מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> כתבת שף בשקט עם שף אורן בקר בליקר בייקרי

אורן בקר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

השף קונדיטור אורן בקר (39) לבית בליקר בייקרי חושף רזומה באוסטרליה ובצרפת, השראה יפנית וחיבה מיוחדת למוסקת החצילים של אימא. עד שיבנה בית ספר לסדנאות אפייה גורמה הוא מתחיל במתכון לפאי פירות קיצי ובוואריית תותים

אורן בקר (39) מפתח תקווה, מבעלי רשת הקונדיטוריות ובתי הקפה בליקר בייקרי

לימודים: את דרכי בתחום התחלתי בקורס מטבח בתדמור ושלוש שנים אחרי המשכתי לקורס קונדיטוריה. אף על פי שמאוד נהניתי מהלימודים, הרגשתי שיש לי עוד הרבה ללמוד ולכן המשכתי ללימודים משולבים ב"קורדון בלו" שבסידני, אוסטרליה. במהלך עשר השנים האחרונות אני מקפיד להשתלם בקורסים מקצועיים בארץ ובעולם בתחום הקונדיטוריה והאפייה

סגנון: סגנון העבודה שלי הינו ביסודו אפייה צרפתית בלגית, שאני משתדל להתאימו לאופי ולחיך הקהל הישראלי ולמזג האוויר המקומי
רזומה: בעבר תפקדתי כשף קונדיטור בכמה מקומות בארץ ובמהלך שנה של עבודה מדהימה עבדתי בקונדיטוריה מדהימה בשם Paris Cake shop הנמצאת בסידני שבאוסטרליה

מספר הזכרונות: קורס אפיית הלחמים המדהים שעברתי בפריס, שבו גיליתי את רזי אפיית הלחם, בצקי המחמצת והרעיון העמוק שבהם. זיכרון מתוק במיוחד הוא העמידה עם סבתי במטבח והכנת המאכלים הביתיים והמשובחים שלה, בעיקר קרפעלך וחזרת בטעם נדיר

הייתי רוצה להיות גם: לו לא הייתי שף קונדיטור, ללא ספק הייתי עוסק בתחום התקשורת והמדיה לגווניה. אני מאוד אוהב את התחום ואת האינטראקציה הדינמית שבו

האוכל האהוב עליי: מוסקת החצילים של אמי וגלידות משובחות

חומרי הגלם שלי: שוקולד, פירות יער, מחית נוגט

לעולם לא אבשל: גפילטע פיש

מנת הדגל שלי: טארט קרם ברולה ופירות יער

מעריך: אני מאד אוהב את הטפאו, את דלאל ואת ננוצ'קה

מקור השראה: השף היפני בעל האפיון הצרפתי Sadak-Hauki

החלום: לבנות בית ספר לסדנאות אפיית גורמה, וזהו חלום שיתגשם בזמן הקרוב. הייתי רוצה להיות מעודכן קולינרית באופן שוטף ולתרום מהידע שלי לקהילה החלשה.

מתכון לפאי פירות קיצי ובוואריית תותים

קלתית פריך קוטר 26
1 חבילת חמאה (200 גר')
5 כפות אבקת סוכר
5 כפות אבקת שקדים
2 ביצים
1/2 1 כוס קמח

אופן ההכנה
לרכך מעט חמאה במיקסר עם וו גיטרה. לערבב אבקת סוכר ואבקת שקדים יחד ולהוסיף את התערובת לחמאה.
להוסיף ביצים בהדרגה. להוסיף קמח בערבוב קצר רק עד שנוצר בצק. לרדד במערוך עלה בעובי 1/2 1 ס"מ ולשטח בתבנית כולל קצוות.
לחרר את הבצק ולאפות בחום של 180 מעלות כ- 10 דק'.

קרם פטיסייר וניל
חצי ליטר חלב
6 יח' חלמונים
5 כפות קורנפלור
3/4 כוס סוכר
1 מקל וניל
50 גר' חמאה

אופן ההכנה
מרתיחים חלב עם מקל וניל. בקערה נפרדת - חלמונים, סוכר וקורנפלור - טורפים היטב לבלילה. כשהחלב חם עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים לאש עד לסמיכות תוך כדי ערבוב. מוציאים מהאש ומוסיפים חמאה. מקררים במיקסר עם וו גיטרה.

מוס תות
1/4 מיכל מחית פרי (250 גר')
2 כפות סוכר
1/2 1 כף ג'לטין
5 כפות מים
חצי מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה
להתפיח ג'לטין ומים
לחמם על אמבט אדים מחית פרי + סוכר עד להמסה
להמיס ג'לטין על אמבט אדים ולהוסיף אותו לתותים. לצנן את התערובת. להקציף שמנת מתוקה ולחבר. לצקת לסיליקון ולהקפיא.

אופן הרכבת העוגה
על קלתית בצק פריך אפויה ומצוננת למרוח שכבת קרם פטיסייר וניל. לשים את מוס התות במרכז ולסדר את פירות העונה הטריים מסביב.

נתראה בבליקר בייקרי