מדד ההצלחה של מופלטה נקבע על פי העובי שלה או יותר נכון לפי הדקיקות שלה- ככל שהיא דקה יותר היא מוצלחת וטעימה יותר
"שלוש טורטיות תירס רכות, אנחנו בחרנו להוסיף להן ברבקואה, שזה בקר בבישול איטי, יחד עם פריחולס, כלומר שעועית שחורה, בצל סגול וכוסברה. הבקר היה רך מאוד ומבושל יחד עם תבלינים מעודנים..." הביקור של קרין אביב במקסיקנה תל אביב היה הפעם יחד עם הסועדים הקטנים והפרטיים שלה. אז היה לנו שם טאקוס, פהיטות, אנצ'לדס וגם שלושה קינוחים מקסיקניים אותנטיים להתראות עד הפעם הבאה אמיגוס
מתכננים טיול לצפון? אז אחרי שתסמנו וי על שייט קיאקים, מסלול טרקטורונים וטיול רגלי בין נופי הצפון המרהיבים הגיע הזמן לשלב מנוחה לרגליים יחד עם ארוחה טובה במסעדה. במיוחד בשבילכם ריכזנו רשימה של מסעדות בצפון ששווה לכם לעצור בהן וליהנות ממטעמיהן המיוחדים
קפצנו לאזור מודיעין-מכבים-רעות וגילינו שיש בו שלל אפשרויות בילוי קולינריות המתאימות לכל שעה ביום: איטלקית באווירה כפרית; ממלכת הבייגל ממש כמו באמריקה; דיינר לכל המשפחה; וגם שלושה ברים - הכירו את המסעדות, בתי הקפה והברים הכי שווים של האזור
"שני בתור הגיע טירדיטו סלמון במיסו מנגו - נתחים יפים של סלמון, טריים וטעימים, שנחו במיסו מנגו גאוני - אין מה לומר, זו בהחלט יריית פתיחה ראויה ומפנקת..." כרמית אופק מגיעה ללימה ניפו שבשוק הפשפשים ביפו ומגלה יהודי-צרפתי שחבר לשף בריטי גאון, ויחד ביצעו "עלייה" של המטבח הניקיי המשדך בין אוכל פרואני-יפני. קיבוץ גלויות גרסת 2016 שפשוט חובה לטעום!
"הבקר הנימוח התמוסס לנו בפה והבישול הארוך עשה לו רק טוב. החיבור בין קארי ירוק לחלב קוקוס תמיד מוכיח את עצמו, וכאן הוא השתדרג עם הבקר...". ליאור פנחסי התמוגג מהעיצוב המינימליסטי והתמכר לטעמים האוריינטליים המרגשים של אויאמה פתח תקווה. ועכשיו - לרגל חגיגות העשור, השיקו תפריט אסייתי חדש. לחיי העשור הבא!
מתחם ממילא בירושלים, אחד המתחמים היפים והמרשימים ביותר בעיר, מציע חוויה ירושלמית ייחודית. המבקרים בו יכולים לבחור בין מגוון של מסעדות בממילא, אשר כמו הרבה מסעדות בירושלים הן מסעדות כשרות למהדרין ומצליחות להציע שילוב של כשרות וחוויה קולינרית איכותית.
בעת תכנון אירוע אחד הדברים המרכזיים ביותר שיש לתת עליהם את הדעת זה עניין האוכל- מה היינו עושים ללא אוכל. אוכל נחשב למרכיב מרכזי ביותר בחיינו, ולכן רבים מקדישים לו מחשבה רבה. כיום כאשר ישנם סוגים שונים של מאכלים, נדמה כי בשר נחשב לאחד המאכלים הפופולריים ביותר, כזה שאף פעם לא נמאס לאכול אותו.
כוננות חגים בפתח: לקנות אוכל, להפוך את המטבח לשדה קרב, שוב לרוץ לסופר לקנות "השלמות" ואז להגיע עייפים לשולחן החג. איזה כיף שיש אפשרות ידידותית יותר המפחיתה את כל הלחץ וההתרוצצויות - פשוט לקנות אוכל מוכן ממיטב המסעדות והמעדניות. כמובן שאנחנו לטובתכם, אז בבקשה קבלו את המקומות המומלצים שכדאי שתכירו כבר עכשיו
"הוגשה לנו מנת-פלאים, טטאקי פילה בקר במשרה מתקתק של סויה וג'ינג'ר, מעוטר בנבטים סגולים וגרידת לימון. מנה משגעת, ריחנית ויפה שאת טעמה לא ניתן לתאר במילים..." דן תורן מגלה את מסעדת אויאמה האסייתית בפתח תקווה
פסטיבל החג של החגים בחיפה מסתיים השבוע. הפסטיבל מציע למבקרים פעילויות של סבלנות וסובלנות בין שלוש הדתות לצד אירועי אמנות, תרבות וקולינריה.
בשעת הצהריים לפעמים סטייק הוא יותר מדי, ואפילו חומוס עשוי להפיל אותנו על המקלדת עד סוף היום. אספנו בשבילכם כמה המלצות לארוחת צהריים קלה במסעדות
"אויאמה מתמחה בהכנת דים-סאם ואת כל הבצקים מכינים במקום על פי מתכונים סיניים. פירוש המילה בסינית הוא נגיעות קטנות בלב, ואין ספק שהן נגעו בשלי..." בביקור אצל ההורים בפתח תקווה, שירלי רחמים מגלה את אויאמה
לימה (Limma restaurant & bar), בלב המדרחוב של זיכרון יעקב, מזמינה אתכם לנתחי בשר משובחים על הגריל, ליד בירה מהחבית. בשעת צהריים מוצע התפריט של המסעדה עם מבצע מיוחד. כדי שנתחיל את השבוע הזה יפה-יפה
"מהיכרותי הטובה אתה חשבתי שאת מנת הקרפצ'יו אוכל לבד, כך שהופתעתי כשהיא התעניינה בפרוסות הדקיקות שתובלו בשמן בזיליקום ובלסמי מצומצם ועוטרו בחופן ירוקים, בשבבי פרמזן ובלחם קלוי..." אורלי פרש-אזולאי, לימה, זכרון יעקב
אספנו בשבילכם המלצות למסעדות חלביות בירושלים. מפסטה בשמנת ועד עוגת גבינה אפויה, מדג קליל ועד סופלה עשיר. מה לא תמצאו כאן? סינטה, פילה בקר ושאר סטייקים. רשימה קצרה לפעם הבאה שתבקרו בבירה, עם טעם של עוד
התאמתה של העיר מודיעין לילדים ולמשפחות ניכרת לא רק בריבוי בתי ספר, בחוגים ובפעילויות, אלא גם במסעדות משפחתיות. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות במודיעין – כדי שיהיה לכם איפה לאכול בפעם הבאה שתבואו לבקר בעיר
"לפני כמה חודשים נפתחה פיצהלה רסט על תפריט הרצה, ושממש לפני כמה שבועות הוא גובש באופן סופי, אחרי שניצח עליו השף יצחק חן, שמתמחה במטבח האיטלקי והספרדי..." יעל ברקוביץ' מגלה את פיצלה רסט ליד הפיצרייה בירושלים
אתם יכולים להשאיר את הסירים המהבילים לאלו שזה המקצוע שלהם, לתת להם גם לרחוץ, לחתוך, לשטוף ולהזיע באופן כללי. בזמן שהם יכינו לכם ארוחת חג מושלמת, תוכלו אתם ליהנות מיום אביבי ולחזור כשהאוכל יהיה מוכן. הנה הצעות
"מה שכיף במטבחון של סימה זה שקודם כל רואים את האוכל ואז בוחרים אותו, אבל כשהכול נראה טעים, הפריבילגיה קצת מקשה על הבחירה. בכלל זאת צלחנו את המשימה ובחרנו מנות עיקריות..." שירלי רחמים, המטבחון של סימה, מודיעין
זו השנה החמישית שהעיר הכי מיוחדת בארץ, הולכת לחגוג שלושה סופי שבוע של אמנות, תרבות ואוכל. לכבוד האירועים, ישערכו בתאריכים 26-28/11, 3-5/12, ו-10-12/12 אספנו את כל ההמלצות לכל הפעילויות שיכלול הפסטיבל בירושלים
הוא מגולגל, הוא צבעוני והוא יכול להיות גם צמחוני. כדי לאכול רול איכותי של סושי, לא צריך ללמוד חמש שנים חיתוך דג ביפן וגם לא צריך דיפלומה. צריך רק כמה שקלים בודדים ולהגיע לאחת המסעדות המופיעות בכתבה שלפניכם
"לצד כוסות הפוך מצויירות מהקצפה (לי פרפר ולו דובי), נהנינו מעוגת גבינה פירורים נעימה, שבהחלט סיימה ערב, שכולו הנאה צרופה, איכותית ומשמחת..." קרן ויזנר מגיעה לאייר קפה בפעם השניה, ורק מחכה לפעם השלישית