פאשה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קבב טורקי מהטאבון, 270 גרם של אושר נוטף שומן, כשבתחתית החרס פרוסות של תפוח אדמה הסופגות את הכל באהבה. האיזון בין השומן לבשר היה פנטסטי, רך, עסיסי בלי יותר מדי תבלינים שהסיחו את הדעת מהבשר..." פשאה תל אביב מצליחה להפתיע ולרגש עם קוקטיילים מעולים, מנות גדולות ומנחמות, צוות מלצרים בקיא ואדיב, תפריט המקדש את המטבח הטורקי ואוכל עשיר בטעמים עזים. יעל דור חזרה עם טעם של עוד

הטורקיה הקטנה והחמימה הזו בלב תל אביב תגרום לכם לדבר על האוכל תוך כדי האוכל ולדמיין מה יהיה הביס הבא גם כשתגידו לעצמכם חלאס, עד פה! טעים טעים אבל מספיק. את הדרך חזור אני זוכרת ממש במעורפל וזה לא כי שתיתי אלא פשוט כי האוכל היה נהדר ושום ביס לא היה מיותר. התרגלתי ואולי גם חלקכם לחשוב שמסעדות מהסוג הזה המציעות אוכל ביתי-עממי-שורשי לא מתאימות לימי הקיץ החמים אבל מסעדת פאשה מצליחה לעשות הכל בצורה נכונה, ולהגיש אוכל טורקי בעל השפעות מהמטבח הסורי-חלאבי בצורה משובחת ביותר.

הכוכב הוא אניס ואין כמו להתחיל את הערב עם שני קוקטיילים קיציים ולהרגיש על חוף הים בטורקיה: 'אינסטנבול שקדים' שמיזג בין ראקי (אניס טורקי), מיץ גויאבה, נענע לימון ומונין שקדים - משקה שהיה מרענן מאוד. כאחת שקמפרי זורם בעורקיה היינו חייבים לנסות את 'קוקטייל פאשה' - שילוב מוצלח ביותר של קמפרי, אוזו, מרטיני דריי בתוספת מרעננת של פסיפלורה, שבטעימה ראשונה ושניה קשה להבחין בכמה הוא מתוק, ככה שאם אתם לא מאוהבי המתוק תדלגו עליו ולכו על אפשריות אחרות כמו יין, קאווה, מוחיטו, מרגריטה או קוקטיילים אחרים שהמקום מציע.

משהו טוב יוצא מהטאבון


אמרנו ללינור, המלצרית החביבה שלנו, חד משמעית בלי פיתות והיא חד משמעית הביאה אל השולחן פיתות שיצאו זה הרגע מהטאבון, חמות, עבות, מנוקדות בקצח, תוצרת המקום. היא קנתה אותנו תמורת בצק ריחני משגע שהגיע לצד סלט טורקי וטחינה, ואז הבנו - את הערב נמשיך לפי המלצותיה.

אחרי הפיתות זכינו לדגום קובה חמוסטה ברוטב חמצמץ עם עלי מנגולד, בעובי הנכון לפי מדד העירקיות בשכונת התקווה, שכבה דקה של סולת שרק עוטפת את הבשר ונותנת לו את המקום הראוי. במטבח של פאשה לא מסתפקים בבשר טחון ומשתמשים בבשר בקר קצוץ שהיה רך וטעים להפליא, אל תוותרו על המנה הזאת. המשכנו בקו הקציצות הממולאות והזמנו קציצות אורז ותרד במילוי בשר, ואם אתם מבלים עם הילדים זאת יכולה להיות מנה נהדרת, פחות למי שמחפש את הייחודיות שבמטבח הטורקי. עוד קיבלנו לשולחן בוריק במילוי בשר בקר, שזיפים ומשמשים עם מעט קינמון שהיה נהדר, וכמובן אי אפשר בלי לחמג'ון על הטאבון - מעין פיצה בשרית עשויה מבצק דק ופריך, קריספי מלמטה ומעל בשר בקר טחון בתיבול רוטב עגבניות.

בשביל לרענן קצת את החך ורגע לפני העיקריות, הלכנו על שני סלטים ירוקים שנדמה היה כאילו נקצצו בשניה שהזמנו. סלט פאשה חיבר בצורה מדויקת בין נענע, חמוציות, סלרי, חמוציות ועל כל הטוב הזה היה רוטב דבש הדרים. העלים היו טריים וירוקים והסלרי פריך וקראנצ'י בקיצור תענוג. גם מי שלא אוהב סלרי יתאהב בפשטות הירוקה והמרעננת הזאת. סלט כוסברה-שקדים הכיל כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק-דק עם שקדים, בצל סגול וסומאק, והכל נעטף בשמן זית איכותי - סלט שקיפץ בין טעמי מתוק-מלוח, קליל, מרענן וממזרי המתאים מאוד לאוהבי הכוסברה.

פאשה - תגיעו רעבים


זוכרים שהבטחנו להקשיב ללינור המלצרית, אז טוב שהמשכנו בקו הזה כי היא בחרה להביא לנו לשולחן קבב טורקי מהטאבון, 270 גרם של אושר נוטף שומן, כשבתחתית החרס פרוסות של תפוח אדמה הסופגות את הכל באהבה. האיזון בין השומן לבשר היה פנטסטי, רך, עסיסי בלי יותר מדי תבלינים שהסיחו את הדעת מהבשר. בנוסף טעמנו גם 'מסחנה' - פיתה חמה מהטאבון החובקת בתוכה פלפלים צבעוניים ונתחי פרגית רכים ועסיסיים. הפיתה ספגה את כל הטעמים אך לא באופן שהרטיב אותה יותר מדי, כך שבשילוב עם ריח השמרים שעלה ממנה, היא חוסלה במהירות, ואנחנו - התענגנו מכל רגע.

בשלב הזה של הארוחה לינור הגיעה עם בשורה - הגיע זמן קינוח. טוב, הכנו את עצמנו לקינוח פרווה, כי פאשה היא מסעדה כשרה, אבל אחרי שטעמנו את שלושת הקינוחים של המקום יש לנו רק דבר אחד להגיד - תשכחו מכל מה ששמעתם על קינוחי פרווה, כאן מגישים משהו אחר לגמרי. התחלנו עם גלידת וניל מעולה שגלשה בנעימות במורד הגרון, מדובר בגלידת וניל ומעל עיטורי חלבה המתפצחים בפה, סילאן וטחינה גולמית - גלידה כזו שלא תרצו שתסתיים כלל. המשכנו עם כנאפה מתוקה מאוד עם אגוזי מלך שהייתה טעימה ומלבי במרקם רך ברוטב פטל. קפה שחור חזק חתם את המסע הטורקי שלנו.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש