"שלוש שעות עברו מהר, ובסופן שורות-שורות של פרלינים מבריקים ריצפו בצורה מופתית את דלפקי השיש של משטחי העבודה. שיוטי הסוכר בעורקיי, שסומנו על ידי שפתיים שחורות משוקולד, הביאו לסיפוק..." ענבל גרזון, גליה ירושלים
כשפיני וטובי שמיר קיבלו מאתנו סדנת בישול זוגית בבית הסדנאות של פודסטפטס, הם לא תיארו לעצמם שילמדו סוף-סוף איך מקלפים לדג את העור. אבל מפילה לפילה כוחנו עולה, ולשמחתנו הם לא רק נהנו אלא גם שמחו לספר איך היה
"מתברר שטעם הבשר משתנה במהלך עונות השנה ושפרה שניזונה מדשא ירוק הרבה יותר טעימה לעומת חברתה שאכלה רק עשבים שוטים..." שירלי רחמים חושפת את הצד הקרניבורי שבה ויוצאת למסע מרתק ומלא תאווה בסדנת הבשר של פודסטפס
שפרה צח משוחחת עם קרן בת ה-10, שהשתתפה באחת מסדנאות הבישול לילדים שנערכות בימים אלו ולכל אורך חופשת הקיץ ברשת ספייסס כלים וטעמים. קרן תמיד אהבה לבשל, אבל המבורגר, קבב ולחמנייה היא עדיין לא הכינה בעצמה
שירלי רחמים מפתיעה את בן זוגה בסדנת אפייה אצל גאיה ברטלה. הוא אינו מומחה ולא ממש יודע מה עושים עם שמרים, אבל אחרי צפייה בהנס ברטלה תוך השתתפות פעילה, שניהם מלקקים שוקולד ומתרגשים לקראת המאפים שיוצאים מן התנור
"אמרו לכם שהסדנא תתנהל בצרפתית?... אם תהיו בשקט תוכלו לשמוע את רחש בועות הבצק הנפתחות! שף סטפן מפזר את חיוכיו במינון הוגן בין המשתתפים לבין כדורי הבצק..." יעל עפר מתרשמת משף סטפן בסדנת האפייה של קוק סטור
"העבודה במטבח עמוס מנות ומאכלים מאפשרת לחוות ולהיחשף למגוון גירויים – ריחות, מראות של מאכלים בשלבי בישול שונים, מוצרים טריים וכל ההתנהלות והמולת העשייה במטבח..." דניאל לוין מוצא את החן שבמטבח בסדנת פודסטפס
''הפילוט, הוא פירוק הדג מן העצמות, הראש והזנב בצורה בה נשארת מנת דג גדולה ויפה. לדג צריך להיות ריח של ים ולא ריח של דג, זוהי האינדיקציה שהמדובר בדג טרי...'' נעמה הלוי משכילה מדבריו של השף ערן ירוחם מפודסטפס
''כמה כשרוניים אנחנו! בשלבים הראשונים יצאו לנו דים-סאם פשוט ענקיים! בהמשך התמתנו וגם תפסנו מיומנות ליצירת דוגמאות קטנות יותר: המשכנו ולמדנו את קיפולי בצק השו-מאי והוון-טון...'' נעמה הלוי לומדות את נפלאות הדים סאם
''השוקולד כאן נשפך כמים ועומר והתלמידים מטמפררים ושופכים ומייצרים וצובעים. ממש קורס אומנות שבמקום צבעים יש בו שוקולד, אבל המון שוקולד...'' שיר כידן לומדת דברים חשובים בסדנת השוקולד בחנות מנה אחרונה בירושלים
''השפית מורן רוטמן החלה לשלוף מן המטבח מנה אחר מנה: מרק קרם ערמונים עם גבינת עזים, קולי פלפלים, פרחי קישוא ממולאים בתערובת גבינות...'' נעמה הלוי לומדת להכין מאכלים לאירוח קליל וטעים בסדנה של Spices כלים וטעמים
''בסדנה עבדנו עם שוקולד שהכיל 70% מוצקי קקאו. לאחר הבאתו לטמפרטורה הנכונה, נמזג השוקולד בצורה מעוררת תיאבון לתבניות. שארית השוקולד שנשארה בתבנית תשמש כתקרת הפרלין...'' נעמה הלוי מבקרת ב- Roy שוקולד
איציק פיינשטיין, השף הראשי של רשת הבשרים אל גאוצ'ו, מצליח לרתק אותנו בכל הקשור לעולם הבשר – כיצד לקנות בשר איכותי? מהם סימני ההיכר? מהן הטעויות שאנו עושים? ועוד. רונית טל תחשוב עכשיו פעמים לפני שהיא מקפיאה בשר
''ערב נעים, טעים ומיוחד חיכה לנו: פוקצ'ות אישיות עם ירקות אנטיפסטי ומוצרלה, סלט עלים ירוקים עם אגסים מקורמלים, קרוסטיני שום ורוקפור, קנלוני תרד וערמונים...'' נעמה הלוי למדה בישול איטלקי מהו, בסדנא חלבית בפודסטפס
''כל המנות שהוכנו בסדנה הן מספרה החדש של פיליס: חומוס מעדשים אדומות, סלט עדשים ים-תיכוני, גבינת פטה וזיתים, קישואים ממולאים בקינואה ועוד...'' נעמה הלוי פגשה את כוהנת הבריאות, פיליס גלזר, בסדנת בריאות חווייתית בספייסס
''בכל פעם שעלה אחד המתנדבים אל השולחן, הועברו בין היושבים צלחות שונות של פרלינים. שוקולד מריר, חלב, פירות ועוד, כולם נימוחים בפה וטעמם מחליק על הלשון...'' שיר כידן נמסה למראה וטעם השוקולד בסדנה של ROY שוקולד''
למה צריך לשים לב כאשר בוחרים בשר? מהו בשר ''עגל חלב''? כיצד מבעירים אש חזקה במנגל? איך מיישנים בשר בבית? השף הראשי של רשת הבשרים אל גאוצ'ו, איציק פיינשטיין, מציג מספר טיפים ועצות מעשיות בכל הנוגע לעולם הבשר
''לאחר המרק והלחמניות, הגיש לנו השף מנת צ'ילי קון קרנה, תבשיל חם ומהביל של בשר טחון, שעועית וירקות בתבליני פפריקה וכמון. לשדרוג המנה, הוא המליץ להוסיף פפריקה מעושנת...'' נעמה הלוי, חולקת חוויות מסדנת בישול בפורשף
''אוהבי הקדרות מבשלים אורז מבושם, נזידי עדשים ותבשיל חומוס ותפוחי אדמה. אוהבי האפייה לשים בצק לצ'פאטי – לחם הודי המזכיר מצה...'' יעל עפר השתתפה בסדנת בישול הודית באננדה ונהנתה משלל צבעוניות וטעמים הודים מסורתיים
''הרגשתי אושר צרוף כשהשף ביקש ממני לעסות את נתח האנטריקוט עב הבשר ביחד עם שמן זית, ומשם לקחת אותו באהבה אל רשת הגריל...''אדווה גן סתיו הרגישה באימפריית הבשר כאשר השתתפה בסדנת קרניבורים בפודסטפס
''כיצד יודעים שהבשר טרי? מה זה בשר מיושן? אומרים לכם שזה בשר עגל. איך תדעו שלא מדובר בפרה זקנה?...'' יעל עפר השתתפה בסדנת ניחוחות חורף מהבילים בלגעת באוכל, וקיבלה טיפים וכלים מעשיים כיצד להתנהג ולעבוד עם בשר
''לאט לאט פירק יפתח את האוכף והצלעות, והראה לי את סטייק הטי-בון, שכולל את נתח הפילה הקטנטן ואת נתח הסינטה (מסתבר שגם לטלה יש)...''. דניאל לוין פירק בשר טלה, הלכה למעשה, בחנות מסבירת הפנים של קצביית הטלה המעולה
מסיק הזיתים, הנערך במהלך חודש נובמבר, הוא הזדמנות מצוינת לדבר על סגולותיו של שמן הזית. בשביל ארז קומורובסקי, מייסד רשת לחם ארז ובית הספר לבישול גלילי, זו הזדמנות מצוינת לערוך סדנה בנושא איכויות ושימושים בשמן זית
אם גם אתם הולכים לארח בסוכות אושפיזין מסוגים שונים, חברים וקרובי משפחה – כדאי שתחשבו על אוכל מתאים לאירוח. בהקשר זה, מומלץ הפינגר פוד – חטיפים קטנים ומדויקים, שקל לנשנש עם הידיים. הנה כמה מתכונים שמתאימים לאירוח בסוכה
''המאפה הראשון שלמדנו להכין היה דייניש ריבת שזיפים. אני ויפצ'וק, זוגתי לאפייה, מרחנו ריבה על גבי הבצק, ומאוד השתדלנו שלא יראו אותנו מלקקות את האצבעות...''. שירי טוב הסתחררה מהריח, ומקלות ההכנה, בסדנת מאפי השמרים של פורשף