''הקברנה סוביניון- שיראז, מהסדרה של יקב כרמל, שהופק לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, קיבל גוון ארגמני עמוק וארומות של פטל שחור, תבלינים ושוקולד מריר...'' יובל בלנקובסקי ממשיך לעדכן על יינות חדשים ומומלצים
''למנה עיקרית, אני לוקחת סינטה בקר, עשוי בצורה מושלמת, המוגש עם רוטב פנטסטי של ציר בקר ויין אדום, ובטטה צלויה על מלח ברוטב טריאקי וטחינה...'' גלי בן נון מגיעה (לאחר זמן רב) להסכמה מוחלטת עם אחיה עמית בדלאל
בית הקפה השכונתי Njoy, הממוקם באזורי חן, מציע ארוחות בוקר עשירות ועסקיות צהרים אטרקטיביות. ארוחות הבוקר מוגשות עד השעה 13:00 (בהמשך היום מוגש ללא שתייה) וכוללות ארוחות בריאות, קפה ומאפה, שקשוקה ועוד
''ערב נעים, טעים ומיוחד חיכה לנו: פוקצ'ות אישיות עם ירקות אנטיפסטי ומוצרלה, סלט עלים ירוקים עם אגסים מקורמלים, קרוסטיני שום ורוקפור, קנלוני תרד וערמונים...'' נעמה הלוי למדה בישול איטלקי מהו, בסדנא חלבית בפודסטפס
''קבלנו יין שאטנוף קלאסי מורכב ומגוון, בעל גוון חום אדמדם וארומות נפלאות. זהו בדיוק היין המתאים, הוא לא רק מתוק או פירותי מדי, אלא גם עדין ומשמש כמלווה מצוין לאוכל...'' יובל בלנקובסקי הגיע לחגיגות 8 השנים של אדום
''מה אכלנו? פקורה- כרובית, תפוח אדמה, חצילים ותרד מטוגנים בצפוי קמח חומוס ותבלינים, פראטה- לחם ממולא בסגנון ''פיצה'' עם רוטב עגבניות, טאלי- מגש הודי מסורתי עם אורז...'' עיינה גל מגלה שהכל אפשרי בסאב קוצ' מילגה
''אני לקחתי את המנה האסיאתית. אורז מוקפץ עם עוף וירקות בסויה וג'נגו. טעמה הפיקנטי של המנה גרם לי להרגיש את בלוטות הטעם שלי מבלי שהמנה תהיה חריפה מדי...'' שיר כידן מבקרת בבית קפה מוכר ואהוב, קפה קפה
''צורת ההגשה של הדניס משובבת נפש – השיפודונים מוקפים בעטרת ירקות משמחת, ובירקות שנחתכו למגוון צורות, כמו למשל שושן עשוי צנונית או מלפפון שהוענקה לו, בהינף סכין, צורה של סרטן...'' גלי בן נון מתמכרת לטעם במצודה
מי מאיתנו לא נתקל במצבים האלה- מתחשק לי נשנוש, אך אני לא יודע מה, משהו מתוק או מלוח לצד הקפה? לפעמים, כשמוצאים את אותו משהו קטן שבדיוק מתאים, הוא יכול לגרום לשמחה גדולה. בואו תגלו מהם המטעמים
''אני זכיתי במנה מצוינת של פילה מוסר ים שכוסה בצימוקי עגבניות וצימוקי זיתים שחורים, שנתנו גוון עוקצני יותר לטעם. חוץ מזה, גם הייתי מוכרחה לטעום קצת מהכבד שאצלה...'' שפרה צח מבקרת בקום איל פו, מעוז האחווה הנשית
''הזמנו את המנה הבטוחה- הרי מה יכול להשתבש בכל הטוב הזה- פיצה טוסקנה. דקה ופריכה, מרוחה ברוטב עגבניות ועשבי תיבול טריים ומעליה שלל מוצרלה מגוררת, זיתי קלמטה, ופטריות...'' אדווה גן סתיו סגרה ערב איטלקי בלה טוסקנה
"בפוגו דה צ'או לא נותנים לך לשבת דקה עם פה סגור בלי נתח בשר בתוכו. המלצרים מתרוצצים עם שיפודים מכל טוב והלקוחות כל הזמן טועמים עד שהבטן מתפוצצת...." מיכל אדר מספרת חוויות מ"פוגו דה צ'או", מסעדת בשרים בארה"ב
מטעמי קוצ'ין, במושב מסילת ציון, מציעה שלושה תפריטים (החל מ- 100 ₪) על טהרת האירוח הקוצ'יני האותנטי. התפריטים משלבים מגוון טעמים מסורתיים, המאופיינים בתיבול פיקנטי, ומאכלים הדורשים המון סבלנות, דיוק והשקעה
האוכל האסיאתי עשיר בטעמים, ניחוחות ומרקמים והוא משלב בתוכו מגוון תבלינים ישנים לצד חדשים. רכזנו עבורכם ארבע מסעדות, ברחבי הארץ, המתמקדות בעיקר במאכל שהוא היום בגדר חובה בכל ארוחת ערב, אירוע או T.A: הסושי
''ארוחת הבוקר כללה שתי ביצי עין מושלמות שנראו כאילו יצאו מציור ילדים, ג'בטה מחיטה מלאה, זיתים, טחינה, ממרח עגבניות מיובשות, גבינת שום שמיר ועוד...'' אדווה גן סתיו, לאחר ביקור בקפה רומא, שוקלת ברצינות לטוס לאיטליה
בכל שנה כשמגיע ל''ג בעמר, עולים הזיכרונות הנוסטלגיים: על המדורות, על החבר'ה, על ריח העשן שלא עוזב את הבגדים. עברו וחלפו השנים וגם היום יש לנו זיכרונות נוסטלגיים, בעיקר על בילוי וחוויה. זיו תפוז מספר חוויות מהבית בגליל
''מרוב שמחה, הזמנו עוד סיבוב של קברנה ושל בני הזוג, סטלה וסטולי. בכוחות אחרונים צירפנו לשולחן גם את בלה דונה – בסיס טורט ועליו שוקולד במגוון צבעים ופקאן סיני...'' אדם בר לקח את אשת העולם הגדול לפיאנו בר בת''א
''אנחנו מחליטים שבפראג התנהג כצ'כי, ומזמינים את תפארת המבשלות הצ'כיות – ''סטרופראמן'' בהיר ומרענן, בשבילו, ובשבילי את ה''קוזל'' בטעם מתקתק-קרמלי...'' שפרה צח ובן זוגה התנהגו כמו שני צ'כים רציניים בפראג הקטנה
''הזמנתי פילה סלמון צלוי ברוטב שמנת וחרדל. פרפר הסלמון שנחתך במיומנות היה מצוין, רך ועסיסי והוגש מעל קוביות רכות של תפוחי אדמה וחצאי עגבניות שרי...'' אדווה גן סתיו, אחרי ביקור בבורוכוב 88, יודעת להמליץ לאן כדאי ללכת''
''ריחות השוקולד והמתיקות אפפו אותי והבנתי שנכנסתי לגן עדן חלומי וממכר. כמו ילדה קטנה ניגשתי ל''ראיות'', חשתי אותן ומדי פעם הגנבתי לפי חתיכות של תאווה...'' קרן ויזנר החזירה את השוקולד לחייה לאחר ביקור ב CHOCA
''הסביצ'ה הייתה אחת ההברקות של הארוחה – היא נעשתה סביב הטעמים החמוצים עם לימון, מעט בצל, זיתים ועוד. הגוון החמוץ הדגיש את טעמו העדין של הדג...'' דניאל לוין, לאחר ביקור באוליב ליף, חושף את המדריך המלא לערב רומנטי
יניב חדד, השף של מסעדת מיטבלים, משלב במטבחו חדשניות ויצירתיות עם טעמים נוסטלגיים מבית אמא. אהבתו לבישול החלה כשהיה מפתח גוף, ומישהו צריך היה להכין לו כמויות של אוכל. וגם, מתכון: צלעות טלה ברוטב קרמל ותפוזים
מליס הנו בית קפה ואספרסו בר, השוכן במרכז ת''א. במקום אווירה נעימה, אוכל טעים, תחושה משפחתית ושירות מכל הלב. מדי יום, בשעות הצהריים, מציעים במליס ארוחה עסקית הכוללת מנה עיקרית + 3 תוספות + שתייה קלה ב-44 ש''ח
איטלקייה, אסיאתית, פרסייה ומרוקאית נפגשות. על מה ידברו? בעיקר על איך מכינים אורז פרסי, כיצד משדרגים פסטה ובאילו תבלינים משתמשים המרוקאים. אספנו עבורכם ארבע מסעדות שישמחו לתת לכם טעימה מהעולם הפרטי שלהן
נשארו לכם צנצנות חרוסת שלא נאכלו עד תומן מחג הפסח? יום העצמאות עבר, אך החשק לפלאפל עדיין קיים? אספנו מספר המלצות ומתכונים שידאגו להעביר לכם את תקופת ''אחר החגים'' של אמצע השנה, קצת יותר בקלות