מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביסטרו מלון רוטשילד תל אביב

ביסטרו מלון רוטשילד תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פילה סלמון על מצע רוטב בוטנים, סויה וג'ינג'ר בליווי סלט אסייתי. הפילה היה נימוח והטקסטורה של רוטב הבוטנים עטפה את מרכיבי המנה ברכות, הירקות שהונחו על הסלמון עוצבו בטוב טעם..." האחות של כרמית אופק קפצה לביקור, כך שהיה צריך להתארגן על מסעדה מיוחדת, ביסטרו מלון רוטשילד תל אביב נתן את השואו הכי מרענן וטעים למפגש הפסגה

הפעם למשימה הצטרפה אליי מוכנה ומזומנה אחותי היקרה, נפגשנו בשדרות רוטשילד 96, מיקום מיוחד בעיר הלבנה ובו שוכן מלון בוטיק מהשורה הראשונה, איכשהו יש איזורים בעיר שתמיד מרגישים לי כמו חוץ לארץ ואולי אפילו טוב יותר מכך. המרפסות בחזית המלון מדליקות, שיק פריזאי משהו. מלבד זאת, תוכלו ליהנות ממסעדת ביסטרו של המלון, שיכולה להציע לכם את כל הטוב שרק אפשר.

ביסטרו, איכות ואורבניות זה שם המשחק


התלבטנו היכן לשבת, שהרי פנימה יש הזדמנות לפרטיות, שלווה ורוגע. בנוסף, הופתענו לגלות כי ישנו מדף צמחי תבלין אותנטי ביותר מעליו נורות הנותנות אור מיוחד על מנת לאפשר פוטוסינתזה. אמנם הערב רק התחיל אך כבר אז הבנתי, שמדובר בביסטרו שבו איכות ואורבניות היא שם המשחק. ובכן, לאור העובדה שמזג האוויר היה ידידותי אלינו, הרי שבחרנו לשבת בחוץ, באחד השולחנות הנושקים ממש לשפת הרחוב, בו בעת ההנאה היתה כפולה, גם זו היתה הזדמנות ליהנות מאוכל מיוחד ולהשתלב תוך כדי כך עם האורבניות של העיר הלבנה.

פצחנו את הערב בסימן אלכוהול משובח, אחותי נהנתה ממשקה ג'ין וטוניק, ואני שמחתי ללגום מיין הבית, יין אדום האהוב עליי (יונתן קברנה-שיראז, רקאנטי). יתרה מזו, המארחות המקסימות שלנו, לא ויתרו והרעיפו עלינו פינוק נוסף, היה זה קוקטייל מוסקו מיול רימונים, טעמו עשיר מתוק וחמצמץ ומשאיר טעם של עוד.

ראשונות מפנקות בשדרה האהובה


שינסנו מותניים ושמחנו להתחיל עם קראנצ'י גואוט - גבינת עיזים עטופה בבצק עלים פריך על קרם טרטופו ערמונים וצ'יפס ארטישוק. אכילת הסיגר עם קרם הערמונים שבצידו יצרה טעם של הרמוניה מנצחת. המשכנו עם סשימי טונה ואבוקדו - טונה אדומה צרובה קלות בלימון, חלפיניו, כוסברה, בצל סגול ועגבניות מיובשות עם עלי אבוקדו עדינים ומקלונים קריספיים. המנה מבחינתי קלילה ובכלל, רצועות הבגט שהונחו על שולחננו היוו שילוב טוב עם הסשימי המצוין. זכינו בערב זה למגוון מגזרת הראשונות, כך שדגמנו גם קלמארי איביזה המוגש על מצע קרם כרובית לימוני בשילוב גרגרי חומוס, עלי רוקט, כוסברה, לימון כבוש, בצל סגול, צ'ילי פפריקה ושמן זית. הגיע גם הגיע באלגנטיות צנועה, הירקות המלווים במנה זו שנתנו את הטון ואת הכבוד הראוי שיש לתת לקלאמרי. אחרונה חביבה בתור היתה מנת הקרפצ'יו קולרבי וסלק - פרוסות קולורבי וסלק עם שמן כמהין, ג'ל יוסו, שמן זית, פרמזן ופרלינים של בלסמי תאנים. מרכיבי המנה מיוחדים יש לומר ואף מפתיעים בטעם.

תאווה שלא נגמרת


בביסטרו מלון רוטשילד ישנה הקפדה על חומרי הגלם, כבר אמרתי הרי, איכות היא שם המשחק במקום. הדגש על כך מורגש בכל מנה ומנה בתפריט וכך גם בגזרת העיקריות. אחת מהן היא 'תאוות הבשרים', מנה זוגית מגוונת של 450 גרם בשר משלושה נתחים שונים, המוגשים לצד ירקות צלויים - ארטישוק, בצלי שאלוט, עגבניות ושום קונפי. כל נתח בשר קיבל את הטיפול הנכון והמדויק, והגיע במידה צלייה מושלמת - עסיסי וקל לחיתוך. העגבניה שהוגשה בצד המנה ניחנה בטעם של "אש מדורה", מרכיב מנצח לא פחות היה הארטישוק, אהבתי שהיה חמצמץ כך שהוסיף קונטרס משלו.

אם תרצו, כמובן שתוכלו להזמין באופן נפרד את כל אחד משלושת סוגי הנתחים כמנה נפרדת: אנטריקוט - נתח של 300 גרם המוגש עם ירקות צלויים: ארטישוק, בצלי שאלוט, עגבניות ושום קונפי, פילה עגל פורצ'וני - נתח של 220 גרם המוגש על ניוקי ערמונים וקרם פטריות פורצ'ני, ואחרון: סטייק שייטל נתח 300 גרם מוגש עם פירה כמהין בליווי רוטב פלפל.

לשולחן הוגשה גם מנה שהיא ללא ספק אחת ממנות הדגל של המקום, פילה סלמון על מצע רוטב בוטנים, סויה וג'ינג'ר בליווי סלט אסייתי. הפילה היה נימוח והטקסטורה של רוטב הבוטנים עטפה את מרכיבי המנה ברכות, הירקות שהונחו על הסלמון עוצבו בטוב טעם, תרתי משמע.

סוגרים עם משהו מתוק


לא שקטנו ולא נחנו עד שהקינוח האולטימטיבי הפציע בשולחננו הצנוע, פרחי קטלאה - מסקרפונה פטל וגויאבה, בצק פילו ושברי בננה קריספי וקולי תות. עוד פינוק שהפתיע היה מקרון עם קרם פטל ושוקולד לבן.
בביסטרו מלון רוטשילד ממתינים לכם החל מ-12:00 בצהרים עד 23:00 ולא זו בלבד שהמנות במקום מיוחדות אחת אחת, אלא שהשירות אדיב עד מאוד. בכל מנה ומנה הורגש, כי חומרי הגלם הינם איכותיים ביותר ויש הקפדה יתרה בנושא זה, כאמור, איכות ואורבניות יוצרים יחדיו תוצאה משובחת.