ואם בכל זאת מחליטה השמש שהיא ממאנת לעזוב, אין טעם להתנגד לה. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות (ובתי קפה) שמציעים לכם ישיבה נעימה בחוץ, בחצר, בגן או בטבע. ואם בכל זאת יהיה קר – תמיד תוכלו להיכנס פנימה. עד החורף הבא
בר גיורא תל אביב
בר גיורא הוא מתחם בילוי שבלבו ביסטרו עשיר ומפנק. אמנם לרשותכם בר לילה, בית קפה, לאונג' הכולל בר אלכוהולי ומתחם אירועים פרטי עם שולחנות פול, אבל בעיקר מרגשת העובדה שבלב דיזינגוף השוקק, בסמוך לדיזינגוף סנטר, בר גיורא הוא למעשה גן ירוק עם צמחייה מטריפה. ומה בתפריט? שלל מאכלים חובקי עולם, החל מסלטים וכריכים דרך המבורגרים אמריקאיים, מטעמים מהמטבח הפרסי והמרוקאי, מבחר פסטות איטלקיות, נגיעות מהמטבח ההודי, היפני ואפילו הישראלי. אל תפספסו את ארוחת הבוקר של פעם, המוגשת עד השעה 13:30 – 2 ביצים רכות, מקלות קשקבל, גבינה לבנה, קוטג', לחם דגנים, ירקות שוק וגזוז של פעם (48\85 ₪).
ניסקה נס ציונה
ניסקה חצר של פעם שבנס ציונה. מדובר במקור של חיים – חצר מקושטת בפרחים מדיפי ניחוח. עצי פרי ותיקים מספרים כאן סיפור, מעניקים צל ומשב רוח נעים. זהו מקום מפלט ורגיעה מרעש היום –יום, ואתם מוזמנים לאבד תחושת זמן וליהנות. התפריט של ניסקה מלא בפינוקים ובהפתעות, לחובבי הז'אנר מומלץ לנסות את ה"פלטה פולניה", הלוא היא פלטת דגים מלוחים: הרינג, רולמובס, פלמידה כבושה, סלמון מעושן\גרבלקס, מטיאס מלווה בסלט תפוחי אדמה וצוויבל, שמנת חמוצה וצ'ייסר וודקה בתוספת סלסלת לחמים (55 ₪). כמובן, לא על פולין לבדה – מנות רבות מציעה החצר של ניסקה, ביניהן "פיצה פופאי" עם תרד, מוצרלה, פטה ועגבניות שרי (38 ₪).
היקב נתניה
מסעדת היקב השוכנת בטיילת נתניה היא חלום ליל קיץ ליד הים. צבעים פסטורליים, תחושה רגועה ורומנטית, תפריט לאניני טעם ונוף יפהפה של ים עם אופציה לשבת בחוץ ולחוש את הבריזה הנעימה. לצד תפריט אלכוהול מגוון תמצאו ביקב גם תפריט אוכל מפנק, בין המנות: קנלוני ממולא בתרד ובמבחר גבינות, מוגש ברוטב שמנת ובליווי סלט תרד (53 ₪), נסו את הבורגר סלמון המיוחד על לחמנייה עם מריחה קלה של מיונז, בתוספת חסה ועגבנייה ובליווי טבעות בצל מטוגנות בטמפורה (59 ₪). תוכלו אף לקנח בגאיה – בסיס שוקולד לבן אפוי, מוס שוקולד בלגי בטעם אגוזים ומוס שוקולד לבן בציפוי גנאש לבן (36 ₪).
חוות הג'ילבון רמת הגולן
בלב הטבע בגולן שוכנת חוות הג'ילבון – מסעדת בשרים כשרה. חוות הג'ילבון ממוקמת בבקתת עץ ציורית שנבנתה בעבודת יד המשלבת אמנות, נוסטלגיה וטעמים ברוח המערב הפרוע ובאווירה בוקרית גולנית. ההתמחות של חוות הג'ילבון היא ביישון בשרים מובחרים ובשפע מנות המוגשות באהבה לצד סלטים ביתיים, לחם חם מהטאבון ובר משקאות עשיר. בחורף יש כאן 60 מקומות ישיבה סביב שולחנות בוקרים המשקיפים אל נוף הגולן ובקיץ ניתן אף לערוך אירועים לקבוצות הכוללות עד 300 מוזמנים בגן החווה. אל תפספסו את הבשרים מן המרעה, נסו את צלעות הטלה (400 גרם, 120 ₪) ואת המנה המיוחדת של חוות הג'ילבון – ארוחת חוואים זוגית הכוללת 800 גרם של אנטרקוט, סינטה, קבב בקר טלה ופרגית בתוספת פלטת מזטים, לחם הבית ושתי תוספות (234 ₪).
בברכת חורף חמה