Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדה ישראלית, ביסטרו צבר- מסעדה ישראלית אבישג- מסעדה ישראלית בתל אביב הכתבה מתארת את המסעדה ,ומציגה תמונות וקישור למסעדה

אבישג: יפה ארצישראלית לא מצויה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    אף אחת מהמנות באבישג לא יכולה להיחשד כשחוקה, צפויה או בלתי מקורית וכולן טעימות ובעיקר מרעננות. עדשים עם יוגורט, סיגרים עם גבינת עיזים, תענוג. כולן עושות חשק לעוד.

ההורים שלי באים לבקר בתל אביב וכבר שבועות אנחנו מתכננים לאן נלך לאכול. ארוחה עם ההורים יש לה את הכבוד שלה, והיא מחייבת עמידה בפרמטרים שונים בתכלית מסוגים אחרים של בילויים. המסעדה הנבחרת נדרשת למשל למידה של מכובדות, אמנם לא כזאת מעונבת ובכל זאת, שתהיה מסעדה רצינית. היא צריכה גם להיות במקום שמאפשר חניה נוחה, כי להורים אין כוח להסתובב שעות ולחפש חניה, והם גם מוכנים לשלם על חניון אם צריך כדי להימנע מהמטרד. ואחרון חביב, המסעדה הנבחרת צריכה להיות נעימה, לא רועשת ולא עממית מדי. האם הגזמנו?

אחרי שממפים את רשימת החייבים ורשימת הרצויים ומגיעים לרשימה מצומצמת למדי של מקומות, מה שקובע ברגע הפקודה הוא ''מה שבא לנו'', שמצמצם את האפשרויות עוד יותר. כי אין מה לעשות למשל עם זה שפתאום לא כל כך מתחשק לי לאכול במסעדת סטייקים מסוימת, למרות שהיא ידועה בבשרים שלה בכל העיר. פשוט לא בא לי, מה לעשות?
ומה כן בא לי? מממ.... משהו מיוחד כזה, עם מנות לא רגילות, עם שילובים מעניינים. משהו שיהיה מרתק לאכול, אני רוצה חוויה.

רק בגלל התפריט המסקרן, החלטתי לקחת אותם לאבישג, מסעדה חדשה יחסית ברמת החייל. רמת החייל היא שכונה אידיאלית לבילוי עם ההורים, כיון שהיא נגישה והמקומות בה מהוגנים ביותר.

אבישג מכנה את עצמה ''ביסטרו צ-בר'' והיא על פי ההגדרה ''מסעדה ישראלית''. הדבר בא לידי ביטוי במנות ובמרכיבים הישראליים שלהן. היות והיינו כמה סועדים, החלטנו להתפנן על המנות הראשונות והזמנו הרבה מהן: סלט עדשים שחורות וראשד עם רוטב יוגורט ושום, סלט עשבי תיבול ירוקים ופיצוחים, קוביות בטטה בסילאן תמרים ושקדים וסיגרים במילוי גבינת עיזים רכה ופיסטוקים.
אף אחת מהמנות לא יכולה להיחשד כשחוקה, צפויה או בלתי מקורית, וכולן טעימות ובעיקר מרעננות מאד. למה מרעננות? כי עדשים עם יוגורט זה מרענן בפה. כי סיגרים עם גבינת עיזים זה תענוג. כי כולן עושות חשק לעוד, אז כבר הזמנו עיקריות.

אני נהניתי מכבדי עוף בסילאן תמרים ולצדי אכלו סטייק אנטרקוט וגם קציצות דגים שקיבלו את התוספת ''של בית'' בשל טעמן הביתי. כולנו נהנינו מהעיקריות שלנו, והסכמנו שעשו בהן דברים מיוחדים.

הקונספט של המסעדה, להיות ישראלית ויפה, מורגש בכל המנות, וגם בשם המסעדה, אבישג. התוכלו לדמיין בחורה בשם אבישג שלא תהיה יפה?

על קירות המסעדה תלויים פוסטרים מהווי המדינה בשנותיה הראשונות המעוררים נוסטלגיה וחיוך, כי זוהי ארץ ישראל. כזה הוא גם האוכל: נעים, ביתי ומאוד מקומי.


אבישג
הברזל 32, רמת החייל, תל אביב
טלפון: 6474001 – 03