מי קאסה הרצליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"נתחי עוף עם בטטה, כוסברה וקוקוס, שילוב מופלא של טעמים עשירים עם גוון אסייתי, מנה גדולה ומפנקת, מתקתקה עם חריפות עדינה, מרקם סמיך אבל לא כבד מדי. גם בקיץ הקדרה הזו עושה חשק להתחבק ולהירדם איתה..." אם נתחיל מהסוף להתחלה, אז במי קאסה הרצליה תמצאו את הקראק פאי - הקינוח הכי מפתיע שתאכלו, טלי סגל התמכרה אליו רגע אחרי שסיימה ארוחה מלאה בהפתעות קולינריות

כשיוצאים לאכול עם כמה חברים, אחד האתגרים הוא למצוא מקום שייתן מענה לכולם. אחד רוצה לשתות בירה, השנייה רוצה בית קפה, השלישי חולם על איטלקי, והרביעית – טבעונית. מעטים המקומות שמגלמים בהם כל כך הרבה אפשרויות; אחד המקומות האלה הוא "מי קאסה" בהרצליה פיתוח.

מי קאסה בהרצליה היא האחות הקטנה של מי קאסה מקיבוץ גליל ים. משפחה בת הקיבוץ פתחה בית קפה בחצר ביתה, וההצלחה לא איחרה לבוא: עד מהרה המשפחה שכרה מיקום נפרד בקיבוץ, ועד היום המסעדה בקיבוץ נהנית מקהל רב שמגיע אליה כדי ליהנות משקט, אוכל טעים ואווירה כפרית-פסטורלית.

הקיבוץ בא לעיר


את האחות הקטנה בהרצליה הקים בנו של מקים המקום בגליל ים, ואליו חברו אנשי הברים וחיי הלילה של אזור השרון. השילוב המיוחד הזה יצר מקום מיוחד - אי שכולו אווירה כפרית בתור העיר הגדולה, אבל גם מקום המקרין את הניצוץ העירוני; מכיל קמצוץ מההיפסטריות התל אביבית, אבל בלי היוהרה וההתחכמויות; ובעיקר, ווייב קליל ופשוט, של חבר'ה צעירים הרצליינים, שרצו שיהיה בעיר שלהם מקום שיציע הכל מהכל, שיהיה מקום התכנסות להייטקיסטים בצהריים ומקום להרים בו לחיים בערב, מקום שייתן מענה לכולם.

כבר מהכניסה למי קאסה אפשר לחוש את האווירה הנעימה והפסטורלית: צמחייה מקיפה את המתחם ומעניקה תחושה של חצר משפחתית מפנקת, מאווררים גדולים פועלים ועושים רוח של חוף ים בערב, כך שכיף להיות בחוץ גם בשיא הקיץ. והמטבח - ממנו יוצאות אל הסועדים מנות ביסטרו משובחות ממטבחים שונים עם לא מעט אופציות לטבעונים.

טעם של חופשה בצימר


בתור חסידה מושבעת של מנות ראשונות, לא יכולתי שלא להתרגש מהדיל של שלוש מנות ראשונות ב-75 ₪. הזמנו ארטישוק צרוב, כרובית מטוגנת וקפרזה סלק, לא התאפקנו אז הוספנו מלוחייה – לחם לבנוני עם עלי זעתר. הכרובית המטוגנת, מנה מאד אהובה עליי, היא ה-אודישן של מסעדות מבחינתי. במי קאסה הכרובית הייתה קריספית במידה אך עדין קלילה, רכה וחמה מבפנים, עם טחינה ומטבל פיקנטי של עגבניות טריות. הרף הוצב גבוה וגם הארטישוק לא איכזב – קליל וחמצמץ, עם זיתים ומעט עגבניות מיובשות, מנה מרעננת וטרייה. הסלק היה עדין ומבושל בדיוק במידה, עם גבינת עזים מופלאה.

אבל הלהיט הגדול ביותר היה, ללא ספק, המלוחייה. פוקצ'ה גדולה ודקה משוחה בשמן זית ואפויה עם זעתר מעט מריר ומאוד מיוחד, מוגשת עם לבנה וזיתים כבושים בכבישה ביתית, המנה הזו היא ללא ספק אחת ממנות הדגל של מי קאסה. בשום מקום לא טעמתי משהו שדומה לזה. הייתי מוכנה להתמסר למלוחייה הזו ולוותר על כל שאר הארוחה (למרות שבמבט לאחור, טוב שלא עשיתי זאת). כל החוויה של המנות הראשונות הרגישה כאילו אנחנו מתפנקים באיזה צימר יוקרתי בצפון הארץ בעוד שף פרטי מכין ארוחה של מטעמים גליליים רק בשבילנו.

מי קאסה - אוכל לנשמה


למנות עיקריות הזמנו רביולי ארטישוק ברוטב שמנת וכמהין וקדרת צ'ילי קוקוס. הרביולי היה עשיר ומפנק, עם אפונה עדינה שהעניקה לו טעם ביתי, וקדרת הצי'ילי קוקוס... הו, הקדרה. יש מושג שנקרא "אוכל לנשמה" והמשמעות שלו הוא מטעמים שנועדו לעשות חיוך בלב. כזו היא קדרת הצ'ילי קוקוס. מנה של נתחי עוף עם בטטה, כוסברה וקוקוס, שילוב מופלא של טעמים עשירים עם גוון אסייתי, מנה גדולה ומפנקת, מתקתקה עם חריפות עדינה, מרקם סמיך אבל לא כבד מדי. גם בקיץ הקדרה הזו עושה חשק להתחבק ולהירדם איתה. הטבעונים שבינינו יוכלו ליהנות ממנה עם טופו. ללא ספק זוהי מנת דגל נוספת של מי קאסה, שגם זוכה כאן להצלחה גדולה.

אי אפשר לקחת רק ביס אחד


אחרי הארוחה החלטנו שנסתפק רק בטעימות מהקינוחים, אבל את הקינוחים של מי קאסה, שמכינה קונדיטוריית ביסקוטי, אי אפשר רק לטעום. הקינוחים יותר מכל משקפים את אופיו המיוחד של המקום, בעל הטוויסט הצעיר, הייחודי, שלא ניתן להעתיק או לחקות. הזמנו "שוקובמבה" ו"קראק פאי": השוקובמבה, מוס שוקולד איטלקי עם שטרויזל במבה וחמאת בטנים, הוא קינוח שלוקח ישר לזכרונות הילדות, ועם זאת, המוס הסמיך והקטיפתי הופך את החוויה למפתיעה באיכותה. הקראק פאי, שכדי להבין את משמעות שמו ואלו טעמים חבויים בו, צריך להגיע למקום ולטעום בעצמכם כי מדובר בקינוח מיוחד, כזה השונה ממה שאנחנו רגילים לקבל במסעדות - מדובר בקינוח למתקדמים.

כוס תה וקינוחים מעולים סגרו את הארוחה הפסטורלית והנינוחה שלנו. מי קאסה הוא בית הקפה מושלם למפגש עם חברים או לסתם בוקר זוגי. ממליצה גם לכם לאמץ אותו בחום - הנאה מובטחת.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש