"שמפניה מתאימה למאכלים בעלי טעם עז ככבד אווז, קוויאר וצדפות, אך כל מתאבן בסילבסטר יסתדר אתה. להגשה חגיגית, הניחו בתחתית הכוס גרגרי רימון, הן למראה והן לטעם..." יובל בלנקובסקי בטור יין (ושמפניה) לסילבסטר
"לא נתנו לבטן המלאה להכניע אותנו והזמנו את קינוח הבית – עוגת גבינה מכוסה שכבת שוקולד בצלחת עם סירופ שוקולד ופולי קפה, וקפה שעזר לנו להתגבר. כי מנינ'ס קפה אף אדם אינו יוצא רעב..." אמיר נהרי שבע בקפה נינ'ס
"15 שניות אחרי שהתיישבנו נכנסה תהלוכת סלטים מפוארת: חומוס, טחינה, חצילים במיונז, סלט חצילים רומני, סלט ביצים, גזר חריף, סלט תורכי, סלט סלק, סלט בורגול (אתם עוד פה?)..." אדווה גן סתיו רעבה במפגש הסטייק בהרצליה
אז מה אתם עושים בסילבסטר? מסיבה? ארוחה אצל חברים? רביצה מול הטלוויזיה? ועל מתנה קטנה לבן\בת הזוג לחגיגת האירוע כבר חשבתם? כמה מקומות מציעים לכם מתנות שהם לא ישכחו כל כך מהר
מסעדת שיפודי רחובות, הממוקמת בכניסה לפארק המדע בעיר, מציעה לכם בשרים איכותיים, סלטים טריים ופיתות חמות מהטאבון. בימות השבוע עד השעה 16:00 מוגש מגוון ארוחות עסקיות לבחירתכם, מבטיחים שלא תצאו מכאן רעבים
השנה נופלות חגיגות הסילבסטר בערב חמישי, הרחובות צפויים להיות עמוסי אנשים, וכך גם המסיבות. כדי להימנע מהמולת האדם ובכל זאת לחגוג את ליל הסילבסטר, מומלץ לצאת לארוחה במסעדה. מגוון המלצות על מסעדות לערב הסילבסטר
"שלושה קבבונים שחומים וגדולים בטעם עשיר ובמרקם צפוף, רך בפנים וצרוב בחוץ. סטייק נושר מן העצם למזלג, ורדרד ומעוטר פסי גריל, אפוף ארומה ונמס בפה..." אפרת רוזן מתרגשת מריח הבשר בבר מיני פרסקו בראשל"צ
"לקינוח קיבלנו בננה בטמפורה: חצויה לאורכה, מטוגנת ומצופה פירורי לחם. היא נימוחה בפה והשאירה שביל מתקתק של מייפל במורד הגרון. זהו השכלול הטוב ביותר שטעמתי של הקינוח האסייתי המסורתי..." שיר כידן נהנית במושי מושי
"המרק הדיף ריח ניחוח, מרקמו היה של קרם חלק... הפטריות, התבלינים והשמנת התמזגו יחדיו לכדי טעם קטיפתי עשיר. החזקנו בכפות, ממאנים להיפרד, ואז הגיעה המנה הראשונה..." אורלי פרש-אזולאי מתמוגגת מביסטרו מקומי בכרמיאל
"אנו ההורים נהנינו מפיצה עם רצועות בייקון ופפרוני קצוץ, והילדים, שעדיין לא נחשפו להנאות הגלומות בשילוב של פיצה ונקניק, התגלו כשמרנים חרף אופיים המרדני, והזמינו תוספת זיתים..." מיה בר והילדים נהנים בפיצה קרוזו
"כל קובה שחתה במרק משלה. הראשונה, קובה חמוסטה, השתכשכה במרק צהוב עם ירקות, וטעמה היה מעט חמצמץ. אחריה הגיעה הקובה סלק, במרק אדום מתוק ולצידה חתיכות סלק..." שרון ינובסקי טועמת מהסירים במסעדת אוכלים בשוק
"מאפה בצק עלים ממולא בארבעה סוגי גבינות, תרד וארטישוק ירושלמי גרר קריאות התפעלות על שום עדינות הבצק וטעם המלית העשיר. מאפה תפוחים חם עורר געגועים לבית סבתא הווינאית..." מיה בר מדוושת לדלאל קונדיטוריה בנווה צדק
"המסע החל במנה הראשונה: סלט ירקות קצוץ דק, מטבוחה, עלי גפן ממולאים, סלט טאבולה, סלט חצילים, אפילו את הזיתים מכינה אביבה מעץ הזיתים שבחצר ועומלת על הכנתם במשך חודש ימים..." שירלי רחמים מתמוגגת מסוכה בכפר
"העבודה במטבח עמוס מנות ומאכלים מאפשרת לחוות ולהיחשף למגוון גירויים – ריחות, מראות של מאכלים בשלבי בישול שונים, מוצרים טריים וכל ההתנהלות והמולת העשייה במטבח..." דניאל לוין מוצא את החן שבמטבח בסדנת פודסטפס
במפגש הפארק ברחובות, מציעים לכם מנה עסקית ייחודית ומשתנה, המוגשת בכל ימות השבוע. העסקית מחולקת לשלושה סוגים: מנה עיקרית עם תוספות, סלטים ופיתה / בגט בתוספת סלט / סלט עם תוספת בשרית או צמחונית ו-2 תוספות
החורף הזה, כך מספרים לנו ובואו נחזיק אצבעות, ישפע גשמים. תזונאים אומרים שבעונה זו חשוב לחמם את הגוף באוכל חם כדי לא לקפוא (וגם, יש להגיד, זה פשוט טעים וכיף). ממרקים ועד תבשילים אחרים,כך תוכלו לחמם את החורף
"תפריט מהודק עם טווח טעמים במבחר מצומצם ואיכותי: יינות אדומים - שלושה, אבל ייצוג לכל יבשת – ישראלי אוסטרלי וארגנטינאי (זו לא התחלה של בדיחה אלא של בילוי כיפי ולא יומרני)..." אדם בר מגלה את דה סטריטס בתל אביב
במזג אוויר קר וחורפי לאף אחד לא מתחשק לצאת ולשחק בחוץ עם הילדים ואז האלטרנטיבה, הלא ממש מוצלחת, היא לבהות מול הטלויזיה. כיצד ניתן לא להפוך "לבטטת כורסא". מספר טיפים לילדים לשמירה על המשקל בחורף
"הדג שעלה מן הרשת היה לא פחות ולא יותר לוקוס, נסיך הדגה. הלוקוס נעשה על הגריל, ובשרו נותר עסיסי ועדין. הוא לווה בסלט ירוק, עגבניות שרי אפויות ושום..." אדם ומיה בר מרגישים כמו אנשים מהמעמד העליון בפורטונה דל מאר
"השווארמה המהוללת של המסעדה הייתה עסיסית, ריחנית ופשוט מצוינת, וניסינו גם כמה כדורי פלאפל מטוגנים, שפתחו לנו את התיאבון למנות הבשר העיקריות..." עיינה גל מלקקת שפתיים במסעדת האחים מנדלואי
"בלב היער, סמוך למושב אשתאול נחבאת חוות תבלינים. מקום קסום הכולל: מסעדה מפוארת, חנות תבלינים ופעילויות לכל המשפחה..." כדיאטנית אני מציינת בשמחה שאפשר למצוא בתפריט מנות קלות ומלאות טעם וניחוח של תבלין
"הזמנו ביחד פילה בורי בחלב קוקוס ואת ספיישל היום: רצועות עוף, תרד ופטריות ברוטב סויה. מנת רצועות העוף שלנו הייתה ענקית כמו שאנחנו אוהבים. נתחי העוף היו רכים וטבולים ברוטב סויה..." אפרת רוזן חיה טוב בקפה לואיז
"הפיצה עם רוטב עגבניות עשיר ומוצרלה בכמות נדיבה – הגיעה חתוכה למשולשים. במרכז הצלחת עמד סלט ירוק – דרך מתוחכמת לעודד את הילדים לאכול גם ירק..." מיה בר, לאחר ביקור בפסטה פרסטו, יודעת בדיוק מה ילדים רוצים
"המשכנו למנות העיקריות: קבב טורקי, פרגיות במילוי פיסטוקי שאמי ועלי סינטה. הפרגיות היו מצוינות, שילוב נהדר של בשר רך ועסיסי עם מחית של שברי פיסטוק..." יובל בלנקובסקי מגיע לאבו רמי, מסעדה בעלת אופי טורקי אמיתי!
לסועדים המחפשים עסקית רצינית הכוללת: מגוון עצום של בשרים, 5 סוגי סלטים, לחמים וקינוח, מומלץ להגיע לדה אוליב טרי. במסעדה החדשה, הממוקמת בכניסה לכפר ראמה תוכלו למצוא עסקית אטרקטיבית במחיר 35 ₪ בלבד