לכל עיר גדולה יש מספר אזורים, בהם ניתן למצוא מגוון מסעדות ובתי קפה מגוונים. בתל אביב אנחנו יכולים לספור את אזור נווה צדק, מתחם התחנה, אבן גבירול, הנמל, דיזינגוף, רחוב הירקון, רמת החייל ועוד. בחיפה לעומת זאת אפשר לספור את המושבה הגרמנית, הנמל, מרכז הכרמל, שדרות בן גוריון, העיר התחתית, חוף הכרמל ואת אזור מוריה.
מסעדות רבות ברחבי הארץ, הבינו זה מכבר, שהן יכולות לנצל את השטח שברשותן, את המטבח שלהן ואת צוות המלצרים שעובד אצלן, בשביל לערוך אירועים בסדרי גודל שונים. אותן מסעדות מארגנות אירועים משפחתיים, חברתיים, וכן אירועים עסקיים בסדרי גודל שונים, הכל תלוי בתנאים שעומדים לרשותן.
אם אתם, כמו הרבה ישראלים אחרים, יוצאים בחופשת הפסח לנופש בצפון ובפרט בחיפה, אנחנו רוצים להמליץ לכם כאן על שורה של מסעדות כשרות לפסח שנמצאות בעיר. כפי שתראו מיד חלק מן מהן נחשבות למסעדות מומלצות בחיפה בכל ימות השנה, וכך גם בפסח.
מעטות הערים בישראל שיש להן את השילוב שקיים בחיפה, מצד אחד הרי כרמל עם היער הנפלא, מקום ממנו אפשר לראות את כל המפרץ ומצידו השני את הצפון המרהיב, מצד שני חופי ים נפלאים, שביניהם נמצא גם אזור הנמל, עם כל המכולות והאוניות הגדולות, כמו יצאו מתוך סרט. לא נשכח את העיר עצמה, העיר העתיקה ההיסטורית, גני הבהאיים, השדרות הרחבות, המושבה הגרמנית וחלקיה האחרים של העיר שגורמים לכל מי שמגיע אליה, שהוא נמצא בחו"ל בכלל.
לתושבי חיפה ולכל מי שמבקר בעיר, נפלה הזכות ליהנות ממגוון מסעדות איכותיות בעיר, לא פחות חשוב מכך, הוא נהנה ממסעדות שיש להן נוף מדהים אל הים והמפרץ של העיר. אחד האזורים בהם יכולים המבקרים ליהנות ממסעדות כאלה, הוא רחוב יפה נוף.
מי שמגיע לביקור בחיפה, לא יכול שלא להתרשם מחופי הים בעיר, חופים המושכים אליהם מדי סופשבוע, את המקומיים, תושבי האזור וכן חבר'ה ממרכז הארץ, לבלות בהם, לטייל, לשחות וכמובן גם לאכול באחת המסעדות שעל החוף. כידוע, בחיפה יש מספר אזורים מרכזיים, בהם ניתן למצוא מספר רב של מסעדות. חוף הכרמל הוא אחד מהם.
לכתוב על מסעדות בחיפה והקריות, זה בערך כמו לכתוב מאמר אחד על מסעדות בתל אביב. חיפה זה עולם ומלואו, עם מגוון אזורים בהם יש מסעדות בעיר. החל ממסעדות שפונות לקהל הרחב, מסעדות בשרים או מסעדות איטלקיות משפחתיות, וכלה במסעדות גורמה יוקרתיות שפונות לקהל מסוים או מסעדות שמיועדות לקהל הצעיר. ואנחנו מדברים כאן רק על מסעדות בחיפה, לא על מסעדות בקריות מסביב.
מי שמעוניין בארוחה איטלקית טובה באווירה נעימה, לא צריך להגיע אל מרכז תל אביב, ברמת החייל, זירת העסקים המובילה בעיר, אפשר למצוא שלל מסעדות איטלקיות מובחרות ונפלאות.
אחד האזורים היפים ביותר בישראל הוא אזור חיפה, המון ירוק, הרים וים, ערים ליד כפרים ומושבים, אתרים היסטוריים לצד חדשים, כבישים מהירים, תחושה של חו"ל. כשאתם מגיעים לשם בסופי שבוע, אתם מגלים לא מעט ישראלים שחושבים כמוכם.
אחד המקצועות הכיפיים ביותר בתקשורת, ויחד עם זאת הקשים ביותר, הוא להיות מבקר מסעדות. לכאורה זו נשמעת כמו עבודה שמפנקת ומתגמלת את מי שעוסק בה, פעם פעמיים בשבוע הולך המבקר אל מסעדה מסוימת, מזמין בה ארוחה על חשבון העיתון, כותב את הביקורת עליה ומפרסם אותה בטור בעיתון. נשמע טוב לא?
לא כל מסעדה איכותית היא מסעדת גורמה, אך כל מסעדת גורמה היא איכותית. זה אחד הכללים לגבי מסעדות גורמה והאופן בו מחליטים שמסעדה היא כזו. קשה לעמוד על ההסבר המדויק מהו אוכל גורמה. יש הטוענים שמדובר בסוג המנות, מנות שלא יכולות לחזור במסעדות אחרות, בטח לא בבית, יש הסבורים שמדובר באיכות חומרי הגלם, ככל שהאיכות גבוהה יותר כך הסיכוי שמדובר במסעדת גורמה אמיתית, לא פעם נמצא מסעדות שף שהוא בעצמו הולך וקונה את חומרי הגלם, לעיתים אפילו מייבא אותם מחו"ל במיוחד, ויש הסבורים שזה בסך הכל שיווק, כל מסעדה יכול לקרוא לעצמה מסעדת גורמה.
העיר חיפה שונה מיישובים אחרים בישראל (להוציא את אילת), שכן הסטטוס קוו בין דתיים לחילוניים בעיר מתנהל בצורה אחרת. עוד מלפני קום המדינה, נהנים תושבי העיר מתחבורה ציבורית בשבת. זה מאפשר לתושבים מקומיים ולתיירים המבקרים בה להגיע ליעדים שונים ברחבי העיר. אפשר להניח, שהעובדה שהתחבורה הציבורית פעילה בעיר גם בשבת, מהווה פקטור חשוב עבור בעלי מסעדות לפתוח אותן גם ביום זה.
בעשור וחצי-שניים האחרונים, הפכה יפו יעד מוביל לתיירות ומקום בילוי מועדף על לא מעט ישראלים בסופי שבוע. העיר העתיקה המתחדשת, הטיילת המרשימה ושוק הפשפשים המשודרג, הפכו את העיר שפעם מעטים היו מעוניינים לבקר בה, למקום בו בסופי שבוע וחגים קשה מאוד למצוא מקום פנוי, שלא נדבר על חנייה.
"מנה נדיבה הכוללת פילה משלושה סוגי דגים: דניס, אמנון וסלמון אפויים בתנור אבן בתיבול טבעי של שום, לימון, זרעי כורכום, עשבי תיבול לצד ירקות שורש..." רוני חזן חשבה שהיא מכירה את כל המנות בקאפלו 27 שבקרית מוצקין, אך נכונה לה הפתעה מיוחדת
העיר הנפלאה שיש בה הכל: מסעדות רומנטיות בתוך מבנים ארכיטקטוניים, דרך כאלו המציעות אוכל ביתי לפי עדות, יש המציעות נוף קסום לים וכמובן אלו המגישות גורמה עם טוויסט. במיוחד בשבילכם ליקטנו כמה מסעדות מומלצות בתל אביב
"ארטישוק איטלקי ירושלמי על גבינת מוצרלה ועגבניות שמש מרוסקות. מנה כלבבי שבה המוצרלה הנסיכותית הצטרפה באלגנטיות לארטישוק..." כרמית אופק מגלה את אבושדיד בתל אביב המציעה אווירה בליינית אך אינטימית, אוכל משובח ומקום עם היסטוריה עמוקה
אנשים שמחפשים עבודה מעבר לים עומדים בפני שתי בחירות שיכולות לא פשוטות כלל וכלל. הבחירה הראשונה מתמקדת במקום העבודה המיועד. המקום בו תעבדו מעבר לים יקבע את המקום בו תגורו, את השפה בה תדברו, את התרבות והגישה הכללית של האנשים, וכמובן את המשכורת אותה תקבלו.
אוהבים לאכול? זה לא מפתיע בעיקר בגלל שאתם חיים במדינה ים תיכונית בה האוכל העשיר ושפע הטעמים הם חלק מהותי בתרבות שלנו. שמן הזית הטבעי, הפירות והירקות, המאכלים הייחודיים שמגיעים לכאן מכל העולם הם רק חלק ממה שהופך את ישראל לבירת מזון עולמית. שפים עולמיים רבים מגיעים מארצינו הקטנטונת, וחלק מן המאכלים המפורסמים ביותר בעולם מוצאם מישראל. בארץ שלנו ניתן ללמוד לימודי תעודה במקצועות הקולינריה והבישול השונים וליהנות משפע של טעמים וריחות, חוויות אמיתיות שישאירו לכם טעם של עוד.
"אתם ממש חייבים להגיע לטעום את הקציצות הבולגריות האלו שהיו מעט חרפרפות ונעשו על הגריל בצליה מושלמת - מובטחת הנאה לקרניבורים שביניכם שלבטח לא יסתפקו בקציצה אחת..." קרין אביב מגלה את שמלי הגריל הבולגרי, מוסד ותיק בחיפה המוכר בזכות הבשר הטעים, האיכותי והמענג המוגש בו
"השרימפס הרכים נחו על ברוסקטה, שהייתה ספוגה ברוטב חמאת יין לבן עם תרד, פטרוזיליה ובצל סגול קלוי. עוד לא הספקתי לבקש ממיכל ביס, והיא כבר חיסלה את המנה..." ליאור פנחסי בערב חגיגי ובלתי נשכח בננה - נווה צדק, תל אביב
"מהמטבח הגיעה עוד מנה מארץ השמש העולה, אינארי טמפורה, מגדל קטן של אושר העשוי מאורז סושי, שרימפס, טרטר טונה וחלמון נא של ביצת שליו..." דן תורן לא עלה על המטוס ליפן ובכל זאת זכה לטעום מטעמי המטבח היפני המרתק ביאמטויה שבהוד השרון
בישראל תוכלו להנות ממסע קולינרי קסום העובר בין נפלאות הים, דרך התענגות מנתחי קצבים מובחרים, לצד התמכרות לטעמים אותנטיים עם פרשנות אישית של השף והכל בשילוב פרזנטציות מרהיבות. ריכזנו מסעדות מומלצות בישראל כדי שתדעו לאיפה להזמין מקום.
"מהיבשה - טורנדו רוסיני. נתח שמנמן של פילה בקר עשוי במדויק (מדיום-וול כדי שגם האישה תוכל להנות) שמעליו כבד אווז ברוטב פורט מצומצם לצד פירה חלבי שממש נמס על הלשון..." גיא סופר-זמרני והאישה ההריונית שלצדו מתמוגגים מהטעמים המיוחדים של סיטרה תל אביב
מיטב הטועמים מהארץ והעולם התאספו יחד תחת קורת גג אחת בתחרות טרהוינו והעניקו לכל צרכני ואוהבי היין את רשימת היינות האולטימטיבית לשנת 2015. בואו לגלות יחד את הטעמים הזוכים בבית "איש הענבים" שביפו
"אך את ההצגה האמיתית גנב פילה דניס אפוי בתנור בתוספת פירה ולימון טרי. הדג היה עשוי במידה מדויקת, עסיסי, פריך מבחוץ, משוח בתערובת תבלינים פלאית שהעצימה את טעמו אך לא השתלטה עליו יתר על המידה..." חגית גרוס, דרבי בר דגים, הרצליה