''אני מתחילה עם מדליוני פילה בקר, צלויים בגריל פחמי עץ אורן, עסיסיים ומתובלים במדויק, ומוגשים לצד דלורית ופטריות מוקפצות בטריאקי...''. מיכל זמרני למדה במסעדה של אחוזת הספא יערות הכרמל עד כמה תפריט בריא יכול להיות גורמה
להתאים את התפריט לסדר היום, לעסוק בספורט מהנה וכייפי, ולא לשכוח להתפנק מפעם לפעם. רוצים להתחיל את השנה החדשה עם הרגלי תזונה ודיאטה נכונים? גילית מנצ'ל, דיאטנית קלינית, מציגה: עשרה טיפים לתזונה מאוזנת ובריאה
איך מכניסים בריאות לוופל? מה המילוי הכי פופולארי לוופלים בארה''ב? ולמה הפסיקו לשווק בארץ גלילי וופלים במילוי מנטה? גלי בן נון ביקרה במפעל מנעמים הוותיק שבמפרץ חיפה, ומביאה איתה את הבשורה: במנעמים מכינים לנו חורף חם
דיאטה אין פירושה ויתור על ההנאה שבאוכל, רעב וסבל – אם מצליחים להשיג שינוי בדפוסי החשיבה וההתנהגות, שהם המקור לרוב בעיות ההשמנה. ''לרזות מתחילים מהראש'', ספרו של הפסיכיאטר ד''ר שלמה לוי, מלמד איך משיגים את השינוי
מחפשים את הדיאטה המתאימה לכם ביותר? רוצים חוות דעת מומחה על שיטות הרזייה פופולאריות, כמו דיאטת אטקינס או אכילה לפי סוג הדם? מדריך מפה לשיטות הרזיה מספק לקוראיו מדדים תזונתיים ברורים, וקריטריונים לבחינת תוכניות הרזיה
''זה בדיוק הרעיון. להכין מנות גורמה, אבל לפי עקרונות של בישול בריא: בלי חומרים מלאכותיים, עם דגש על חומרי גלם איכותיים וטריים..''. שפרה צח התענגה על מזון הגורמה הבריא והדיאטתי של אחוזת יערות הכרמל. אבל לא רק
מתלבטים מה להכין לילד לארוחת עשר? הילד מתלונן שנשבר לו לאכול כל הזמן את אותו הדבר? הנה כמה עצות לארוחת בוקר מגוונת, מזינה וטעימה, שיפתו גם את סרבן האוכל הגדול ביותר. בשיתוף דיאטנית יוניליוור, אורנה לוי.
צמחי תבלין כלימון ולואיזה לא רק מריחים נפלא וטעימים במשקה. יש להם גם סגולות בריאותיות. בלואיזה, למשל, יש חומרים המסייעים לבעיות עיכול ולמניעת סרטן, ולימון יעיל כנגד שיעול, עקיצות ודלקות גרון. עוד כמה סיבות לצרוך אותם
גוף האדם מפסיד במהלך הלילה כ-500 מ''ל נוזלים, בנשימה וההזעה. בארוחת הבוקר אנו מחזירים נוזלים לגוף, ומטעינים אותו באנרגיה לקראת היום החדש. לימור בן חיים, דיאטנית קלינית, מסבירה מה כדאי לאכול בארוחת הבוקר, ולמה
אם חשבתם שפארסניפ הוא ראפר שחור שכוכבו דרך, קבלו תיקון: פארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן עם המון ויטמין סי ומנות גדושות של חומצה פולית ואשלגן. קבלו את הירק שישקם לכם את המערכת החיסונית, ויש גם מתכונים
ספרה של הנטורופתית שני ריף-פרופסורסקי על תזונה בריאה מציע הסברים מקיפים על תזונה בריאה, רעיונות כיצד לגרום למזון בריא להיות טעים, ובעיקר, עשרות תפריטים לחולים במחלות שונות, לנשים הרות או מניקות, לילדים ולנוער. ויש גם מתכון לעוגיות שוקולד-צ'יפס בריאות
פנטזתם לכפר בצום יום הכיפורים על ארוחות השחיתות של ראש השנה? תשכחו מזה. ''מי שלא יאכל בצורה שקולה בארוחה המפסקת ובשבירת הצום, עוד יגלה שעלה במשקל'', מזהירה ענבל קרקו, משומרי משקל ומנדבת כמה עצות איך להיכנס ולצאת מהצום
בבית כבר התרגלתם להתמודד עם תזונה בריאה ומאוזנת ואפילו עם תפריט לירידה במשקל. אבל בכל פעם שאתם יוצאים למסעדה, אתם מרגישים שאיבדתם שליטה. מה עושים, מוותרים על מסעדות? בשום אופן לא. פשוט מאמצים כמה כללים לאכילה בחוץ וממשיכים לבלות ולרזות
לפני שהספקנו להתאושש מהסופגניות כבר נוחתים עלינו הפירות היבשים. איך עוברים את החג בלי להשמין? ל''שומרי משקל'' יש כמה הצעות מהודקות
''זלילה מופרזת בשעות אחה''צ והערב הינה האוייב הקשה ביותר בשמירה על משקל תקין. שעת משבר קשה זו, מצויה בקרב רב הנשים מעל גיל 40 ומהווה את הסיבה העיקרית לעליה במשקלן'', מסבירה דליה קולדהם, יועצת כושר ותזונה ממכבים.
כ-40% מכלל כמות הדבש השנתית נמכרת במהלך אלול, בחודש שקודם לראש השנה. אבל מה בעצם אנחנו יודעים עליו? יורם פז ממכוורת עמק חפר עם כל מה שרציתם לדעת על דבש אבל לא ידעתם את מי לשאול.
קשה לכם לשתות 12-14 כוסות מים ביום? הדיאטנית ליאורה חוברה, מסבירה שוב, למה חשוב לשתות המון מים, במיוחד בקיץ, ולמה משקאות קלים לא מספיקים. כתבה שמומלץ לקרוא עם כוס מים ביד.
בסוף חול המועד הארוך של פסח עמוס המצות ושאר מוצרי קמח מצה, מוצאים את עצמם רבים סובלים מעצירות, גם כאלה שברוב ימות השנה לא נאלצים להתמודד עם הבעיה. ליאורה חוברה מתגייסת למשימה הלאומית ומציעה שישה טיפים שיקלו על רוע הגזירה.
חשוב להבין כי לכל מחלבה יש חיידק משלה שהוא פרי פיתוח שלה. כדי להינות מיתרונות של כל החיידקים מומלץ פשוט לצרוך את כל סוגי היוגורט, של כל היצרנים
אם הרגשתם שלאחרונה אתם אוכלים יותר מידי ואין לכם ממש הסבר הגיוני לדבר תוכלו בקלות לתלות את האשם במזג האוויר
זה שאת חג האהבה אפשר להתחיל כבר בארוחה רומנטית, כולם יודעים, אבל מה לשים בצלחת כדי שהיא תהפוך לאפרודיזיאק? זו כבר שאלה יותר מסובכת.
החומוס, גאוות המקום מלווה בגרגרים ומעוטר בטחינה שגם היא מעשה בית מומלץ ביותר. לכל מביני החומוס שמרחיקים נדוד כי למצוא חומוס ששווה לטבול בו את הפיתה, כדאי לבדוק את זה שעושה מיקי מ''שמן זית''.
סויה, היא ללא ספק הטרנד החדש באוכל. יותר ויותר מחקרים מגלים שהסויה נלחמת בתחלואים מערביים נפוצים. ברור היום כי לסויה יש יכולת להוריד את רמות הכולסטרול ושומני הדם
מה לעשות, יחד עם רבים מאזרחי מדינת ישראל שלא יכולים להרשות לעצמם תענוגות כירוגיים, כמו שאיבת שומן למשל, נתמודד בחודשים הקרובים עם הסרת אלפי (שלא לאמר מליוני ) קלוגרמים מיותרים שנצברו בששון ובשמחה בארוחות החג
לאכול או לא לאכול? גבירותיי ורבותי, זאת השאלה האמיתית וכל השאר- פטפוטי סרק חסרי תועלת. לאכול בתיאבון, בלהט, במרץ, בהתלהבות, בהתבהמות, כמו מתוך תנופה, צמיחה....