מהם רכיבי המנה הישראלית? דגים, חצילים ומעורב. וצורת ההגשה? קיבוץ גלויות. כתבי 2eat נותנים לנו שיעור בקולינריה המקומית
גם אם אתם מתכננים חופשת פסח לוהטת באילת, ארוחת ערב בבית המלון אינה גזירת גורל. ההיצע הקולינרי של העיר הדרומית ניצב בגאווה, גם מול מרכז הארץ. ואיפה תמצאו מסעדות כשרות באילת?
תעשיית היין הישראלית: גאווה על ציר הזמן. חיים גן, איש הענבים, מסכם את העשור האחרון של תעשיית היין המקומית עם קריצה והמלצות לשנים הקרובות: מה למדנו? האם החיך שלנו השתנה? מה עוד נותר ללמוד בתעשיית היינות בארץ?
גבינות, גאז' ו – 25 אלף ליטרים של יין הנשפכים כמו מים... הנכם מוזמנים לחוות שלושה ימים של שכרון חושים וטעמים, בפסטיבל ''חגיגת יין ישראלית'', בעיר הכי רומנטית בארץ. בואו להיות שיכורים מאהבה ומיין בירושלים
ארוחות הערב משולבות לא פעם ביציאות, בילויים ומפגשים חברתיים, ולכן, מטבע הדברים, כוללות גם לא מעט חריגות ופיתויים. הדיאטנית מיה בן אפרים ממליצה מה לאכול וממה להימנע, בין אם אוכלים בבית, או במסעדה. כתבה שמינית בסדרה
ארוחת ביניים בין הארוחות הגדולות אינן זכות – הן חובה. הן שומרות על קצב חילוף החומרים, על תחושת שובע ואנרגיה לאורך היום, על רמות סוכר טובות ועל שריפת שומן של הגוף. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה. כתבה שביעית בסדרה
לרבים מאיתנו, ארוחת הצהריים או הערב היא הדבר הזה שאוכלים לפני הדובדבן האמיתי שבקצפת – הקינוח. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה ממה מורכבים מרבים הקינוחים, ואיך אפשר ליהנות מהם בלי ייסורי מצפון. כתבה שישית בסדרה
הילדות הוא הזמן הטוב ביותר להרגיל את הצאצאים לאוכל בריא, רזה, מזין וטעים, ולטפח בהן הרגלי אכילה נכונים לכל החיים. הדיאטנית מיה בן אפרים מביאה שיטות בישול מומלצות לארוחות צהריים שילדים אוהבים. ויש גם מתכונים
שתיית אלכוהול באירוע, או כוסית לפני השינה, יכולה לשפר את מצב הרוח, ולהוריד את הסיכון להתפתחות מחלות שונות. אבל בכמות מוגזמת, היא עלולה להיות מסוכנת, ועוד לא דברנו על הקלוריות. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה
כיום ארוחות עסקיות הפכו לדבר יומיומי, כלכלי ורווחי. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה את משמעות האכילה בחוץ על בסיס יומיומי. ממה יש להיזהר, איך להישמר, על מה לוותר ועל מה לא. כתבה שלישית בסדרה
שוב נשנשתם במהלך הישיבה? שוב נשבעתם לעצמכם שהפעם לא תיגעו בקרואסונים, בבורקסים או בעוגיות, ובסוף – טחנתם בלי חשבון? הדיאטנית מיה בן אפרים מנסה להסביר למה זה קורה, וגם נותנת טיפים למניעה. כתבה שנייה בסדרה
ארוחת בוקר ישראלית אכן מכילה את מיטב תוצרת הארץ: מיץ תפוזים, לחם טרי, גבינות וירקות. אבל מרכיביה מכילים לא פעם הרבה מאוד קלוריות ושומן. מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית, מרכיבה ארוחת בוקר נכונה. כתבה ראשונה בסדרה
בקפה מצדה בראשל''צ, קפה ישראלי עם עיצוב נינוח, תפריט מגוון ואוכל טרי, מציעים ארוחה עסקית התקפה גם בימי שישי. בעסקית לחם הבית, שתייה קלה, מנה ראשונה, ועיקרית לבחירה משני טווחי מחירים – 49 ו-69 ₪. נוח
דברים רבים הגיעו לעולם מאירלנד, הכדורגלן הידוע ג'ורג' באסט, להקת U2 ועוד, אבל רק מעטים יודעים שגם הוויסקי נולד שם. טור למי שבאמת אוהב את ''מי החיים'' הזהובים, ובסופו, הזמנה לערב טעימות וויסקי אירי במסעדת קלואליס, שילווה במנות חורפיות של השף ויקטור גלוגר
אחרי תקופה ארוכה של שמועות, מתנדב מנשה רן מעמותת הוויסקי הישראלית, לעשות סדר בהגדרות הסוגים השונים של הוויסקי הסקוטי. מדובר בהגדרות המעודכנות והסופיות שאושרו לאחרונה על ידי ה- SWA
לשיפור מצב הרוח, להעלאת רמת האירוח ותוך דאגה למצב האוברדראפט: טיפים להקמת בר מקצועי בבית
ג'וני ווקר חגג לאחרונה יום הולדת 200 אבל הוא עדיין בשיאו. לרגל האירוע מסכם אוהד רז מעמותת הוויסקי הישראלית, את קורותיו של האיש שתעשיית הוויסקי חייבת לו את הצלחתה
יונתן ישי מעמותת הוויסקי מסכם את אירועי 2005 בזירת הוויסקי ויש כאלה מתברר לא מעט: תאגידים משתלטים זה על זה, מזקקות סקוטיות נרכשות על ידי צרפתים, וזה עוד לפני שהשוק הסיני אמר את דברו. סערה בכוס וויסקי? שפטו בעצמכם
יש דרכים שונות לשתות וויסקי אומר יונתן ישי, עם קרח, מים ויש אפילו מחללי קודש ששותים אותו עם קולה, אבל מתברר שדווקא לכוס השפעה מכרעת על הטעם. בראשון הקרוב יתקיים במסעדת ''איש הענבים'' ערב טעימות וויסקי בכוסות רידל. הזדמנות להתוודע לצד המקצועי של הטעימה.
אף אחת מהמנות באבישג לא יכולה להיחשד כשחוקה, צפויה או בלתי מקורית וכולן טעימות ובעיקר מרעננות. עדשים עם יוגורט, סיגרים עם גבינת עיזים, תענוג. כולן עושות חשק לעוד.