקות, ועוד. במאפיית הולר מקפידים על טריות המוצרים, ועל גמילות חסדים. את מה שנשאר בסוף היום מחלקים לנזקקים.
מאפיית הולר הנחתום
רחוב הירקון 33, בני ברק.
03-6169555

לאונידס
לאונידס הוא בית שוקולד, אשר החל את דרכו בבלגיה בשנת 1913, וכיום כולל למעלה ממאה סניפים, בכל העולם. בית השוקולד מייצר קרוב למאה פרלינים, לפי מיטב המסורת הבלגית, ומקפיד על טריות, שימוש במרכיבים האיכותיים ביותר, ומחירים נוחים לכל כיס. במקום מבחר של פרלינים בקרם חמאה, בקרם קרמל, במילוי גאנש (קרם שוקולד), בנוגט, בקרם ליקר, וגם פרלינים ללא סוכר. בנוסף, מציעים במקום מגוון של ממתקים, פנינים (טראפלס), מרציפנים, מרמלדות בטעמים, שוקולד על מקל בצורות שונות, פירות יבשים, טבלאות שוקולד, יינות מתוקים, חליטות תה ועוד. את השוקולדים ניתן להשיג במגוון מארזים בהרכבה אישית, ובמשלוח עד לבית הלקוח. סניפים בתל אביב, ברמת השרון ובירושלים.
לאונידס
סוקולוב 83, רמת השרון, 03-5400646.
אבן גבירול 74, תל אביב, 03-6093363.
יפו 33, ירושלים, 02-6223262.

לה קוויזין
קונדיטוריה לה קווזין הינה קונדיטוריית שף ירושלמית, כשרה למהדרין, שנפתחה לפני כשמונה שנים על ידי בני הזוג מרווין ולורי ראפ. לורי, בוגרת הקונדיטוריה בלה נוטרה, חלמה לשדרג את קינוחי הפרווה והמאפים בירושלים, וליצור קינוחים מענגים שלא נופלים מהקינוחים החלביים. בקונדיטוריית לה קוויזין היא מייצרת שפע של עוגות, עוגיות, פטיפורים וקישים במגוון טעמים וגדלים, קינוחי פרווה וקינוחים חלביים עשירים בטעם ומרקם. בתפריט הפרווה: עוגת מוס שוקולד, קונקורד, שוקולד פקאן, טארט פירות, מרנג לימון, עוגת גבינה עשויה טופו וקרם לימון, עוגות בחושות, פטיפורים בטעמים טרטלט פירות, פרנצ'יפן שוקולד, ריבועי בראוני ועוד, ומגוון עוגיות בטעמים שונים. בתפריט החלבי: סימפוניה, שוקולד משי, כפיות לימון ושוקולד לבן, טארט טראפל, טארט טרופי, ומגוון עוגיות ופטיפורים.
לה קוויזין
יד חרוצים 4, ירושלים, 02-6728274.
עזה 20, ירושלים, 02-5611644.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש