השבוע יצאנו לבדוק על מה המהומה במקום החדש שנפתח שכולו- חלהוולה
כרמית אופק נהנתה מחוויית דגים מושלמת בדרבי בר דגים רמת אביב.
בצהריי היום, כששמש קייצית נעימה מעל ראשנו והתיאבון שלנו בשיאו, שמנו פעמינו לכיוון רחוב הברזל 32 למסעדת יוסף השוכנת ברמת החייל.
בית קפה ומסעדה חלבית כשרה למהדרין במרכז תל אביב שבו כל אחד ימצא בדיוק מה שצריך.
"סלט אנדיב ששידך בין עלי אנדיב, רוקט, אגסים ביין לבן, סלק צלוי, אגוזי מלך וגבינת רוקפור בווינגרט הדרים ודבש, עזר לנו להתרענן, ובכלל יש הרמוניה בין כלל מרכיבי הסלט והטעמים משתלבים היטב האחד עם השני..." ברחוב ציורי בשכונת רחביה, בתוך מבנה אבן נמצאת אחת המסעדות הוותיקות בירושלים, אל דנטה, המציעה קולינריה מוקפדת באווירה אינטימית ונעימה. כרמית אופק התמכרה לטעמים ולניחוחות העולים מן המטבח החשוף לעיני כל
"טאקוס מתירס כחול כשעליו מונח פילה דג קוד בבלילת בירה, פיקו דה גאיו, סלסלת חלפניו בגריל ושמנת חמוצה. גם במנה זו זכינו ל"משהו ליד" בדמות פאפס בצי'פולטה שהם פלחי תפוח אדמה ברוטב צי'פוטלה מיונז..." כרמית אופק מתבלת את יום הסידורים שלה בעיר הגדולה עם בוריטוס, פחיטס, טאקוס, צ'ילאיקילס, וכמובן מרגריטות. כן-כן, היא הגיעה לביקור צבעוני במקסיקנה, המקסיקנית הכי וותיקה בתל אביב
"פיצה ארטישוק ששידכה בין פרוסות ארטישוק, בצל, טימין, פלפל קלוי, זיתי קלמטה, מוצרלה, פומדורו ופרמזן. חשוב להדגיש לטבעוניים שבינינו שפיצת הארטישוק יכולה להיות טבעונית לחלוטין..." בין שביליה הקסומים של שכונת עין כרם הציורית בירושלים נמצא פונדק עין כרם. כרמית אופק קפצה לביקור חוזר ושמחה לגלות שהמקום ממשיך להציע חוויה איטלקית מיוחדת וטעימה
"התחלנו עם 'נימיקיש' המציע שידוך מוצלח בין תרד, מנגולד, גבינת פטה 5%, שום ושומשום. המשכנו עם קיש על בסיס תערובת בצלים מקורמלים שחבק תאנים, קשקבל ושקדים. דגמנו גם קיש על בסיס חצילים קלויים..." הפעם, כרמית אופק, יצאה לבחון מקרוב אלו הפתעות מחכות לכם אצל 'קייטרינג פזית ספיר', קייטרינג בוטיק איכותי, שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליו
"מגש הטאפס הישראלי כלל לאבנה, סלסלה, גרגירי חומוס, ביצה קשה, טחינה ופלאפל, המוגשים לצד קרעי פוקאצ'ה. הטאפס היה עשיר בשונות ובמגוון שלו, כך שמגש שלם חיש מהר התחסל..." כשכרמית אופק הגיעה לפלורנטינה תל אביב, היא שמחה לגלות מסעדה כל כך טובה וכשרה ממש קרוב לבית
"סלט אמורה שידך בין שלושה סוגי חסות, תערובת עלים צעירים, קרוטונים, אגוזי מלך, פלפלים קלויים ועיטורי פרמזן ברוטב וינגרט בזיליקום. הקראנצ'יות בסלט משתלבת היטב עם הירקות הקלויים הרכים והתלולית הנדירה של הפרמזן..." כרמית אופק מגיעה לאמורה מיו תל אביב שהיא טרטוריה איטלקית עם אהבה ישראלית. אז מה היה לנו הפעם?
"הארביאטה מיזגה ביצירתיות בין ריגאטוני, עגבניות שרי מדורה, צ'ילי לוהט ושום. בחרנו באחת מאבני היסוד של המטבח האיטלקי, זו ללא ספק מנה לאוהבי החריפות, עגבניות השרי היו חרוכות ונתנו טעם מעושן שפינק אותנו ממש..." כרמית אופק מגיעה לפומו, האיטלקית החדשה ברמת החייל, המציעה עיצוב שתופס את העין, אוכל חף ממניירות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים - ישר ולעניין!
"עגבניות שרי לצד עגבניות שטח חרוכות על מחבת פלדה, מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו וקריספי בזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת במיוחד..." כרמית אופק מגיעה ליאסו תל אביב ומגלה שילוב של מסעדה-בר-טברנה יוונית מודרנית כשעל הכל מנצח השף אביב משה. אל תפספסו את החגיגה היוונית הסוחפת של יאסו!
"מאגף המיוחדים שבתפריט - צלע עגל חלב צלוי בגריל. מדובר בנתח עשיר למדי, עם קריספיות ופריכות מבחוץ ועסיסיות נהדרת מבפנים, והכל מגיע יחד עם תיבול אולטימטיבי כיאה לנתח הצלוי היטב. והטעם - עונג צרוף עם רצון לעוד ועוד..." כרמית אופק מגיעה לללקאיס, בראסרי-רוטיסרי צרפתי חדש בתל אביב המציע מיטב מנות קרניבוריות בגרסה כשרה. בון אפטיט!
"רביולי במילוי בטטה העטוף ברוטב עגבניות איטלקי בשמן זית, בזיליקום ושום, המוגש בליווי גבינת פרמזן. המנה הוגשה לי בעודה חמה, פינוק אמיתי ממש, הרביולי עשוי היטב, הבטטה כל כך נימוחה, ורוטב העגבניות נותן טאץ' מיוחד..." אם עדיין לא ביקרתם במסעדת יוניתה שבתל אביב, הגיע הזמן לעשות זאת. כרמית אופק חזרה עם טעם של עוד!
"פולנטה מקמח תירס צרובה בטאבון, ברוטב פטריות, שמנת, פטרוזליה, גילופי פרמזן ושמן כמהין. הפולנטה היתה קריספית משהו, אך יחד עם זאת נימוחה. היה בה סוד של שילוב טוב בין כל מרכיבי המנה..." כרמית אופק מגיעה לאוליברי תל אביב וזוכה ליהנות מטעמי וניחוחות גן העדן הסיציליאני שהוגשו לה בצלחת
"פילה סלמון על מצע רוטב בוטנים, סויה וג'ינג'ר בליווי סלט אסייתי. הפילה היה נימוח והטקסטורה של רוטב הבוטנים עטפה את מרכיבי המנה ברכות, הירקות שהונחו על הסלמון עוצבו בטוב טעם..." האחות של כרמית אופק קפצה לביקור, כך שהיה צריך להתארגן על מסעדה מיוחדת, ביסטרו מלון רוטשילד תל אביב נתן את השואו הכי מרענן וטעים למפגש הפסגה
"פילה דניס צרוב עם ירק עונתי ופסטה פפרדלה ברוטב שמנת לימוני ועירית קצוצה. נתחי הדג היו עדינים בטעמם וספגו את רוטב הלימון הרענן. זוהי מנה קלילה וקיצית עד מאוד שהוגשה לצד פסטה טרייה מופלאה..." כרמית אופק מגיעה לפיאצה רוסטיקו שבמתחם שרונה תל אביב ומתמוגגת מחוויה איטלקית צבעונית, טעימה, סוחפת ומלאת ניחוחות
"סביצ'ה דג טונה שהוגש על מצע קרם אבוקדו, קרם חצילים ופרוסות פלפל חריף. הסביצ'ה היה מרענן משהו עם עקיצות אלגנטיות של חריפות, שמחנו בלב מלא על הטוסטונים שהתלוו למנה..." עמוסה בזיכרונות טובים (וטעימים) חזרה כרמית אופק לגלות מהו סוד הצלחתה, כבר כמעט שני עשורים, של לינק בירושלים
"המשכנו עם סלט אינסלטה קרנבלה שהורכב מחסות, עלי תרד, גבינה כחולה, אגוזי מלך ופרי העונה בויניגרט הדרים. מנה זו, כשמה כן היא, קרנבל של טעמים עם רוטב חמצמץ מיוחד וקליל. עלי החסה השתלבו יפה עם הטעמים המנוגדים של הגבינה הכחולה..." כרמית אופק מבקרת בפסטה מיאה שברחוב וילסון המהווה פנינה איטלקית וותיקה ומוצלחת בלב תל אביב
"מקטגוריית המרקים הגיע כמו נסיך מרק בורשט אדום עשיר בניחוחות שחיבק בקרבו סלק, כרוב, עגבניות, תפוח אדמה ובשר בקר, ולצדו לחם שום טרי. אני מודה ומתוודה שכבר שנים אני שומעת על מרק הבורשט המפורסם..." כרמית אופק מגיעה לטרקטיר תל אביב ומגלה שהמטבח הרוסי לא מסתכם רק בדג מלוח, מיונז וודקה - אלא יש בו שפע של טעמים נוסטלגיים ואוכל מנחם - וטעים!
"שני בתור הגיע טירדיטו סלמון במיסו מנגו - נתחים יפים של סלמון, טריים וטעימים, שנחו במיסו מנגו גאוני - אין מה לומר, זו בהחלט יריית פתיחה ראויה ומפנקת..." כרמית אופק מגיעה ללימה ניפו שבשוק הפשפשים ביפו ומגלה יהודי-צרפתי שחבר לשף בריטי גאון, ויחד ביצעו "עלייה" של המטבח הניקיי המשדך בין אוכל פרואני-יפני. קיבוץ גלויות גרסת 2016 שפשוט חובה לטעום!
"התענגנו על רביולי עם תרד וריקוטה - אהבתי את הרביולי שכן צידו האחד לבן והשני ירוק, אין כמו תרד לשמח את לבבי. הרביולי היה טרי וגבעות קטנות של פרזמן עטפו את המנה מה שהפך אותה למפנקת עוד..." כרמית אופק זכתה לצפות בחמה הנושקת לים לצד ארוחה מלאה בטעמים וטקסטורות במסעדת ימית שבכיכר קדומים, יפו העתיקה
"פילה סלומון על מצע גאספצ'ו שרי צהובות, תפוח אדמה מדורה, שאלוט חרוך, בייבי סלק, זוקיני, בייבי שומר, ויניגרט, זעתר, רוזמרין וליים. המנה היתה עשירה בטעמים מיוחדים וכל ירק שהצטרף לסלומון הפריך והמענג הוסיף את הטאץ' המיוחד לו..." רגע לפני שהחופש הגדול חומק לה בין הידיים, כרמית אופק גייסה חברה ויצאה לחגוג במיט קיטצ'ן, מסעדת שף חדשה וכשרה בתל אביב. נרשמה יציאה מהקופסא
"מקלוני קריספי בטטה - משהו במקלונים הללו ממכר ממש, בלתי סביר לחדול מלאחוז בהם ופשוט לרוקן את הקערה. ניחשתם נכונה, שהרי כך התרחש בדיוק, היו מקלונים ונעלמו לאחר זמן קצר, והם היו סוג של חטיף נימוח וחם..." כרמית אופק מגיעה באמצע היום לטוק טוק ברחובות, המציעה שלל טעמים וניחוחות בהשראת המזרח הרחוק
"אחת המנות המפנקות במקום היא ללא ספק גלילות החצילים הממולאים בחמישה סוגי גבינות ופסטו על רוטב רוזה וסלט עלים. החצילים טומנים בחובם עושר רב של טעמים ומרקמים שאחרי כל ביס אי אפשר להמתין עד לביס הבא..." הולי בייגל שבקניון רמות בירושלים היא מסעדה ניו יורקית חלבית כשרה עם מנות ייחודיות מהמטבח האמריקאי והישראלי. כרמית אופק נשאבה בקלות אל תוך הטעמים, הריחות והאווירה שבמקום