סאטיה ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הגיע מגש עץ שכלל רצועות פילה רך, צלעות צלויות במידה הנכונה, שום אפוי ותפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים שהוכיח לנו שהמטבח של סאטיה יודע להוציא תחת ידיו תוצרים מופלאים גם בתחום הבשרי..." היא בירושלים, היא לא כשרה, היא פתוחה בשבת והתפריט בה פשוט מוצלח. יעל ניישטוט מגיעה לסאטיה לארוחת יום הולדת לחתיך שלה

כשהחתיך שלי ואני התחלנו לחשוב לאן ללכת כדי לחגוג את יום הולדתו, ההתלבטות הייתה מהירה - סאטיה. המסעדה פתחה שערים לפני שלוש שנים על חורבות בית הקפה האגדי והאהוב 'פרדיסו' - והיא התגלתה כתחליף ראוי. מיקומה האסטרטגי בשדרת המלונות ברחוב קרן היסוד בואכה גן הפעמון, מבטיח שתיירים רבים ייהנו משירותיה, אך בו בזמן גם ירושלמים בעלי טעם טוב היודעים שזה המקום להגיע אליו.

עיצוב מודרני חמים ומזמין


חמושים בבייביסיטר הגענו לסאטיה ולאחר מבט מהיר בחרנו להתמקם על הבר. הבר פונה אל המטבח הפתוח בו ראינו בפעולה את השף מפעיל את המטבח במקצועיות מעוררת השראה. לאלו המעדיפים אוויר הרים צלול כיין במקום מזגן, אפשר גם לשבת במרפסת החיצונית של המקום המשקיפה אל עבר טחנת הקמח של משכנות שאננים. למרות שהגענו באמצע השבוע המקום היה מלא כמעט לגמרי אך ההרגשה הייתה נעימה ולא עמוסה. המסעדה מעוצבת בסגנון אלגנטי-מזמין, עם תאורה חמה, רהיטי עץ ומפות על השולחנות, כיאה למסעדת יוקרה. האקוסטיקה במסעדה אף היא מוצלחת, ולמרות המטבח הפתוח ושלל הסועדים שהיו בה, עדיין נהנינו ממוזיקת רקע נעימה ואווירה טובה.

יוקרה בניחוח ים-תיכוני


ליבנת, הברמנית המקסימה, בירכה אותנו ברגע שהתיישנו על הבר, ולאחר התייעצות קלה איתה בחרנו לנסות את ארוחת הטעימות ב-260 ש"ח, המוגדרת בתפריט כ-"מיטב של היום" וכוללת מנות מהתפריט הקבוע לצד מנות ספיישל המשתנות מדי יום זאת בהתאם לחומרי הגלם הטריים שאסף השף מן השוק בשעות הבוקר המוקדמות.

התפריט בסאטיה מגוון ולא מתיימר, בעל אופי ים תיכוני עם מנות של דגים, פירות ים ובשר כאשר כל מנה כמובן משלבת את אותם חומרי גלם עונתיים המאפיינים את אזורנו. התחלנו עם לחם ומטבלים - פרוסות לחם כהה, טרי ורך לצד טחינה, פסטו כוסברה, עגבניות מגורדות וקרם חצילים. קרם החצילים היה עדין, מלא טעם ועל אף שהכיל טחינה היא כמעט ולא הורגשה והחציל קיבל מקום של כבוד; והפסטו ינעם גם למי שאינו חובב כוסברה, שזה הישג מרשים. מנת קרפצ'יו סלקים מפוחמים עם קרם פרש הייתה הפתעה נעימה, הסלקים אפויים לכדי רכות מתקתקה והיוו מעין ממתק פתיחה. מנה נוספת היא כרובית אלה גובי עם תפוח אדמה ובצל סגול בגראם מסאלה, שהייתה טעימה ופיקנטית במידה. השף השכיל לתבל את הכרובית הפריכה במעט תבלין שיוסיף טעם לרוטב הקרמי, שנזלל על ידי שנינו יחד עם הלחם הטרי. מנות נוספות שהיו מצוינות לא פחות הן כבד קצוץ עם קורנישונים, טוסטונים וקונפיטורה; טרטר מוסר בשילוב מנגו וכוסברה; וספייסי טונה עם בצל ירוק וצ'ילי על טוסט. המנות הראשונות היוו הקדמה להמשך הערב - כאן נותנים הרבה כבוד לחומרי הגלם ויד מקצועית מטפלת בהם בצורה נכונה ומדויקת.

סאטיה - משחקי ים-יבשה


ליבנת הברמנית דאגה שנחגוג כמו שצריך ומזגה לנו כוס לואיס גונטורם ריזלינג מגרמניה, יין לבן חצי יבש קליל שהתאים למנות הדג השונות. לאחר הרמת כוסית לרגל המאורע הגיע הזמן לסיבוב השני של הערב- העיקריות. כאן התענגנו מרוסטביף פילה בקר בצבע ורדרד מושלם ברוטב גרמולטה עם ארטישוק; נתחי בורי בציפוי פריך ורוטב לימוני; קלמרי במילוי רטטוי ושרימפס על לאבנה גלילית שגרם לנו להצטער שהמנה נגמרה מהר כל כך; וסלט קיסר עשיר בירקות וברוטב ממכר. מנה נוספת ראויה לציון היא מעורב ירושלמי של ים - קלמרי ושרימפס בראס אל חנות. למרות החשש מהשילוב יוצא הדופן המנה הייתה מעניינת ואף קיבלה את אישורו בפה מלא של החתיך, שהוא האכלן הבררן מבינינו. בדיוק כשהחתיך מילמל בפה מלא שרימפס "אבל איפה הסטייק?" הגיע מגש עץ שכלל רצועות פילה רך, צלעות צלויות במידה הנכונה, שום אפוי ותפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים שהוכיח לנו שהמטבח של סאטיה יודע להוציא תחת ידיו תוצרים מופלאים גם בתחום הבשרי.

סיום מושלם של חמוץ-מתוק


כשעמדנו לעזוב ולהודות לליבנת על הערב הנעים שחלקה איתנו היא הסתכלה עלינו במבט שאמר "ומה עם קינוח?". לא יכולנו לאכזב אותה, היא פשוט הייתה נחמדה מדי. למרות שההיגיון אמר שוקולד הלב אמר סורבה. כוסית מרטיני פשוטה עם שלושה כדורי סורבה איכותיים גילתה סודות של לימון מרענן, משמש חמצמץ ואננס-כוסברה מתקתק שהיוו סיום מושלם לארוחת "גדלתי בשנה" של החתיך.

כשיצאנו מסאטיה אל עבר הבריזה הירושלמית שאלתי אותו "אז מתי באים שוב?". אולי אארגן לו חגיגת חצי הולדת או שליש הולדת חשבתי לעצמי, או שפשוט נבוא בלי להמציא שום תירוצים.