מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ים 7 הרצליה פיתוח

ים 7 הרצליה פיתוח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"רצועות פפרדלה רחבות שהיו טריות ואיכותיות מאוד מבושלות לאל דנטה מושלם. הרוטב, על בסיס של חמאה פרמזן ויין לבן, היה עדין בדיוק במידה והשאיר את הבמה לפירות הים והאנשובי שכיכבו במנה..." ים 7 בהרצליה מגישה לסועדים נוף לים הכחול, רעש גלים ומנות מדויקות וטעימות. טל יונאי שרייר בחרה את מסעדת החוף שלה לקיץ הזה

אז הקיץ כבר כאן, אבל עוד לא בטמפרטורות שגורמות לנו להתאדות אחרי דקה וחצי ללא מזגן, ומבחינתי זה הזמן המושלם לאסוף חברה טובה וללכת לים וליהנות מבריזה נעימה וארוחת ערב מוקדמת. בכל שנה, יש לנו את מסעדת החוף שבה אנחנו אוהבים לפתוח את הקיץ, והפעם החלטנו לנסות את ים 7 בטיילת של הרצליה, ממש ליד מלון דן אכדיה. ים 7 היא אחת ממסעדות החוף הוותיקות באזור, וידענו שזה המקום המושלם להעביר בו ערב נעים על החוף.

האווירה בים 7 היא אלגנטית אבל קלילה. הגענו אליה באמצע השבוע ולהפתעתנו, למרות שהקיץ רק התחיל, היא הייתה מלאה כמעט כולה בסועדים עליזים. העיצוב של המקום גם הוא קליל, אבל מאוד מוקפד, עם חלל פנימי ממוזג ובעל חלונות גדולים הצופים אל הים ומרפסת מרווחת שכמעט נושקת לגלים ונותנת תחושת חופש אמיתית. אנחנו כמובן בחרנו לשבת במרפסת וליהנות ממזג האוויר שכרגע הוא פשוט מושלם.

תפריט ים תיכוני עם נגיעות אסייתיות


התפריט בים 7 משלב בצורה מעניינת בין אוכל ים תיכוני קלאסי לבין אוכל אסייתי היוצר מנות חדשות ומעניינות, וכמובן שהדגים ופירות הים תופסים מקום של כבוד בתפריט של המסעדה.

למנות הראשונות הזמנו סלט פירות ים תאילנדי וקלאמרי צרובים על הפלאנצ'ה. הסלט התאילנדי היה טעים מאוד ומדויק בטעמים. עם איטריות זכוכית ופאפיה טרייה, בצל סגול, עגבניות שרי ובוטנים קלויים. נגיעות של צ'ילי טרי הוסיפו למנה חריפות נעימה שהשתלבה נהדר בתוך רוטב הסום טאם המעט מלוח. השרימפסים שעיטרו את המנה היו בשרניים וטריים מאוד. הקלאמרי הצרובים גם הם היו טריים מאוד ועם טעם עדין של ים, והם הוגשו על מצע של עלי קייל, עגבניות צרובות ובצלים מקורמלים יחד עם רוטב יוגורט נהדר שהוסיף רעננות למנה. אספנו את הכל על חתיכות פוקאצ'ה חמה שהזמנו ליד, והתענגנו על כל ביס.

משחקי ים-יבשה


המנות הראשונות והרוח הנעימה שהגיעה מהים פתחו לנו את התיאבון, וכשהגענו לעיקריות החלטנו לשלב גם קצת יבשה עם כל הים שמסביב. הזמנו נתחי סטייק פילה לצד מנה של פסטה טרייה עם פירות ים. נתחי הסטייק היו נהדרים, עשויים במידה הנכונה, שחומים מבחוץ ועסיסיים מבפנים. הם נפרסו לנתחים לא עבים מדי והיו פשוט מושלמים, גם ללא רוטב הוסטרשייר שהוגש לצידם. גם פירה תפוחי האדמה שהגיע במנה היה עשוי כהלכה, אווירי כנדרש ועם טעם עשיר של חמאה. זאת הייתה מנה מצוינת שהוכיחה שבים 7 יודעים לעשות כבוד לא רק לים ולגלים. גם מנת הפסטה הייתה טעימה מאוד. רצועות פפרדלה רחבות שהיו טריות ואיכותיות מאוד מבושלות לאל דנטה מושלם. הרוטב, על בסיס של חמאה פרמזן ויין לבן, היה עדין בדיוק במידה והשאיר את הבמה לפירות הים והאנשובי שכיכבו במנה. עם כמות נכבדה של מולים טריים, שרימפסים נהדרים, קלאמרי, נתחי אנשובי וזיתי קלמטה.

הקינוח הקליל והקייצי של ים 7


סיימנו את המנות העיקריות וכשהגיע תפריט הקינוחים בחרנו לנו, לכבוד הקיץ שהגיע והאווירה החופשית, קינוח קצת שונה. החלטנו הפעם לוותר על משהו שוקולדי וכבד ובחרנו דווקא בפאי הלימון, מנה שהיא להיט אמיתי בכל דיינר אמריקאי ובארץ משום מה מקבלת פחות כבוד. האמת? שלא בצדק. קיבלנו עוגת פאי יפה למראה, עם תחתית קראנצ'ית, שכבה רכה ולימונית באמצע וענני מרנג עדינים. השילוב הנהדר בין מתוק לחמוץ הפך את הקינוח הזה למפתיע ומוצלח במיוחד. דרך נהדרת ולא כבדה לסיים ארוחה.

אחרי שהיינו שבעים ושמחים, נשארנו לשבת עוד קצת ולהביט בקצף הגלים הנע לעבר החוף, נהנים מהאוויר הנעים והמלוח. כיף שהגיע הקיץ, וכיף שיש מקומות כמו ים 7 להעביר בהם את הערב.