החופש הגדול הגיע ואיתו ההזדמנות לקצת זמן איכות עם הקטנטנים שלכם באחת מארבע המסעדות המומלצות שלנו, שיגרמו לילדים שלכם (וגם לכם) ללקק את האצבעות בכל פעם מחדש.
איך שלא נסתכל על זה, בסופו של דבר, אנחנו תמיד אוכלים את אותם מרכיבי מזון, ותמיד נתלונן על חוסר הגיוון באוכל שלנו, בעיקר כשאנחנו מבשלים לילדים. גל מאיר-שמעוני, מהמרכז להנהגת הבריאות, ריכזה עבורכם עשרה טיפים איך להכניס גיוון לארוחות המשפחתיות ועל הדרך איך לחשוף את הדור הצעיר לתזונה בריאה ונכונה
צאו איתם לשדה ותראו יחד מהיכן מגיעים הירקות, הניחו ירקות שטופים ומוכנים לאכילה במקום נגיש, שתפו אותם בהכנת האוכל, ובשלו מתכונים בריאים בהם הירקות "מתחבאים" בפנים. גל מאיר-שמעוני, מהמרכז להנהגת הבריאות, ריכזה עבורכם שלל עצות וטיפים, איך לגרום לילדים שלכם (וגם לכם) לאכול יותר ירקות
"מנה חדשה לפסח, מקס בתיבה, עוגה בצורת תיבת שוקולד עם שכבות בראוניז שוקולד ואגוזים ועוד ועוד, המנה מלווה עם כדור גלידה, קצפת, שברי פקאן ושייקר של שוקולד חם..." צביקה זייפר מפתיע את האישה ושלושת הילדים בארוחת ערב משפחתית במקס ברנר בפתח תקווה. בואו לגלות מה הסועדים הקטנים יכולים לאכול (ספויילר - זה גם בריא, מזין ומשביע) וכמובן, יש גם הפתעות מפנקות בחג הפסח. חג מתוק לכולם!
אוכל אתני ושוק איכרים. הפנינג גבינות וחגיגות שמחת החלב. ארוחת בוקר מפנקת, סדנאות יין ובית קפה נייד. פסטיבל דרום אדום, המתקיים בסופי השבוע של חודש פברואר בחבל הבשור, מציע מגון של אטרקציות קולינאריות. ולא רק
''מרגע שהוגשה לנו, תחושת הודו השתלטה עלינו. ריחות הבישול, ניחוחות התיבול, וגם טעמי הרטבים הנלווים... כל שנותר לנו היה לנגוס במתאבנים הנפלאים – וליהנות!...''. אדם בר סעד באינדירה, וחזר אחורה בזמן, אל הטיול הגדול בהודו
''צלעות הטלה היו המנה ששיגרה אותנו סופית בדואר רשום לענן מספר תשע. חמש צלעות מסודרות בסידור גיאומטרי, גדולות, עסיסיות ונמסות בפה..''. החברה, והאוכל של מפגש הסטייק, החזירו את אדם בר אל שנות השמונים העליזות
מחפשים לאן לקחת את הילדים עם סיום הקיץ? רשת יטבתה בעיר מציעה מגוון של מנות לילדים, שייקים טבעיים, וקינוחים שישמחו כל סועד. אם מגיעים עם קופון - אפשר להאכיל את כל המשפחה בארוחה טעימה, מזינה – וזולה
הנה עוד דרך לשכנע ילדים לאכול ירקות: לגדל אותם בעצמם. במה מתחילים ואיך מגדלים חסה בעציץ? האגרונום שוני ענדא ממשתלת הסוכה בכפר אז''ר מנדב עצות
מחפשים מקום לאירוע משפחתי חצי אינטימי אבל שירגיש מכל הלב? שפרה צח ממליצה בחום על ''הבלינצ'ס של שושנה'' שם חגגה לבתה בת מצווה יחד עם חמישים בני משפחה בעלי אידיאולוגיות קולינאריות מגוונות. אפילו המתבגרת הצעירה היתה מאושרת
השפית ג'סיקה, המתמחה בחיבור בין אוכל ואהבה, משיקה מתנה מקורית ליולדת: סלסילת מזון בריאות עם מנות עשירות בויטמינים המותאמות לאם מניקה. 230 ₪ לסלסילה של מנות טריות, בריאות וטעימות לשני הורים טריים ועייפים
הצעות לבילויים גסטרונומיים ואחרים עם הילדים
קל מאוד למצוא את מרכז המבקרים של רולדין במושב קדימה. פשוט הולכים אחרי הריח. בחופש הגדול מתקיימות במרכז סדנאות אפייה לילדים וסיורים בעקבות הרוגלעך, הקרואסונים וכדורי השוקולד
בישול ועבודה במטבח מפתחים את הריכוז, המוטוריקה הגסה והעדינה, את יכולת שיתוף הפעולה ואת הידע הכללי , וזה עוד לפני שאמרנו מילה על מודעות לתזונה. אז למה שלא תשלחו את הילדים לקייטנת בישול חווייתית?
אוהבים נקניקיות? ומה עם תפוחי אדמה? בסוף השבוע הבא, 12-13 במאי ולקראת ל''ג בעומר, יערך בחבל הבשור פסטיבל תפוחי אדמה. המבקרים בו יוכלו לסייר בשדות תפוחי אדמה, להכין חותמות אישיות מתפוחי אדמה ולפסל בפירה
מאמצע פברואר ייחגג ברחבי הארץ פסטיבל החלב, הזדמנות מצוינת להרכיב מסלול מחלבות ולגלות לילדים שגבינות לא ''נולדות'' על המדף בסופרמרקט
נכון שאפשר להכין אותם על אוטומט משתי פרוסות לחם עם קוטג' או ממרח שוקולד 'השחר'. מצד שני, עם מעט מחשבה ויצירתיות, תוכלו לשלוח לילדיכם ואהוביכם הרעבים דרישת שלום ענקית מהבית באמצע היום, בדמות כריך שעשוי באהבה.
הנה משהו שעוד לא עשיתם בחופש הגדול – קטיף ליצ'י. יוצאים לשטח עם סלים וסולמות ומלקטים מזון. בפסטיבל הליצ'י במעברות אפילו לוקחים את הילדים לסיבוב במכונת קטיף אמיתית.
רדו לנגב, ממליצה שפרה צח. יש שם מטעי זיתים משובחים, עגבניות שרי שאין מתוקות מהן, כרמי גפנים וגידולים ייחודיים כמו ירק הסליקורניה או דגי הברמונדי. חבל רק שאת המרחבים והאווירה אי אפשר לקחת הביתה.
רוצים לתת לילדים ליהנות מניחוח חציר? קחו אותם לפסטיבל ''ימי חלב ודבש'' שמתקיים זו השנה הרביעית בעמק יזרעאל. שם הם יוכלו לטייל עם גדיים, להכין ממתקים מצמחים ולגלות שגבינות לא צומחות בסופר.
ששת, הספר המתוק החדש של ''על השולחן'' בחר בקונספט מעניין וטוב: קודם הוא מסביר בבהירות ומפרט את העקרונות מאחורי המאפים- השומן, השוקולד, הסוכר והקמח ורק אחר כך נותן מתכון.
כשיורדים מנחלת בנימין, איך שנגמרות חנויות הבדים מציצה מהפינה הימנית פביאנה, מותק של מסעדונת עם שולחנות מרובעים, טרטוריה אמיתית של פסטה טרייה. פסטה ברוח הפסטיבל וברוח טובה בכלל.
המאפייה פועלת במסגרת בית הילדים ''נווה חנה'', המהווה בית לעשרות ילדים שאינם יכולים לגדול בבתיהם מסיבות שונות. כחלק מהתפיסה החינוכית של המקום, הגה הצוות את רעיון המאפייה
יש! ''פסטיבל הארטישוק''. ביזארי ככל שזה נשמע, מסתבר שבאיטליה חוגגים אותו כבר דורות. עכשיו נמצא גם מגדל ארטישוק ישראלי, שהחליט שמה שטוב לבמביני של נפולי והסביבה יכול להתחיל מסורת חדשה גם אצלנו
הנה מתקרב לו עוד יומולדת ובשלל הפעילויות והליצנים תוכלו להזמין לילדכם גם עוגה כמו שהוא רק חלם עליה: מינימום מאמץ, במקסימום מקצועיות.