''לעולם לא אשכח את טעמו של קיפוד הים. המרקם נעים, אבל הטעם...'' בואו להכיר את השף של מסעדת אחוזת שולמית בראש פינה– פיליפ פרפר. פיליפ מספר על חוויותיו כשף ומציג מתכון מיוחד המתאים לכל אירוע - פירה ארטישוק ירושלמי
במסעדת אחוזת שלומית, שורה של מנות גורמה לאניני טעם מבית היוצר של השף פיליפ פרפר. אחוזת שולמית הינה מסעדה ומלון בוטיק, היושבת בראש פינה על צלע ההר ומשקיפה אל הנוף המרהיב של הרי הגולן.
שם: פרפר פיליפ
גיל: 26
מקום מגורים: נוף כנרת
מסעדה: אחוזת שולמית
לימודים: בית ספר ''בישולים'' בתל אביב וסטאז' של 8 חודשים ב''מול ים'', נמל ת''א.
סגנון הבישול שלך: הכל מכל הלב.....
עבודות קודמות: שף פרטי לארוחות גורמה ביתיות, ''מוזס'' בסניף רוטישלד בת''א, סו-שף אצל דני חסין.
זיכרון משמעותי שקשור באוכל: לעולם לא אשכח את טעמו של קיפוד הים. המרקם נעים, אבל הטעם...
אם לא הייתי שף הייתי: משלב טיפול בילדים מוגבלים בעזרת בעלי חיים (זיאותרפיה).
מנה אהובה: צלעות טלה.
חומרי גלם אהובים: כל מה שבא מהטבע.
לעולם לא אבשל: לעולם לא אגיד לעולם..
מנת הדגל שלי: צלעות טלה מעושנות ברוטב סויה ודבש.
מסעדה מוערכת\ אהובה עליי: ''מול ים''.
מי מקור ההשראה שלך? הטבע, השוק ותכניות טלויזיה.
חלום שלי: מסעדה על בסיס הזמנות ושאהיה ממש ממש קרוב לאישה ולמשפחה שלי.
מתכון פירה ארטישוק ירושלמי
1 ק''ג ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך בגודל שווה
1/2 מים
1/2 חלב עד כיסוי
כף דבש.
לבשל על ''סף רתיחה'' אש נמוכה עד ריכוך, לסנן , להעביר למעבד מזון, לטחון ולהוסיף שמנת מתוקה לפי הצורך , מלח ופלפל לבן. מתאים לדגים, עופות, וכמובן מנות צמחוניות.
אחוזת שולמית
רח' דוד שוב , בעליה לצפת, ראש פינה
04-6931485
-
השף פרפר פיליפ
-
מקור ההשראה לי- הטבע והשוק
-
מנת הדגל שלי: צלעות טלה מעושנות
-
אחוזת שולמית, מסעדה ומלון בוטיק