בשבוע שעבר נפתח ברחוב אחד העם בתל אביב סניף של מוסד הבשר המשובח - מרינדו מרמת הגולן. גיא מור הולך לבדוק במה מדובר, ומבשר שמבחינתו המעדנייה של מרינדו, שמוכרת נתחים איכותיים, היא רק הבסיס לסנדוויץ' בר
"צלחת צבעונית ויפהפייה של דניס על מצע לזניה עם קולי פלפלים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי ואספרגוס..." דניאל לוין, שמסעדת ליליות בתל אביב היא חלק מהנוף שנשקף מהמשרד שלו, מגיע לארוחה רומנטית וכשרה. אין סתירה
"אינרי הם כיסים זהובים מטופו, שמכילים את הרכיבים הרגילים – אורז, ירקות ודגים, רק שנוח להחזיק אותם, כמו פיתה קטנה..." במקום לצאת מכיפת המזגן בבית, דניאל לוין הזמין משלוח מניו בר סושי שבצפון תל אביב
"מנה גדולה ומפנקת של קבב ערבי, שמבוסס על תערובת בשר מיוחדת בתיבול סודי. רך ועסיסי בכל נגיסה, אבל האמת היא שקשה להסביר במלים את ההנאה ממנת בשר מדהימה..." דניאל לוין בבשרים 206 – יש מקומות שתמיד מספקים את הסחורה
"מנה תאילנדית בשם שי שו פלה. מדובר בדג בורי שטוגן בבלילה, שהפכה את הציפוי של הדג לפריך. לאחר מכן הוא בושל בקארי אדום, חלב קוקוס, אפונה ירוקה והרבה כוסברה..." דניאל לוין בסינית האדומה שבצפון דיזינגוף, תל אביב
הבעיה של דניאל לוין עם חג הפסח היא איסור שתיית בירה. רגע לפני ליל הסדר הוא מגיע לשטרן 1 שבפלורנטין – בר בירות, ויסקי ונקניקיות. עם יותר מ-160 סוגי בירה ונקניקיות איכותיות של אלן טלמור, כדאי להגיע איך שפסח ייגמר
ביום ראשון דניאל לוין פותח את השבוע עם ארוחת בוקר במסעדת יטבתה בסניף עזריאלי תל אביב, ומגלה שהיא כוללת הרבה יותר מחביתה וסלט. בחול המועד פסח המסעדה תהיה פתוחה כרגיל, ותציע תפריט כשר לפסח לאוכלי קטניות
"האהוב עליי היה רול עם בשר קובה (kobe) - בקר רך במיוחד שמוכן מפרות שרק שותות בירה, מתענגות על מסאז' ומאזינות למוסיקה קלאסית..." דניאל לוין מעביר ערב של בירה וסושי מאד לא סטנדרטי בפריים, רמת החי"ל, תל אביב
"אנחנו מסכמים את החוויה כמוצלחת ביותר בתוספת צל"ש על שילוב הכשרות עם האיכות. בדרך החוצה אנחנו גונבים הצצה לגריל המרשים ונשבעים לבוא לבקר אותו שוב..." דניאל לוין מבקר בפאפאגאיו, קניון עזריאלי, תל אביב
דניאל לוין עוצר בג'רביס מבית הטאבון והמנגל שבקניון נווה-מרום, רמת גן. מתברר, שגם פרגית עושים באהבה, גם שווארמה וגם שיפוד פילה בקר. אפילו הצ'יפס הוא אמנות פריכה ורותחת. חכו, עוד לא הגענו לפיתות שיצאו מהטאבון
דניאל לוין הוא גבר פשוט, שבשביל לרצות אותו לא צריך הרבה יותר ממשחק כל שהוא ומחתיכת בשר עסיסית. אבל כשהוא יוצא עם חבר מהצבא לערב גברים-גברים במסעדת אוונגרד בהרצליה, הוא מגלה ספורט-בר נהדר עם בירה וכנפיים
"לאחר ששברנו שיניים בניסיון להזמין בירה נהדרת בשם "סטרופראמן", השקנו כוסות של בחרובקה מתקתקה ואני התחרטתי שזלזלתי בפראג... אם זה המטבח ואם אלו הבירות, אני חייב לבקר שם..." דניאל לוין על פראג הקטנה, תל אביב
"לרול הזה קרה משהו מדהים, שהיפנים, בהקפדה שמרנית, פספסו לגמרי: הסלמון החיצוני נמס במקצת וקיבל מרקם של משי, וכל הטעמים התמזגו והתחדדו לכדי מנה שהיא פיתוח מקורי של המטבח היפני.." דניאל לוין, סופר סושי, תל אביב
"ואז הגיע טאג'ין השף של אל מגרב – צלחת חרס שמעליה מכסה גבוה בצורת חרוט. כשהוא הוסר הציפו את האף שלנו ריחות חזקים של בשר עגל ברוטב מבעבע של שזיפים ושקדים. גם הטעם היה מדהים..." דניאל לוין, אל מגרב, תל אביב
דניאל לוין מחפש חו"ל בארץ – אם אפשר כמה שיותר קרוב למקסיקו. מייקס פלייס שברמת החי"ל תל אביב מציע אווירה כמו מעבר לים עם גיטרות חשמליות מעל לבר, אוהדי ספורט שתייני קנקני בירה ומלצרית בשם אשלי. עוד לא שתינו
דניאל לוין יוצא מהעיר בחיפוש אחר מקומות חדשים ומפתיעים. רק דקת נסיעה אחת מאיקאה הוא מוצא את שמרוק – פאב שכונתי שמעניק אווירה נינוחה ומפנקת. עיצוב של פאב אירי נטול פוזה, כריכי בשר והמון בירה וויסקי בהתאם
דניאל לוין משתתף בערב ג'אם סשן ייחודי שנערכים בקפה השכונתי זוהו (Xoho) התל אביבי, בדיוק כשהוא הופך לפאב: מטבח קטן עם מנות פשוטות אך גאוניות, מוסיקת ג'אז וקאנטרי, אורחים שמשרתים את עצמם ואת אחרים ואנגלית מגוונת
דניאל לוין הולך לאיבוד בנבכי דיזנגוף סנטר ומחליט ללכת בעקבות חוש הריח אל דוכן המאכלים שחרזאד. אוכל פרסי המצטיין בתשעה סוגי אורז, גונדי, כרוב ממולא ומנות המותאמות במיוחד לילדים – ארוחת ראש השנה כבר מוכנה
"על מחבת רותחת הגיעו נתחי בקר, עוף ובשר לבן מעורבבים בגמבות ירוקות וכתומות, בצל ורוטב שעועית אלוהי..." דניאל לוין במסעדת צ'אנג סינג, הסינית הוותיקה שחולשת על המדרחוב של מרכז נתניה: לא צריך ויזה בשביל אוכל סיני
"הזמנתי מנת כבד קצוץ, מכיוון שהמלצרית הבטיחה לי שהוא ישנה את כל מה שאני חושב על כבד. בשתי מלים - היא צדקה..." דניאל לוין נהנה מבריזה נעימה מחוץ לסניף החדש של The Streets שממוקם במפגש בין רחוב בזל לאשתורי הפרחי
דניאל לוין יוצא לקפה-מסעדה קישריה שבגבעתיים – קישים לרוב, מחולקים למשפחות ולמינים, חלקם סולידיים ובטוחים וחלקם נועזים ומפתיעים. גאונות בקיש, שמשמש, כמובן, גם בסיס לקינוחים מתוקים ומצוינים שמחייבים בדיקה נוספת
"פתחנו בהסתערות על שיפוד השרימפס, שכל אחד מהם חיבק עגבניית שרי. הם הגיעו נקיים (למעט הזנב שהיה נקודת אחיזה שימושית), וצופו בתערובת תבלינים מעט פיקנטית..." דניאל לוין אוהב דגים ופירות ים במסעדת הדייגים, יפו
"ואז היא הגיעה: השווארמה. צלחת רחבה עמוסה בפרוסות דקות-דקות של בשר, מעט חרוך בשוליים אבל בעל מרכז ורדרד ומעל לכל – מפיץ ריח שמאתחל מחדש את תחושת השובע..." דניאל לוין מגיע רעב לבשר אל מסעדת ושבעת וברכת, תל אביב
בצהרי שישי רגועים מבקרים דניאל לוין ועדי בפאב-מסעדה האני ביץ' שביפו. הישיבה מול הים והבריזה הנעימה משכנעת אפילו אותו ("איש של ויסקי ולא של קוקטיילים ורודים") לנסות את האפל אמרטו לפני השרימפס המוקפצים ביין
דניאל לוין וחבר נהנים מאירוע בערב חמישי באלפנט נתניה – מסעדה ביום ודאנס בר בלילה. הדיג'יי מנגן מוזיקה אלקטרונית, ועל הבר מוגשים המבורגרים, פיש אנד צ'יפס כמו בלונדון, בירה וצ'ייסרים. החברה, כמו האווירה, נהדרת