"מנת הסקאלופס העסיסיים, שנחו על מצע ריזוטו של שום פרא, ויניגרט עגבניות פיקנטי נהדר, צ'ילי ועירית, נכנסה אצלנו מיד לפנתיאון...". ליאור פנחסי מגיע לפאסטל השוכנת באגף החדש של מוזיאון תל אביב ונהנה ממנות מיוחדות של השף הלל תווקולי המתכתבות עם יצירות האמנות העוטפות את המקום
"דג לברק גדול ובשרני במיוחד עם שום ולימון לצד פירה סגול, שהוא פירה תפוחי אדמה שהושרה בסלק שהעניק לו את הארומה המיוחדת, הטעם העילאי והצבע הנעים לעין..." עם מנות דגים ופירות ים מעניינות, תוספות מיוחדות ומרפסת קסומה המשקיפה לכיכר קדומים - אבראג' ביפו היא אופציה מצוינת לבילוי רומנטי כמו זה שארגנה יעל דור לבן זוגה
מתכננים טיול לצפון? אז אחרי שתסמנו וי על שייט קיאקים, מסלול טרקטורונים וטיול רגלי בין נופי הצפון המרהיבים הגיע הזמן לשלב מנוחה לרגליים יחד עם ארוחה טובה במסעדה. במיוחד בשבילכם ריכזנו רשימה של מסעדות בצפון ששווה לכם לעצור בהן וליהנות ממטעמיהן המיוחדים
במרכז העיר התחתית בחיפה תמצאו את אפטר דארק, בר-מסעדה אמריקאית, המציע מוזיקה משובחת, אווירה חמימה ותפריט עשיר של דגים טריים, בשרים מעושנים, פירות ים ממכרים בטעם, המבורגרים מעולים ועוד שלל מנות בר קלאסיות. תשמחו לדעת שהמקום פותח שערים כל יום בשעה 12:00 וישר מתחיל להציע ארוחות עסקיות במחיר מעולה. מי מצטרף לבירה של צהריים?
"הגיע מגש עץ שכלל רצועות פילה רך, צלעות צלויות במידה הנכונה, שום אפוי ותפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים שהוכיח לנו שהמטבח של סאטיה יודע להוציא תחת ידיו תוצרים מופלאים גם בתחום הבשרי..." היא בירושלים, היא לא כשרה, היא פתוחה בשבת והתפריט בה פשוט מוצלח. יעל ניישטוט מגיעה לסאטיה לארוחת יום הולדת לחתיך שלה
אז אחרי שהסתיימו כל הקייטנות, ואתם בטוח מתרוצצים עם הזאטוטים בין חוף הים, הלונה פארק והחלקה על הקרח, בטוח תשמחו לגלות שיש עוד אופציה לבילוי - ארוחה במסעדה. בואו להכיר מסעדות ידידותיות לילדים המציעות תפריט המותאם לסועדים הצעירים לצד שלל מתנות, פינוקים ופעילויות. המשך חופשה מהנה!
"פרוסות של בשר מצוין שהוגש עם ארטישוק רוסטיקו, מיקרו אפונה, בזיליקום, פרמזן, שאלוט, נגיעות של קרם אבוקדו ואיולי קוניאק, שהעניקו לו ליווי עדין. הונחו על הבשר גם פרוסות של פלפלון צ'ילי נשכני..." גיא סופר זמרני מגלה אוכל משובח גם מחוץ לתל אביב. נעים מאוד: אברטו גדרה - מסעדת שף השואבת השראה קולינרית מאיטליה
"קבב טורקי מהטאבון, 270 גרם של אושר נוטף שומן, כשבתחתית החרס פרוסות של תפוח אדמה הסופגות את הכל באהבה. האיזון בין השומן לבשר היה פנטסטי, רך, עסיסי בלי יותר מדי תבלינים שהסיחו את הדעת מהבשר..." פשאה תל אביב מצליחה להפתיע ולרגש עם קוקטיילים מעולים, מנות גדולות ומנחמות, צוות מלצרים בקיא ואדיב, תפריט המקדש את המטבח הטורקי ואוכל עשיר בטעמים עזים. יעל דור חזרה עם טעם של עוד
"נתחי עוף עם בטטה, כוסברה וקוקוס, שילוב מופלא של טעמים עשירים עם גוון אסייתי, מנה גדולה ומפנקת, מתקתקה עם חריפות עדינה, מרקם סמיך אבל לא כבד מדי. גם בקיץ הקדרה הזו עושה חשק להתחבק ולהירדם איתה..." אם נתחיל מהסוף להתחלה, אז במי קאסה הרצליה תמצאו את הקראק פאי - הקינוח הכי מפתיע שתאכלו, טלי סגל התמכרה אליו רגע אחרי שסיימה ארוחה מלאה בהפתעות קולינריות
במהלך השנים נפתחו בראשון לציון לא מעט בתי אוכל וברים, ולצד זה המשיכו לשגשג ולפרוח כמה מסעדות ותיקות ומיתולוגיות. יצאנו לסיור ברחבי העיר וחזרנו עם המלצה על חמש מסעדות בראשון לציון שכדאי להכיר מקרוב כולל את התפריט המיוחד שהן מגישות. אל תשכחו להזמין שולחן מראש!
"מנת הארטישוקים משלבת בין הפריכות של הארטישוק הצרוב לבין הלבנה החלק-חמצמץ, כשסלסה עגבניות מוסיפה טוויסט של רעננות..." שפרה צח מגלה בקפה לואיז סניף כפר סבא את הצד הפראי של הטבע: מנות בריאות, עונתיות המבורכות ביצירתיות מתפרצת ומפתיעה
"נתחים עבים, אך לא מדי, של דגים טריים ועשירים בטעמים שנדמה כי הגיעו אלינו מהים ישירות לצלחת. מי שלא מבין את העניין סביב הסשימי צריך לבוא לנאמוס ולטעום. פשוט חוויה..." טל יונאי שרייר הגיעה עם ציפיות גבוהות לנאמוס בהרצליה פיתוח, ושמחה לגלות שהמציאות עולה על כל דמיון
"אותו בשר משובח וטעים מ-100% בשר בקר הנקצץ בסכין חדה, אותה צלייה מדויקת ואיכותית על להבה חשופה, אותן תוספות מושחתות מהיסוד דוגמת גבינה צהובה, בייקון, חזה אווז, ביצת עין, חציל מטוגן ועוד, והכל מוגש בלחמניות אווריריות וטריות..." דן תורן חוזר פעם אחר פעם לדיינר האמריקאי של אילת, הלוא הוא ברביס, רק שהפעם חיכתה לו שם הצעה לילית מפתה במיוחד
"רביולי במילוי בטטה העטוף ברוטב עגבניות איטלקי בשמן זית, בזיליקום ושום, המוגש בליווי גבינת פרמזן. המנה הוגשה לי בעודה חמה, פינוק אמיתי ממש, הרביולי עשוי היטב, הבטטה כל כך נימוחה, ורוטב העגבניות נותן טאץ' מיוחד..." אם עדיין לא ביקרתם במסעדת יוניתה שבתל אביב, הגיע הזמן לעשות זאת. כרמית אופק חזרה עם טעם של עוד!
בכל בר תמצאו שלל סוגי בירות, קוקטיילים מרעננים, וגם לא מעט יינות בוטיק מהארץ ומחוצה לה, אך היתרון הגדול ביותר הוא האוכל שהם מגישים לצד האלכוהול - אוכל שובר שגרה, מלא בהפתעות, יצירתי ומתחכם, כזה שהייתם מצפים לו דווקא במסעדות. מחפשים בר-מסעדה? ריכזנו עבורכם כמה המלצות לבילוי הקרוב עם החבר'ה
"פולנטה מקמח תירס צרובה בטאבון, ברוטב פטריות, שמנת, פטרוזליה, גילופי פרמזן ושמן כמהין. הפולנטה היתה קריספית משהו, אך יחד עם זאת נימוחה. היה בה סוד של שילוב טוב בין כל מרכיבי המנה..." כרמית אופק מגיעה לאוליברי תל אביב וזוכה ליהנות מטעמי וניחוחות גן העדן הסיציליאני שהוגשו לה בצלחת
"עוד מנה בהשפעה טורקית היא ה"קאצ'מק" – מעין פולנטה סמיכה ועשירה, על בסיס קמח תירס, תפוחי אדמה מבושלים ושמנת, שמאפיינת את האיזורים הגבוהים והקרים..." שפרה צח חזרה מטיול מרתק בין נופיה הקסומים של מונטנגרו, וכמובן גם עם המלצות למה כדאי לאכול במדינה מיוחדת זו
רמת גן היא לא רק ספארי, קניון איילון, כפר המכביה והבורסה ליהלומים אלא תמצאו בה גם סצנה קולינרית אורבנית תוססת, צעירה ועצמאית, כזו המתחרה בכבוד באחות הגדולה הצמודה לה. קפצנו לביקור וליקטנו עבורכם המלצות על מסעדות ברמת גן שפשוט כדאי לסעוד בהם - הנאה מובטחת!
יום העצמאות האמריקאי בפתח, ואין דרך מוצלחת יותר לציין יום זה מאשר בארוחה אמריקאית דשנה. אז מה תבחרו: המבורגר כפול עם צ'יפס, כנפיים ברוטב ברביקיו, סלט קולסלאו וקולה בכוס ענקית או בכלל תעדיפו פנקייק גדול ברוטב מייפל. במיוחד בשבילכם ריכזנו המלצות על מסעדות אמריקאיות שמספקות את הסחורה ובגדול!
"חלקנו גם עראיס – פיתה מחולקת לארבעה חלקים במילוי בשר טחון בתיבול ביתי עם פטרוזיליה, בצל ועגבניות. הפיתה נאפית בתנור אבן ומקבלת קריספיות נהדרת, והבשר מתבשל בתוך הפיתה ומגיר את שומניו לפיתה...". ליאור פנחסי מגלה את הקסם של 'סעידה בפארק' בחולון: אוכל מזרחי טעים, מוזיקה לא שגרתית ואלכוהול מדויק הנפגשים על שפת האגם
"טונה וסלמון המוגשים על מצע של מיקס עשבים פיקנטי ברוטב סויה וקרמל. המנה הזו גרמה לי לחייך, אין לי דרך אחת לתאר את זה. טעמים לא מורכבים מידי שעושים שמח בפה..." אז אחרי שבילה שבוע מעבר לים, יעל דור לוקחת את בן הזוג לחלוצת המטבח היפני היוקרתי בארץ - קיוטו הרצליה פיתוח. אל תשכחו לנסות את הסאקה.
"השידוך בין נתחי העגל והשמנת לכמהין השחור היה מוצלח, והורגש שיד מקצועית ידעה ללהטט בין חומרי הגלם בעלי הטעמים הדומיננטיים בצורה כזו שלא פגעה באף אחד ממרכיבי המנה..." קרין אביב יצאה לבדוק את התוספת החדשה לעיר התחתית של חיפה, טרטוריה ונציאנה, וגילתה מסעדה איטלקית אותנטית עם תפריט אוכל מדויק
"רצועות פפרדלה רחבות שהיו טריות ואיכותיות מאוד מבושלות לאל דנטה מושלם. הרוטב, על בסיס של חמאה פרמזן ויין לבן, היה עדין בדיוק במידה והשאיר את הבמה לפירות הים והאנשובי שכיכבו במנה..." ים 7 בהרצליה מגישה לסועדים נוף לים הכחול, רעש גלים ומנות מדויקות וטעימות. טל יונאי שרייר בחרה את מסעדת החוף שלה לקיץ הזה
"פילה סלמון על מצע רוטב בוטנים, סויה וג'ינג'ר בליווי סלט אסייתי. הפילה היה נימוח והטקסטורה של רוטב הבוטנים עטפה את מרכיבי המנה ברכות, הירקות שהונחו על הסלמון עוצבו בטוב טעם..." האחות של כרמית אופק קפצה לביקור, כך שהיה צריך להתארגן על מסעדה מיוחדת, ביסטרו מלון רוטשילד תל אביב נתן את השואו הכי מרענן וטעים למפגש הפסגה
החלטתם לקחת אתנחתה קלה ולטייל בשדות המוריקים ובשבילי הפרדסים של אזור השרון, אז למה שלא תשלבו איזו ארוחה טובה בלב הטבע, מול הים הכחול הפסטורלי או בתוך מרכזי הערים. נופי השרון מעוררי תיאבון - כך שריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות בשרון