''קניידלו וופרו זלו היא מנה עסיסית, טעימה ונעימה לחיך, המורכבת מפרוסות צלי בשר לבן, ומוגשת לצד תבשיל כרוב עם קימל וקניידלקים - לחם צ'כי מאודה...''. קרן ויזנר נשטפה בפראג הקטנה בזיכרונות ילדות, מהמטבח של סבתה הצ'כית
''הדג שלי היה טרי ורך, המעטפת שלו הייתה בעלת ציפוי פריך, מה שנתן לאמנון מרקם קריספי וטוב. הוא היה מתובל היטב, ולא הייתי צריכה להוסיף משפרי טעם...''. במסעדת בלה ונציה, לימדה שירי טוב את אחותה מסעדה איטלקית טובה מהי
אם גם אתם הולכים לארח בסוכות אושפיזין מסוגים שונים, חברים וקרובי משפחה – כדאי שתחשבו על אוכל מתאים לאירוח. בהקשר זה, מומלץ הפינגר פוד – חטיפים קטנים ומדויקים, שקל לנשנש עם הידיים. הנה כמה מתכונים שמתאימים לאירוח בסוכה
בימי התנ''ך התקיים בעמק האלה הקרב בן דוד לגוליית. היום ממוקמים שם יקבי עמק האלה, ומבקר היין יובל בלנקובסקי לקח זוג חברים ויצא לקרב אנין יותר, שמטרתו להכריע איזה מיינות הקברנה פרנק של היקב הוא המשובח ביותר. דרכים צדדיות
אם גם אתם הייתם רוצים להיות עכשיו בטוסקנה, אבל תקועים מול המחשב במשרד – כדאי לכם לעשות קפיצה קטנה לחו''ל לפחות בארוחת הצהריים שלכם, וליהנות מהארוחה העסקית של מסעדת לוסטיג מטבח איכרים, המציעה אירוח כפרי ביתי, כמו באירופה
''בכל המנות מורגשת, בדיוק כמו שהבטיחו לנו, הים תיכוניות של ישראל - בשימוש בעשבי תיבול מקומיים, לדוגמא. עוגת הדניס של אספי הייתה קלילה וטעימה, והפילה שלי היה נהדר גם הוא...''. עיינה גל ציינה את פתיחת השנה במסעדת הסוכה הלבנה
''למערכה השנייה מתייצבים שניים, קערת חסילונים יוקרתית ופלאפל בטחינה. אלה ואלה נעלמים מהצלחות כמעט ברגע, משאירים מאחריהם רק את קולות ליקוק האצבעות...''. יובל אופק בדק את הסניף החדש של מסעדת דיאנא בנצרת. איכותי כמו מסעדת האם
חול המועד סוכות הוא זמן טוב לטיולים משפחתיים ברחבי הארץ, ובבירה – בפרט. שם, פותחות רוב המסעדות סוכות, מתקשטות בקישוטים צבעוניים ובפעילויות לילדים, ומציעות מטעמים מיוחדים לחג. הנה ארבע מסעדות ירושלמיות שבהן כדי לבקר בסוכות
''עוד באותו יום חיסלנו את הלחם הצרפתי המדהים – פריך מבחוץ וענן רך מבפנים – שהגדיל את מכסת הטיסות על ציר החמאה-קרש חיתוך...''. לאחר הביקור והטעימות בלחם ארטיזן, מבקשת אדווה גן סתיו מחיים, מקים הרשת: שלך לחמך, חיים, אלי...
יום כיפור בפתח, ובקרוב יתכנס כל בית ישראל לחשבון הנפש השנתי ולחתימה טובה, מי בצום ובתפילות, מי במרתון די.וי.די. במסעדות כבר חשבו על היום שאחרי, וארגנו מסיבות חטאים מעוררות תיאבון. הנה ארבע מסעדות בהן תוכלו לשבור את הצום
''הקוסקוס המלכותי מעוטר בצימוקים ושזיפים, שבושלו ארוכות עם בשר כבש. הקוסקוס עדין ודק, ובשר הכבש נמס ממש על הלשון, והפירות מוסיפים מתיקות שלא משתלטת...''. מרגלית אשכול מוכנה להמיר את ביתה שלה בבית המרוקאי של מסעדת דארנא
ממטעי הקקאו הטרופיים, לקלייה בשמש ובמכונות, עובר במחיצה, בהפרדה ובערבול. דרך ארוכה עושים פולי השוקולד מרגע שנקטפו ועד להפיכתם לממתק האהוב ביותר בעולם. רואי גרשון, שוקולטייה ומקים המותג Roy שוקולד, מספר. כתבה ראשונה בסדרה
''בינתיים, מגיע לשולחן ספגטי ברוטב סמיך אך לא מכביד של שמנת ועגבניות, שחובר לאטריות הדקיקות בנאמנות ואדיקות...''. יובל אופק נהנה בקפה שריד מבילוי צהריים בסגנון העמק, שכלל ארוחה נינוחה וטעימה, מנות גדולות ומחירים שפויים
''האשכולות האדומים היו עדיין עטופים בטל הערב הקודם. טעימה של אחדים מהם היא התנסות מעניינת לכל חובב יין. תערובת נעימה של מתיקות וחומציות התערבבה בפי...''. יובל בלנקובסקי בחן את תעשיית היין מקרוב, בסדנת טרואר של יקב צרעה
''המאפה הראשון שלמדנו להכין היה דייניש ריבת שזיפים. אני ויפצ'וק, זוגתי לאפייה, מרחנו ריבה על גבי הבצק, ומאוד השתדלנו שלא יראו אותנו מלקקות את האצבעות...''. שירי טוב הסתחררה מהריח, ומקלות ההכנה, בסדנת מאפי השמרים של פורשף
''הבשר הוא כנראה האיכותי ביותר שאכלתי מימי, ואסף, שגר בטקסס כמה שנים, ומבין בבשר, מסכים איתי. נתח עבה, מתובל בדיוק, ועסיסי שזה כואב...''. מיכל שי נחשפה לארוחת הצהריים האטרקטיבית של מסעדת 2C, עם האוכל המשובח והנוף המנצח
''בתזמון מושלם הגיעו לשולחן מורי טמפורה – מיקס של קלמארי ושרימפס בטמפורה, שהוגשו בצורה אסטטית ומרשימה; וגיוזה מצוינים...''. מבעד לערפל האלכוהול, תוצאה של צ'ויה מוצלחת, משחזרת אווה גן סתיו את הביקור המהנה באריגטו סושי בר
כל שומר משקל מכיר את זה: ראש השנה פירושו מות הדיאטה. הרי לא ייתכן לצלוח את ארוחת החג בשלום. האמנם? ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מחלקת טיפים שימושיים לארוחת החג, שמבוססים על עיקרון פשוט אחד: להיות שבע במהלך הארוחה
לפתוח עם קפרינייה רימונים מהמטבח הברזילאי, להמשיך לגפילטע פיש פולני, להתענג על חזה עוף בצ'אטני תפוחים דבש ותמרים, לצד סלט פטרוזיליה ורימונים ים תיכוני. בשולחן ארוחת החג של 2eat מתערבבים מתכוני כל העדות. בואו גם אתם לנסות
כחג המצוין בעיקר בצורה קולינארית, עם שפע מנהגים הקשורים באוכל – נחגג ראש השנה גם במיטב מסעדות ישראל. הנה ארבע מסעדות המציעות מבצעים מיוחדים לראש השנה: אם זה אוכל או עוגות לקחת הביתה, מסיבת פתיחת שנה, או מבצעים במהלך החג
''שלושה סוגי דגים היא מכילה, פיסת השלמות הזו. סלמון, דניס ובס, אשר נחתכו לפילה, נצרבו בגריל בידיים אוהבות, והונחו על מצע סלט סלסה...''. חגיגת 15 שנה למסעדת פורלין היא חגיגה גם עבור הלקוחות. כמו נדב אבידן, למשל
''בצהריים שוקולד מריר שעוטף כמה פרלינים משובחים, ובהם אמרטו, אספרסו וטראפל ויסקי; ובערב פרלין ארל גריי משובח במיוחד, בטעמי תה סמיך וקרמל...''. מארזי המתנה של Roy שוקולד מושלמים מכל בחינה, להוציא אחת: הם נגמרים הרבה לפני החג
בין תפוחים לתמרים, רימונים ודגים, עוף ובקר ועוגת דבש, קשה מאוד לבחור את היין שילווה את ארוחת החג של ראש השנה. מבקר הבית, יובל בלנקובסקי, נחלץ לעזרתכם, וממליץ על יין שמתאים לכל אחד משלבי הארוחה. בברכת שנת יינות טובה
לא משנה איפה אתם בחג, ואם אתם אורחים או מתארחים – סביר להניח שגם אתם מחפשים ברגעים אלו את כלי האירוח הכי יפים, הגאדג'טים הכי מדליקים, כלי הבישול הכי יעילים והמתנות הכי שוות. לכבוד ראש השנה, הנה המלצות לכלים איכותיים לחג
''כבר בהדגמת המנה הראשונה, מגיע הרגע בו היא מפתיעה אותנו בטיפ שהוא אבן היסוד החשובה ביותר של שיטתה: כיצד לטגן בכמות שמן מינימאלית כמות אדירה של בצל...''. יעל עופר גילתה בסדנה של שוש שטיינוביץ איך מבשלים גורמה, ונשארים לייט