"נשנשנו גם "ראנצ'יני" - כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה וזיתים שהוגשו בצורה אסתטית, מעוררת תאבון ומוקמו במרכז הצלחת ומסביבם רוטב עדין המשלב בצורה מרעננת עגבניות ופלפלים..." יפית שבחון שרף מתמכרת לטעמים האיטלקיים, וכמובן גם לפסטות, המוגשים בפסטה מאיה שברחוב וילסון, תל אביב
"פאי רועים צמחוני, ירקות אנטיפסטי (חצילים, פלפלים, קישואים, בטטה), שהוגש עם רוטב עגבניות ועשבי תיבול על מצע של פירה עם גבינת מסקרפונה. מרגישים את הקראסט הפריך של הגבינה והפירה הנימוח..." כרמית אופק עם ניחוחות צרפתיים בקארם בתל אביב
"לשולחן הגיעה חצי ג'בטה פתוחה גדולה ועליה בשר רוסטביף משובח, חרוך בדיוק במידה, מוקפץ עם בצל, פטריות, שום קונפי, עסיס עגבניות וטחינה. מנה צבעונית ומצוינת שעושה שמח בפה..." ליאור פנחסי, קפה חמדה שברח' אבן גבירול תל אביב
"סטייק הפרגית גם הוא, היה חד פעמי: רך ומתמסר כמו חמאה על הגריל מלווה בתפוחי אדמה "מהמדורה" שכמעט ולא הצלחנו להגיע אליהם מרוב שהשתוקקנו להתמסר, גם אנחנו, לנתחי הבשר המשובחים..." חגית גרוס מתמסרת למטבח הארגנטינאי באל גאוצ'ו בהרצליה
ב-4 בדצמבר ייפתחו אירועי חמשושלים בעיר הבירה, שיכללו אירועי תרבות, אמנות וקולינריה בכל פינה בעיר. אנחנו מתחילים עם שתי המלצות לאטרקציות חמות ועם ארבע מסעדות מיוחדות, שיציעו במסגרת הפסטיבל תפריטים מיוחדים וירושלמים
פסטיבל דרום אדום בעיצומו ובין הכדורים הפורחים, הכלניות, ההופעות, ההצגות, שוקי האיכרים והנוף, מוזמנים לנצל את ההזדמנות כדי לבקר במסעדת "סינס" הממוקמת בצומת שער הנגב
"על צלחת שחורה הונחו להם כמו חיילים פרוסות של לחם חיטה מלא עם שעועית מש דמוי פיתה שהוגשו קלויים במקצת וטעמם נפלא, לידם סלט חצילים קלויים ופלפלים..." שירלי בלונדי מגלה את המטבח הצמחוני-טבעוני במשק ברזילי בתל אביב
"הפתיח שלנו הוא ארנצ'יני – כדורי ריזוטו מטוגנים, שמספקים ניגוד מענג בין החוץ הפציח לבין מילוי הגבינה שנמס בפנים, כשרוטב העגבניות שמלווה אותם מקבל טאצ' מעניין בזכות תיבול קארי עדין..." אזהרה לגולשים - כל המנות גדולות ועתירות כל טוב. שפרה צח קפה גרג, גבעתיים.
"לשולחן הגיעה פלטה רותחת עם רצועות פילה בקר, פלפלים ובצל, פריחולס – השעועית השחורה הנפלאה, אורז ליים, סלסות ובצד טורטיות (לבחירה – מתירס או חיטה) בתוך מגבת. פעלתי לפי ההוראות המדויקות של הפלייסמנט..." ליאור פנחסי מגלה את שגרירות מקסיקו הקולינרית בארץ הלוא היא מקסיקנה בתל אביב
ביקור בים המלח הוא חוויה יוצאת דופן בכל קנה מידה; הטבע כאן מפליא בייחודיותו ויכולת הציפה במים באמת מרשימה. אחרי שיוצאים מהים ישר שואלים - מה אוכלים? הנה המלצה למסעדות בחופי האזור ולמי שמעדיף לאכול בדרך חזרה למרכז, יכול להנות מהיצע משובח במרחק קצר מאד מכביש מספר 1
לפעמים הקפה הוא רק תירוץ בשביל ללכת לבית קפה. אספנו בשבילכם המלצות לבתי קפה שמציעים לכם את מיטב מרכולתם דבר ראשון על הבוקר (אבל גם בצהריים ובערב), באמצע השבוע או בסופו, ובהתאמה לכל עונות השנה. רוצים קפה?
דינר רש הוא פסטיבל הפופ אפ הקולינרי הראשון בארץ של היזמית שיר אשל, ובשיתוף אתר המסעדות 2eat, המציע לקהל הרחב לחוות נוסטלגיה בצלחת לצד פגישה מקרוב עם מסעדות מחוץ לתל אביב. שש מסעדות יתארחו בזו אחר זו בחלל של קפה 48, כל אחת למשך כשבוע, ויציעו לקהל הסועדים את המטבח האישי שלהן.
בסניפי לחם ארטיזן הפרוסים ברחבי הארץ מציעים שלל מוצרים נטולי גלוטן, מהעוגייה הקטנה ועד לגדול הכריכים. דן תורן יוצא להיכרות ראשונית עם הטעמים וחוזר עם כמה תובנות מפתיעות. מוזמנים לטעום, להתרגש ולהתמכר
"את תואר המנה המפנקת קטפה השקשוקה, שמגיעה במחבת לוהטת ובה רוטב עגבניות פיקנטי-חרפרף, מועשר בעגבניות שרי שלמות, שתי ביצים בעשייה מינימיליסטית שהשאירה אותן נוזליות כנדרש, וקוביות גבינת פטה שהפכה רכה מהחום..." שפרה צח חוגגת לילדה יום הולדת עשרים עם תפריט הלילה של מקס ברנר בשדרות רוטשילד תל אביב
סאן קריסטובל שבמקסיקו הינה עיירה צבעונית ומלאת ניחוחות יחד עם תחושת שלווה, נינוחות ורוגע. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מביאה לכם המלצות לבתי קפה ומסעדות שלא כדאי לפספס אם כבר הגעתם עד לאמצע מקסיקו
"בשר סרטנים ברוטב גורגונזולה ותפוח עץ. מנה טעימה, רכה, נימוחה אשר בה הטעמים משלימים אחד את השני..." קרין אביב בארוחת טעימות עשירה בטעמים, מרקמים וצבעים במרתף היין של מלון אפנדי בר יין החדש בעכו.
עבור חובבי המסעדות הצעירים שלא הספיקו לאכול במוסדות הקולינריים שהשאירו חותם על התחום כמו התרווד הוורוד ומיקה, מושק פרויקט "דינר רש" בשיתוף אתר המסעדות 2eat, המקים לתחייה מוסדות אוכל נבחרים, למשך שבוע אחד בלבד. המחיר של ארוחת טעימות כזו עומד על 200-350 שקל, אבל מה זה לעומת הערך הנוסטלגי. חובה להזמין מקום מראש
"הצורה שלה, הצבע שלה, הטעם שלה, המינימליזם של התוספות שבאו איתה. יש תחושה כזו, געגועים למשהו שאתה לא מצליח לשים עליו את האצבע – אבל אתה יודע שכשתראה אותו, אתה תזהה. אז זו הסינטה שאכלתי בהדסון..." עופר פרוסנר
"לשולחן הגיעה מנה ענקית של אורז ומעל בשר עגל קצוץ, פלפלים, בצל, בזיליקום ושורש גלנגל, כאשר בפסגה נחה לה מעל הכל, ביצת עין במלוא תפארתה. לאחר ערבוב, נתגלתה לנו מנה אסייתית גאה וחריפה..." ליאור פנחסי נהנה מאוכל אסייתי בג'פניקה, סניף נמל תל אביב
"פילה הדניס, לעומת זאת, לגמרי מהים, והוא מתובל בצורה מינימלית ומוגש עם דפי לזניה על ראגו פטריות וערמונים בטעמי חורף כבדים. לטוויטס הרענן אחראי, שוב, זילוף של רוטב פסטו...." גיא סופר-זמרני מגלה את ציונה בנס ציונה
מתכננים בר מצווה בכותל? מחפשים מקום לערוך חתונה באווירה קדושה? רוצים לתכנן אירוע לעובדי החברה עם אוויר הרים צלול? אירוע במסעדה הוא הפתרון בשבילכם – האורחים שלכם יאכלו אוכל טוב ולכם ייחסך הרבה כאב ראש. אספנו בשבילכם ארבעה מקומות לאירועים בירושלים
"סביצ'ה בורי - בצל סגול, עגבנייה, אבוקדו, זיתי קלמטה, חלפיניו, כוסברה, על סלסה עגבניות. מנה שהיא להיט, מה גם שהכל כל כך זורם על הטוסטונים שהוגשו לנו..." כרמית אופק מנצלת את שבת בבוקר לבראנץ' בטוקו ראשון לציון, מבית היוצר של השף ניצן רז
"מנת הברז'ואלה, נתח סינטה מובחר שעבר כבישה במלח גס ותבלינים ארומטיים, ומעל נגיעות פרמזן, שמן זית ועלי רוקט טריים המחיש עד כמה מתמקצע השף בטיפול בבשר..." קרין אביב מגלה את הסליק בחיפה: לא תמצאו בו מצבורי כלי נשק מתקופת המנדט אלא אוכל מעולה, אלכוהול משובח ומוסיקה מצוינת.
"פפרדלה פירות ים - רצועות פסטה רחבות עם שרימפס, קלמרי, מולים, כרישה ורוטב סרטנים אלוהי. הפסטה הייתה במידת עשייה מדוייקת להפליא ופירות הים השתלבו בחגיגה..." חגית גרוס, וילהלמינה, מתחם שרונה בתל אביב