בדיוק עכשיו כשבחוץ הרוחות שורקות, קר ויורד גשם, אין כמו מסעדה ביתית המציעה אוכל משביע, מנחם ובעיקר - מתאימה לכל כיס. אז לקראת העונה הקרה, ריכזנו רשימה של מסעדות שכדאי לאכול בהן בהזדמנות הקרובה. בתיאבון!
לקראת "פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה", שייפתח ביום חמישי, 21 בפברואר, ויימשך עד ל-16 במארס, כדאי שתכירו את "החומוסיה של זרזיר" ביישוב הקטן כרמי יוסף
ועוד מסממני הישראליות שלנו – החומוסיה – ומה זה משנה מי היה הראשון שהמציא את הפיתה. לשמחתנו, יש לנו כאלו בשפע, רק צריך לפקוח את העיניים. ובכל זאת, קחו לכם כמה המלצות לחומוסיות משובחות
"הוויכוח על מהותו של האוכל הישראלי הוא ישן נושן. שכן, מי החליט ש'לנו יש פלאפל'? מתי בדיוק המצאנו את החומוס? מה זה סלט ישראלי?..." אספנו בשבילכם רשימה קצרה של מסעדות ישראליות. אבל מה ישראלי בעיניכם?
גם בעונת החורף, צלחת חומוס מהבילה, עדיף עם ביצה ועם יש אז גם פול ופיתה חמה – עושה עבודה לא פחות טובה ממרק עשיר. אספנו בשבילכם חומוסיות מומלצות, ועכשיו גם אתם תוכלו ליהנות מבטן מלאה ומשעת צהריים מנומנמת
שקשוקה אמתית, מעגבניות בשלות, מביצים טריות, עם לחם לבן ורך כספוג, מהסוג שיגרום לכם לחלום עליה בלילה וללקק את האצבעות ביום, היא סוד השמור ליודעי דבר בלבד. אספנו בשבילכם ארבעה סודות מארבע מסעדות – הנה השקשוקה
גיא סופר מגיע למסעדת החומוסיה של זרזיר הממוקמת לא רחוק מהסופר של מושב כרמי יוסף, בקצה המועצה האזורית גזר. מתברר שחלומות אפשר להגשים גם אחרי גיל 40, ושכשאוכלים מנה טובה של חומוס בבוקר לא נרדמים בפגישות בצהריים
"כל זאת ועוד היו רק המשחק המקדים לדבר האמתי שלשמו באנו - החומוס של זרזיר. שלושה סוגים שונים של אותו חומוס נפלא במרקם חלקלק עוטים תלבושות שונות..." שירלי רחמים שמה פעמיה לעבר מושב כרמי יוסף, אל החומוסיה של זרזיר