אולי לא כך במקור, אך בהחלט בנוהג – חג שבועות הוא חג הגבינה, העוגות והקישים. אם החלטתם השנה לא לעמול במטבח, הנה לפניכם מצעד עוגות הגבינה ושאר המאכלים שתוכלו לרכוש מוכנים ומצוינים בקונדיטוריות, בבתי הקפה ובמעדניות
שקשוקה אמתית, מעגבניות בשלות, מביצים טריות, עם לחם לבן ורך כספוג, מהסוג שיגרום לכם לחלום עליה בלילה וללקק את האצבעות ביום, היא סוד השמור ליודעי דבר בלבד. אספנו בשבילכם ארבעה סודות מארבע מסעדות – הנה השקשוקה
נכנס אדר, ואתו ניחוחות אפיית אוזני המן. אם אין לכם סבתא חובבת אפייה או שכנה נדיבה שתזרוק לכם פירור פרג, אתם מוזמנים להתנחם במאפי הקונדיטוריות הנהדרים, ייתכן שתופתעו ותגלו שהם קצת יותר מעניינים מאלו של השכנה
אם לא שמתם לב, השוויון בין המינים כבר כאן. ולנטיין או לא, מתנה מתוקה היא תמיד רעיון טוב, ולא משנה מי קונה אותה – הגבר או האישה. בין אתם לבד, בזוג או לא בטוחים, הנה כמה מקומות שמציעים לכם אותם מתוקים ובאהבה
ועוד קצת הכנות לראש השנה המתקרב ובא: קניות של אוכל מוכן שתגישו לשולחן החג, מתנות למארחים החביבים, קינוחים משובחים – כל מה שצריך כדי לעבור את החג הזה בשלום ובחגיגיות המרבית, ומבלי שכף רגלכם תדרוך במטבח
הבצק כבר מזמן אינו עניין של הישרדות אלא של טעם, וטעם טוב. בין אם אתם חסידי מאפי הגבינה ובין אם אתם חוטאים בשוקולד, בין אם אתם אוהבים לחם מלא ובין אם דל קלוריות, מצאנו לכם 4 מאפים (ועוד כמה) שתשמחו לטעום
אורן בקר, שף קונדיטור לבית בליקר בייקרי, מספר לנו על החלב: הידעתם מתי הוא הוזכר לראשונה בתנ"ך? ומהם הגושים הנוצרים בגבינה כשהיא מתקלקלת? כמה חלב אתם צורכים בשנה? ואיך תכינו מוס לקראת חג השבועות? זאת ועוד
מכיוון שאתם לא נותנים לאף אחד אחר להגיד לכם איך מכינים קיש ואיך אתם אוהבים את עוגת הגבינה שלכם, נוכל רק להציע לקנות את הרכיבים שיעשו לכם את החג: גבינות, טנא וקינוח שתתנו במתנה למארחים. לחג שבועות כהלכתו
השף קונדיטור אורן בקר (39) לבית בליקר בייקרי חושף רזומה באוסטרליה ובצרפת, השראה יפנית וחיבה מיוחדת למוסקת החצילים של אימא. עד שיבנה בית ספר לסדנאות אפייה גורמה הוא מתחיל במתכון לפאי פירות קיצי ובוואריית תותים
אנחנו יודעים, אין הרבה דברים שיכולים להכניע אתכם. נמלי תעופה סגורים, משבר מים חמור, התחממות גלובלית ועוד צרות עולם עוברות לכם מעל הראש. כל מה שאתם מצליחים לראות אל מול עיניכם הוא הסוכר המתוק. בשביל זה אנחנו פה