פסטיבל "החג של החגים" נערך זו השנה ה-17 בחיפה. במהלך סופי השבוע של דצמבר נחגגים כאן החגים חנוכה, חג המולד ועיד אל אד'חא עם אירועי תרבות, ומסעדות בוואדי ניסנס ובמושבה הגרמנית מציעות לכם ארוחות ב-55 ₪
דניאל לוין מחפש חו"ל בארץ – אם אפשר כמה שיותר קרוב למקסיקו. מייקס פלייס שברמת החי"ל תל אביב מציע אווירה כמו מעבר לים עם גיטרות חשמליות מעל לבר, אוהדי ספורט שתייני קנקני בירה ומלצרית בשם אשלי. עוד לא שתינו
לקראת חנוכה הקרב ובא מציגה רשת קוק סטור מגרדת חדשה מבית Microplane, המעוצבת בצורת קופסה ומציעה לנו ליהנות מ-4 דפנות רב-תכליתיות: לגירוד גס, גירוד בינוני, פריסה וזסטר. עיצוב ארגונומי מבטיח היגיינה משופרת
"יצירתיות המתמודדים הרקיעה שחקים ביצירות כגון אספרסו צ'ילי חריף של בועז שחורך את הגרון בדרכו מטה בארומת קינמון באדיבות מקל קינמון המציץ ממנו" שיר כידן משתתפת בתחרות הבריסטה של אילן'ס שנערכה ברמת גן – לא רק קפה
"בין כל הפסטיבלים שחנוכה מתהדר בהם, יש אחד שאני לא מחמיצה שנה אחר שנה: פסטיבל האוכל 'טעם כנרת'..." שפרה צח יודעת הכול על האטרקציות המרכזיות שמציע פסטיבל טעם כינרת שייערך בחנוכה, בין התאריכים 2-11 בדצמבר
"לקינוח החלטנו לגוון ולהזמין בלינצ'ס. הפעם החלטנו לחלק את המנה לשני חלקים, ולאחר דיון קצר נפל הפור. האחד ימולא בים של שוקולד ואגוזים, והשני בגרידת תפוחים, צימוקים וקינמון..." אמיר נהרי, הבלינצ'ס של שושנה, רמת גן
מעל 700 יינות וכהלים מ-25 מדינות מרחבי העולם, 30מהשופטים החשובים בעולם, 3 ימי שיפוט, אירוע גאלה יוקרתי וסוף שבוע של תענוגות בפסטיבל היין והגורמה המוביל של ישראל. כל זאת באווירה המיוחדת של מלון דניאל ים המלח
רנינג סושי הוא סושי בר יפני בלב הסיטי של הרצליה פיתוח. הוא מעוצב בקווים נקיים ובתאורה רכה, וממסוע הסושי ניתן לקטוף מנות מהמטבח היפני עם נגיעות מערביות. בשעת הצהריים מומלצת ארוחה עסקית הכוללת סושי אבל לא רק
לפעמים אתם צריכים רק פינה שקטה במסעדה, שתוכלו להחזיק בה ידיים בשקט, אולי לאור נרות ואולי לאור הירח. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שמציעות לכם אווירה רומנטית אבל גם אוכל טוב. כי תמיד כדאי לאהוב לאכול – ביחד
קוק סטור עושה שמח במטבח עם סדרה חדשה של כובעי שף אופנתיים בשלל הדפסים ודוגמאות ססגוניות. הכובעים ניתנים להתאמה אישית לקוטר הראש (גם לקטנים וגם לגדולים), ומתאימים לחבישה לאורך זמן בזכות בד העשוי מ-100% כותנה
"הסטייק היה עסיסי ומשופע במיצים, נעשה בדיוק במידה הנכונה והפיץ את הריח המשכר של בשר מיושן היטב שאך הרגע ירד מן האש..." יובל בלנקובסקי אוהב בשר במסעדת השף הצרפתית La Marjolaine שבמלון הבוטיק וילה גליליי, צפת
עומר גנור, זמן אמיתי, אייריש מיסט: "מאוחר יותר לדרמבוי בכמאה שנים, אך עדיין מדובר במאות ה-18 וה-19, אז עוד לא ישבו באירלנד ובדקו באינטרנט נתוני מכירות של ליקרים במערב אירופה במטרה לחקות להיט ולעשות כסף בקלות..."
ארז שלום מבקר בסניף באזל של מסעדת רוסטיקו – איטלקייה בתל אביב. בימים אלו ממש חוגגים כאן יום הולדת חמש עם תפריט הנודד בין ארצות המגף שימשיך עד חגיגות השנה האזרחית החדשה. איטליה עם טוויסט ישראלי-מקומי
עונת מסיק הזיתים בעיצומה ובכרם הזיתים ובית הבד ארץ גשור של קיבוץ גשור בדרום רמת הגולן מציגים בפניכם את סודות גידול הזיתים והפקת שמן הזית המשובח, זוכה תחרות טרה אוליבו 2010. שפרה צח טועמת שניים עשר זנים
"שני זני הענבים הפופולריים והמצליחים ביותר בשוק היין המקומי: שיראז או בשמו האחר סירה והקברנה סוביניון..." יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות חדשים מיקב דלתון, יקב טוליפ, יקב הרי הגליל ויקבי סגל. נעשה לחיים
"בשורה לחובבי דגים שומרי כשרות: ארמנדו, מסעדת הדגים המפנקת שבטיילת תל-אביב, הפכה באחרונה לכשרה..." שפרה צח, טיילת תל אביב. ועוד בשורה: עסקית במסעדת הדגים ארמנדו, כל יום כל היום, במחיר המנה העיקרית בלבד
מסעדת רפאלו נשארה צעירה, בלתי מעורערת, עם אותה הפיצה המוכרת והמרק הביתי, נאמנה לעצמה עם קצת סימני תחכום ובגרות..." אפרת רוזנטל מעלה רגשות נוסטלגיים במסעדת רפאלו שבראשון לציון, שעדיין מרגישה כמו בית
הברון: רסטובר באווירה אירופית במרכז ראשון לציון המציע בר קלאסי עם התמחות במגוון ויסקי וסיגרים. שף אלעד יצחקי אמון על המטבח שמייצר מנות פיוז'ן בהשפעת מטבחי העולם עם בשרים, דגים ופירות ים. ובצהריים – עסקית
לפעמים צריך רק משהו קטן ליד. ליד מה? ליד הבירה. אספנו בשבילכם ארבעה ברים-פאבים-מסעדות (מה זה משנה, העיקר שיהיה שמח) שמציעים לכם בירה צוננת לסוף היום או לסוף השבוע, ובסוד נגלה, שבירה אפשר לשתות גם בצהריים
"הפרגית שלי הייתה מלווה בקרם למון גראס וחלב קוקוס על מצע אורז ואגוזי מלך..." אורלי פרש אזולאי מגיעה עם בן זוגה בשעת צהריים אל מסעדת וילה כרמל שבמלון הבוטיק החיפאי. מתברר שיש בחיפה גם וילות מפוארות עם שף טוב
"עודכנתי בכך שעלינו לחזור לאל גאוצ'ו. לא היו לי כל התנגדויות וגם אם היו, הן היו נהדפות על ידי סטייק אנטרקוט עסיסי, פרימיום מאזור דה לה פמפה הנחתך רק מהאמצע כדי להימנע מהשוליים..." שיר כידן, אל גאוצ'ו, הרצליה
זה אולי לא נראה כך במשך היום, אבל כשהערב מגיע מתחילה לנשוב כאן קצת רוח צוננת. כבר צריך להוציא סוודר קל מהחלק העליון של הארון וגם המזגן נותר נעלב בצד. ובמסעדות מברכים על הגעת הסתיו-חורף עם כמה הצעות מעניינות
ביום א' יוצאת אורלי פרש-אזולאי לפאב מיידלר'ס שבכרמל חיפה, בניסיון לטפל בשביזות יום א'. ניסיון של 11 שנים, חלל משודרג, ערבי קונספט ואלכוהול מעולה שעושה את העבודה כמו האוכל שלצדו. יום ראשון לא חייב להיות קשה
"לפתע נכנס לזירה מתמודד נוסף: אספרגוס עם ניוקי בפסטו ושמן זית ומעל כל הפלא מנת דניס. הדג הפתיע בעדינות, בנינוחות ובתחושה הנעימה שהותיר בפה והוא גם זה שלקח את הקופה..." שירלי רחמים, קרב סכינים, פפרדלה, רחובות
"הדניס שהוגש לי נפרש על ידי הטבח לשניים, כך שהן חלקו החיצוני והן הפנימי נצרבו בגריל. גם כאן ניכרה מיומנות המטבח של רפאלו בהכנת מנות דגים..." יובל בלנקובסקי אוכל דגים אל מול נוף הכינרת במסעדת רפאלו שבטבריה