Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> יוניתה תל אביב

יוניתה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"רביולי במילוי בטטה העטוף ברוטב עגבניות איטלקי בשמן זית, בזיליקום ושום, המוגש בליווי גבינת פרמזן. המנה הוגשה לי בעודה חמה, פינוק אמיתי ממש, הרביולי עשוי היטב, הבטטה כל כך נימוחה, ורוטב העגבניות נותן טאץ' מיוחד..." אם עדיין לא ביקרתם במסעדת יוניתה שבתל אביב, הגיע הזמן לעשות זאת. כרמית אופק חזרה עם טעם של עוד!

לאחר 11 שנה של כתיבה בתחום הקולינריה, העזתי בפעם הראשונה לסור לכתבת אוכל לבדי, ממש לבד, אודה ואתוודה, אני רגילה תמיד לצאת עם אדם נוסף הנילווה אליי, בין אם מדובר בחברים או משפחה אבל הפעם אף לא אחד היה פנוי. לקחתי את המשימה בשתי ידיים והופעתי לגלות שללכת לסיקור לבד, יכול להיות כיף, אבל ממש. לדעתי, המקום הנפלא בו הייתי, בית הקפה "יוניתה" בואכה רחוב השומר 7 פינת נחלת בנימין, הינו מקום אשר מבחינתי מצטיין לא רק באוכל עשוי היטב אלא גם בשירות אדיב ואווירה חמימה ביתית, אלו יחדיו גרמו לי להרגיש שאני בכלל לא לבד, אלא להיפך, בין חברים שזה עתה פגשתי.

החלטתי לשבת בחלל הפנימי של המקום ובמידה ותחפצו תוכלו לשבת בחלל החיצוני וליהנות מהשמש אך עדיין לחסות בחסות השימשיות המפנקות אשר יגנו עליכם מאותה שמש תל אביבית של חודש יולי. שמחתי לגלות כי יוניתה הינו בית קפה כשר, בכל פעם שנקרה לדרכי מקום כשר, אני מתפעלת מחדש ושמחה על כך.

בראנץ' שווה מתחיל בסלט


התחלתי את הצהריים בבחירת מנה נהדרת מתוך גזרת הסלטים שבתפריט, וכל סלט מוגש ברוטב ויניגרט ולחם הבית. הגיע לו חיש מהר אל שולחני, סלט יוניתה ששידך בין גבינת פטה, טונה, ביצה קשה, קרוטונים, שלושה סוגי חסות, עגבניות, מלפפונים, פטריות שמפיניון, פלפלים אדומים, בצל סגול ופטרוזליה. הסלט עשיר בירקות טריים ומרעננים ויתר מרכיבי המנה נותנים טוויסט מעניין לסלט והופכים אותו למשביע עד מאוד.

שוטטתי בתפריט ועיני צדה מנה מעניינת היישר מהתנור, קיש תרד וגבינה, הקיש איכותי עד מאוד, ואיך לא, הנוכחות של תרד היתה מבורכת בעיני. כל ביס בקיש היה תענוג שהטעין אותי לנגוס שוב ושוב.

עצרתי לאתנחתא קלה, ושמתי לב, כי העיצוב במקום מזכיר לי בית קפה יווני, הצבע הכחול שנותן את הטון, מקנה תחושה של קרבה לים, בכל זאת תל אביב. הבחנתי גם בשילוב של נגיעות עץ, ובכלל דעו כי כלי ההגשה הינם לחלוטין יפים עד מאוד, באופן מעורר השתאות ובתור מי שמכורה לכלי הגשה, קל לזהות את הייחודיות. כל האלמנטים הללו יוצרים חדשנות ורעננות למקום הגורמת לו להיות מזמין עבור העוברים והשבים, הלא הם אנו הסועדים המרוצים.

הפחמימות המשובחות של יוניתה


המשכתי את הארוחה השווה שלי עם פסטה פומודורו - רביולי במילוי בטטה, רוטב עגבניות איטלקי בשמן זית, בזיליקום ושום, המוגש בליווי גבינת פרמזן. המנה הוגשה לי בעודה חמה, פינוק אמיתי ממש, הרביולי עשוי היטב, הבטטה כל כך נימוחה, ורוטב העגבניות נותן טאץ' מיוחד למנה המוצלחת הזו.

אחרונה חביבה בחרתי במנה היישר ממחלקת הכריכים והטוסטים שיש במקום, וכל מנה שתבחרו מקטגוריה זו תוגש לכם בליווי סלט ירוק ברוטב ויניגרט. בחרתי בטוסט מילנו - טוסט מג'בטה פתוחה עם ממרח פסטו, גבינת מוצרלה מותכת, עגבניה וזיתים יוונים. הטוסט היה משביע כבר בביס הראשון והורגש שמרכיביו טריים ונבחרו בקפידה.

ב-"יוניתה" ממתינים לכם בכל יום מהשעה 9:00 עד 18:00, וביום שישי המקום פועל עד שעה לפני כניסת שבת. בשבת תצטרכו להתגעגע, למלא מצברים ולחזור מיד בתחילת השבוע. יכולה אני לכתוב רבות על המקום הקסום הזה "יוניתה", שכן, משהו בו שזור בטעמים של בית וכיף לא רק לאכול במקום, אלא גם ליהנות ממש מתחושת הביתיות האופפת את המקום. לדעתי, זהו סוד הקסם, הצניעות, וההקפדה על יצירת מנות איכותיות אחת אחת. אין כל שאלה, כאן החוויה היא שלמה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש