מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> טעים זה מושג אבסולוטי. לימור מאפים בעבודת יד

טעים: מושג אבסולוטי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''שוקולד צ'יפס, שהייתה פשוט העוגייה הכי טעימה שאי פעם אכלנו; עוגיות פלורנטין, עוגיות קראנץ' שוקולד בגרסה מיוחדת, שהיו נימוחות ומפתיעות בטעמן המיוחד...''. נדב אבידן יצא למסע קסום בין מדפי הקונדיטוריה לימור מאפים בעבודת יד

מדי פעם, הפשטות חייבת לנצח. כמו למשל, כשאומרים לי ולחמדה שאנחנו אחראים להביא את הכיבוד למסיבת פתיחת השנה במגמה שלנו במכללה. זה אומר, כך הובהר לנו, שתם עידן הבמבה והביסלי, ועלינו לדאוג למבחר, אך גם לנצל את התקציב שנקבע לשם כך בחוכמה. חמדה, לשמחתי, נזכרה בקונדיטוריה הכשרה, שבה אמה בדרך כלל נוהגת לקנות מאפים, עוגות ועוגיות כשיש לה אירועים משפחתיים (מדי פעם אמה גם נוהגת לטעון שהיא הכינה בעצמה, אבל את זה אני מניח בצד) - לימור מאפים עבודת יד.

לימור, ההיא מהשם של הקונדיטוריה, עוסקת בהכנת מאפים עוד מגיל 12, אז חיקתה את אמה במטבח הביתי. את הקונדיטוריה פתחה לראשונה בין כתלי ביתה, ורק לפני כשנה וחצי העתיקה אותה למיקומה הנוכחי, ברמת השרון. אנחנו הגענו למקום ביום שישי בשעות הצהריים, והופתענו לגלות עד כמה גדול המבחר. יש מכל דבר שאפשר לדמיין, ובדרך כלל גם כמה סוגים ממנו. איך בוחרים? התשובה, מבחינתנו, הייתה פשוטה: מכיוון שהמחירים הם בגבול שבין ההגיוני לזול ממש, אין צורך להתאמץ לבחור - פשוט ניקח מכל הבא ליד, וכולם בכיתה יאהבו אותנו לעד. הנה, כשבא רעיון טוב הוא מביא איתו גם חריזה. איזה יופי.

לאחר שהתייעצנו עם לימור, לקחנו לנו שקיות, והתחלנו למלא אותן מכל טוב: ראשונות נבחרו עוגת שמרים עם פרג, ועוגת גבינה אפויה. משתיהן זכינו לטעום טעימה מקדימה, ושתיהן עוררו בנו את התהייה, מי יסכים לשמור אותן בביתו ולהתמודד עם הפיתוי שבאכילתן במשך סוף שבוע שלם. עקב טעמן הנפלא, ואופיי החלש (כך לפחות טענתי, כי ידעתי שאין סיכוי שלא אתפתה), חמדה הסכימה לקחת אותן אליה. כגילוי נאות, יש לציין שאל הכיתה הגיעה עוגת הפרג בלבד, וסודה של חמדה שמור עימי.

כמובן ששתי עוגות אינן מספיקות, ומיהרנו למלא את השקיות - שבינתיים זכו למעמד של שקיות הפתעה - במגוון אדיר ומופלא לא פחות של עוגיות: שוקולד צ'יפס, שהייתה פשוט העוגייה הכי טעימה שאי פעם אכלנו; עוגיות פלורנטין, שהן למעשה עוגיות קראנץ' שוקולד בגרסה מיוחדת ללימור, וגם הן היו נימוחות ומפתיעות בטעמן המיוחד; עוגיות תמרים, בשתי גרסאות- הבעבע, עוגייה שמרגישה כמו מבית סבתא, כולל הטעם האותנטי, ורולדת תמרים, שאמנם נחשבת עוגייה פשוטה יחסית, אבל מסתבר שאם יודעים מה עושים, גם היא הופכת למדבקת ממש. עליי להודות כי העוגיות התמרים היו באחריותי במשך סוף השבוע, ומה שנותר מהן לכיתה היו 10 עוגיות בעבע בלבד, וגם עבורן הייתי צריך ממש להתאמץ. בנוסף, לקחנו נשיקות, שבין יתר מרכיביהן ניתן למנות פיסטוק, הל ופקאן. הנשיקות של לימור מאפים בעבודת יד החזירו לי את האמונה, שכשלא מייצרים אותן בצורה תעשייתית, אלא בעבודת יד אמיתית ותוך הקפדה על כל מרכיב ומרכיב - מדובר באחת העוגיות היותר ממכרות שנבראו אי פעם.

מכיוון שאי אפשר כיבוד בלי בורקסים, בחרנו גם בבורקס גבינה מלוחה, שייחודו שאינו עשוי מבצק עלים, אלא מבצק פריך ומיוחד שלימור מכינה, והדבר הופך אותו למעדן של ממש. נמס בפה, עם מליחות עדינה ומסקרנת, והכי חשוב - אין שמן ושאר דברים שבדרך כלל מרחיקים ממנו חובבי מאפים. בנוסף, הבאנו תקרובת ראויה לאגף האנשים הבריאים, אותם אלו שלא מוכנים לאכול אפילו עוגייה בלי לוודא קודם שיוצרה בתהליך חופשי ומאושר: עוגיות שוקולד צ'יפס ללא סוכר, שכמעט ולא היה הבדל בינן לבין אלו עם הסוכר, וכן מה שנקרא ''עוגיות בריאות'': שקדים, שיבולת שועל, סוכר חום וקמח מלא. וזה אולי היופי אצל לימור מאפים - גם מה שנראה כשילוב שלא הייתי בוחר בו, מסתבר להיות טעים ומענג ככל שעוגית שוקולד, למשל, יכולה להיות.

ובכלל, מסתבר ש''טעים'' הוא אכן מושג אבסולוטי, ולא סתם עניין של טעם וריח. ואם עשרים אנשים מהכיתה שלי, שלא מצליחים להסכים על כלום, היו תמימי דעים בנושא - מי אני שאתווכח איתם...

לימור מאפים בעבודת יד
חרושת 11, רמת השרון.
03-5473049