"אנחנו, בכל אופן, בחרנו את שתי המנות האחרונות מעולם הים: שרימפס וקלמרי מטוגנים ומלווים ברוטב איולי ומולים נהדרים עם רוטב משכר של יין לבן, שמנת וחמאה..." שירלי רחמים במסעדה החדשה (בערך): בריו דה טאפס בראשון לציון
עופר פרוסנר: "ניב אדם נעים הליכות וכזה שכיף לדבר אתו, שמפנק וממתיק סוד. לניב הייתה הילת חשיבות של אדם שבאמת אין לו תחליף. אתם מבינים: ניב הוא האדם היחיד במדינת ישראל שיודע להכין את הקיורטוש של 'קיורטוש'..."
ניחוחות של איטליה ביפו: מסעדת איטלקיה בפשפשים מכינה מנות איטלקיות עממיות חמות וטעימות – כל הפסטות, הניוקי, הפיצות, הבשר, הדגים ופירות הים שתרצו. ובשעת צהריים מוצעת, כמובן, ארוחה עסקית משתלמת
"אני לא יודע איך הצלחנו לאכול את כל זה אבל אומרים שתמונה שווה אלף מילים, אז עכשיו דמיינו לעצמכם איך החזרנו את המחבת ריקה..." עוזי בשן לוקח את האישה למסעדת האר"י 8 בצפת. יש מה לחפש שם מלבד קברי צדיקים
תכף יבואו עלינו החגים, ונאכל שפע של דגים ובשר ממיטב המתכונים של כל הדודות. בינתיים אלו הם ימי חול וקיץ אחרונים, ואפשר להמשיך לאכול במסעדות חלביות בתל אביב – בשקט, בלי שהן ישימו לב
"שלוש תלוליות צבעוניות מעוטרות במשולשי נאצ'וס פריכים. פיסות הדג משולבות בסלט של צנוניות, בצל ירוק, בצל סגול וקולורבי בתיבול חמצמץ-עוקצני של לימון וסומאק..." שפרה צח בהוברמן – כשרה קלאסית חדשה במתחם הבימה תל אביב
חברים מעל גיל 29, סטודנטים עמוסים, חנונים, סנובים, מיזנטרופים ואלכוהוליסטים יקרים: איתמר מישור והזאייצ'יק (נחלת בנימין, תל אביב) חוגגים שלוש שנים ביום ראשון, 26 באוגוסט. שיהיה במזל
חדש בגבעתיים: דלי פוד היא מעדנייה, שדווקא בימים טרופים אלו מציעה מוצרים במחירים נוחים. מגבינות ממחלבות העולם (התאחדו) דרך מוצרי מאפה מוקפאים מיוון ועד שוקולד משוויץ וגלידות מאיטליה. וגם – מבצע פתיחה
"אקסלופ עוף ברוטב חלב קוקוס וקארי בא בדמותם של שלושה נתחי בשר דק עם רוטב דומיננטי של קוקוס וקארי ולצדם קוביות בטטה ותפוחי אדמה..." שירלי רחמים, ארוחת ערב באואזיס שמציע ביסטרו עץ התות ברחוב הרצל ברחובות
מהו החשש הנוראי של נשים בהיריון מפני סושי? בשיחה של אורית איציק עם מסעדת קיוטו היא מקבלת הסברים ואלטרנטיבות. תשכחו ממלפפון חמוץ וגלידה ותעברו לקטרפילר סלמון ולקיוטו צ'יז – ותודה על הדגים
"פילה המוסר נעשה מדג טרי שהדיף ניחוח ים ורוטב יין לבן, לימון וחמאה, וגם הונח כלאחר כבוד על מצע פירה רך, כשאת המנה כולה עיטרו עגבניות שרי וזיתי קלמטה מתובלים..." אורלי פרש-אזולאי: החופש הגדול במסעדת ברברוסה בחיפה
"... מה את אומרת? שניקח את הגאיה – 'בסיס שוקולד לבן אפוי, מוס שוקולד בלגי בטעם אגוזי עדין וציפוי גנאש לבן', או אולי את הבולרו – 'מוס שוקולד חלב על בסיס שוקולד מריר אפוי וקרם ברולה'?..." שפרה צח והבת בבן עמי גבעתיים
בתיאטרון גבעתיים, קפה נח החביב פתוח מהשעה 08:00 ועד חצות, ומציע ארוחות בוקר וצהריים עד השעה 17:00. בתפריט – מאפים, קפה משובח, פסטות ושאר פריטים חלביים. ומה עוד? שלוש ארוחות עסקיות
מרגישים את עקצוצי הווסאבי על קצה הלשון, הצבע הכתום מזכיר סלמון, חולמים על ישיבה נינוחה בתא פרטי שהמלצר נוקש על דלתו טרם הכניסה, הירקות, האטריות והטונה האדומה משבשים את החושים – אספנו בשבילכם ארבע מסעדות יפניות
"הטרטר ים-יבשה היה לא רק מהנה מאד (בשר בקר קצוץ היטב עם אנשובי טחון וחלמון שלו, לצד פוקצ'ה, פלפלים צלויים, דובדבני צלפים ואיולי בזיליקום), אלא גם הוצג בצורה מרשימה..." יונתן שטרנברג והנוף של בראסרי עין כרם
"קבב דגים, הפתעה אמתית: שלוש קציצות קפיציות ועסיסיות בתיבול אוריינטלי, עשויות מדג ים עם הרבה בצל קצוץ ופיסטוקים, ומלוות בעגבניות חרוכות ושמנת חמוצה..." שפרה צח מבקרת בביסטרו השכונתי טאצה ד'ורו שבנווה צדק, תל אביב
אפרת רוזנטל מעבירה ערב בנקודת הצפייה האיכותית ביותר בהרצליה – ים 7 בטיילת. מהחלונות הגדולים רואים את הים, וביד אוחזים חזק במוחיטו שמאזן את הטעמים של החציל הקלוי והלוקוס הבשרני. מה השעה? כן, כבר שקיעה
בשורות על מנות חדשות מהמסעדות: המעדנייה של גולדשטיין כבר מוכנה לסתיו עם כתף עגל אהבה ובמסעדת אוליב ליף עושים כבוד לעגבניות ומציגים ספיישלים חדשים. בתיאבון!
"זוהי פלטפורמה בשם 'באלבסטה', שמתלבשת על מתחמי השוק וחושפת קובץ רחובות וסמטאות המקפלים בין קירותיהם מבחר אמנים מכל התחומים..." ענבל גרזון באה לבסטה בשוק מחנה יהודה בירושלים, וגם מבקרת באטליה של טלי פרידמן
בית קפה חדש בתל אביב: תכירו את קפה אסקוט, שנפתח לאחרונה בשדרות רוטשילד פינת מרמורק. עם הפנים לשדרה ולכיכר הבימה, חולמים להציע כאן ישראליות מגוונת, אורבניות תל אביבית כהלכתה, אוכל טוב ואלכוהול איכותי
עוזי בשן סועד את לבו במסעדת בית מהא ששוכנת בעכו העתיקה והיפה, מול החומות שעל הים. לא עוד חומוס ודגים, אלא מטבח פיוז'ן שמצטיין בהכנת מאזות, שרימפס וכנאפה – שמוגשים לצד ערק איכותי בטעמי הבית. נתראה בצפון
חוזרים הביתה לקלאסיקה נושנה: גריל 443 בצומת שילת. למה? בגלל הבשרים, הסלטים והמחירים הנוחים. ולמה עוד? בגלל הקציצות, החומוס והקבב. וגם – בגלל הארוחה העסקית
גלוטן - החלבון שנמצא בדרך כלל בחיטה, שעורה, שיפון ושאר דגנים, זה שלמעשה אחראי על ייצור הלחם, מהווה בעיה רצינית לחלק ניכר מאתנו. לשמחתנו, יש מי שמתחשב בצרה הזו. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות ללא גלוטן
"צלחת צבעונית ויפהפייה של דניס על מצע לזניה עם קולי פלפלים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי ואספרגוס..." דניאל לוין, שמסעדת ליליות בתל אביב היא חלק מהנוף שנשקף מהמשרד שלו, מגיע לארוחה רומנטית וכשרה. אין סתירה
"האוויר הצח והבריזה הנעימה עשו את שלהם, עד שהגיע לשולחן טורנדו רוסיני - מנת הדגל של המסעדה, עם פירה ערמונים מיוחד, סטייק עבה עשוי מדיום וכבד אווז שנצרב בדיוק במידה..." גיא סופר, ערמונים, מושב סגולה