מתכננים נסיעה לצפון? בין אם אתם בוחרים לטייל באזור הכנרת, העמקים והגלבוע או להגיע עד לגליל העליון, מומלץ שתכירו אלו מסעדות ישמחו לארח אתכם לארוחה כפרית מפנקת או כזו בטעם גלילי סוחף, מי שוכנת בין שבילי קיבוצים ומי בלב הטבע הירוק. במיוחד בשבילכם ריכזנו רשימה של מסעדות מומלצות בצפון שיעניקו לטיול שלכם טעם טוב
דמיינו לעצמכם ששעה לפני הרגע המדהים בחייכם, טקס החופה, תוקף אתכם רעב עז. יותר מזה, הגעתם כבר למסעדה לאכול אך היא עדיין סגורה? שפרה צח משחזרת יחד עם הזוג, עופר והדס אביסירה, את הארוחה שסעדו בסינית האדומה, לבושי בגדי כלולות.... לפני עשרים ושמונה שנים
מאז שנות ה-80 של המאה הקודמת, מסעדת הסינית האדומה מאכילה את קהל צפון דיזנגוף באוכל סיני אותנטי, עם השפעות נוספות מהמזרח הרחוק. בשעת צהריים היא מציעה עסקית נודלס מיוחדת. בתיאבון!
"המנה התאילנדית המעולה קרויה גנג קייאו וון גאי, או בעברית: תבשיל חלב קוקוס עם נתחי עוף, חצילים, רוטב קארי ירוק ובזיליקום..." שפרה צח חוזרת אל מסעדת הסינית האדומה בתל אביב, יותר משלושים שנות פעולות
לו היה לנו צ'יינה טאון, היינו יכולים לחפש את דרכנו בין הסמטאות הצרות והצבעוניות, קישוטי נייר ושלטים זוהרים מעל ראשנו. בינתיים נסתפק במסעדות סיניות בארצנו – קטנות, ותיקות, חמות, עם תפריט שמחזיר אותנו הביתה, לסין
שוב קיץ עלינו. מי שמסתדר מצוין עם הקיץ הוא האוכל התאילנדי – שופע ירקות, מבושל קלות, מוגש במהירות וקליל לפרקים. אז אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שמציעות לכם תפריט שכולל אוכל תאילנדי, ושיהיה בתיאבון
"מנה תאילנדית בשם שי שו פלה. מדובר בדג בורי שטוגן בבלילה, שהפכה את הציפוי של הדג לפריך. לאחר מכן הוא בושל בקארי אדום, חלב קוקוס, אפונה ירוקה והרבה כוסברה..." דניאל לוין בסינית האדומה שבצפון דיזינגוף, תל אביב
ערב ראש השנה זו המצאה נחמדה, אבל הערב שאחרי ראש השנה הוא המצאה נחמדה לא פחות. אחרי כל הגפילטע פיש והתפוח בדבש, אחרי שתסיימו לשתות יין עם ההורים, קחו לכם כמה הצעות לבילוי אחרי החג, ותיכנסו לראש של ראש השנה
אל האטריות המבושלות בסגנון תאילנדי מתייחסים בסלחנות בעת החישוב הקלורי, את הירקות המוקפצים סופרים כבעלי ערך תזונתי גבוה והמנה כמעט תמיד גדולה ומתאימה למשלוח. מה הפלא שכשאומרים משלוחים מתכוונים ל"משלוחים תאילנדי"
''למנה עיקרית, רותם קיבל פתאי צמחוני ואני קיבלתי ברווז בנוסח המסעדה הסינית. הפתאי של רותם היה עשוי אטריות אורז עבות, בצל, נבטים, כרוב, טופו בוטנים ועוד...'' שירי טוב חוגגת יום נישואין ראשון בסינית האדומה
ממרק וון-טון ועד סושי, מפאד-תאי ועד צ'פאטי, משיפודי יקיטורי ועד עוף בלימון. טרנדים קולינאריים באים והולכים, אבל האוכל האסייתי – הסיני, היפני, התאילנדי וההודי - כאן בכדי להישאר. הנה ארבע מסעדות אוריינטליות ברחבי הארץ
"לצד המרק הזמנו גם פלטת מתאבנים ליחיד, בה הוגשו אגרול, בייבי ריבס, שרימפס מטוגן בבלילה עם שומשום ודמפלינג. כולם פריכים ועשויים במקום....". במחווה לחגיגות של ימי ילדותה, יצאה מיה בר לאכול במסעדת הסינית האדומה