Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > טיפים> מג'דרה על כל צורותיה

כל מה שלא ידעתם על מג'דרה פלוס מתכון למורעבים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מהו המאכל האידיאלי? מאכל שקל להכין, טעים לאכול, לא משמין וגם נותן לנו כמה נקודות בונוס משמעותיות מבחינה תזונתית.

אין הרבה מאכלים שעונים על כל הפרמטרים, אבל יש אחד שכן ואוכלים אותו בעיקר באזור הים התיכון – מג'דרה! קבלו חמש עובדות מעניינות על המאכל ומתכון שתוכלו להכין בעצמכם אחרי שייפתח לכם התיאבון:


  1. מג'דרה היא לא נסיכה מסתורית מתוך אגדה בסגנון עלי-באבא ו-40 השודדים, למרות שזה אחלה שם לילדה, כשחושבים על זה. מג'דרה היא תבשיל שמאוד מזוהה עם אזור הים התיכון שבבסיסו אורז ועדשים – שילוב של דגנים וקטניות, והשילוב הזה יוצר חלבון מלא וסופר בריא מהצומח. אפשר כמובן להוסיף לתבשיל הזה מיליון שדרוגים, כמו בצל מטוגן, בצל ירוק, עגבניות מבושלות, אגוזים, קינואה, שעועית, אבל תזכרו – מג'דרה היא בתכלס אורז ועדשים, ושאף אחד לא יספר לכם אחרת!

  2. רבים נוהגים להגיש מג'דרה בין התוספות בארוחה, אבל הערבים מגישים אותה כסלט פתיחה בכלל בראשיתה, יחד עם שאר הסלטים.

  3. מג'דרה היא מאכל מומלץ ביותר לצמחונים ולטבעונים בשל כמות אדירה של חלבונים שנמצאים בו.

  4. אם תשאלו את החבר'ה שההורים שלהם עלו מסוריה או ממצרים הם יספרו לכם ששם היו אוכלים מג'דרה פעמיים בשבוע – מג'דרה חמה בימי חמישי בערב ומג'דרה קרה בימי ראשון בצהריים.

  5. אם תשאלו את החבר'ה הירושלמים הם יספרו לכם שיהודים טובים ירושלים אכלו את המג'דרה בכלל כחלק מארוחה חלבית שכזאת, עם יוגורט או גבינה מעל. מי היה מאמין שזה היה מאכל מרכזי בארוחת חג השבועות!



מתכון קליל להכנת מג'דרה



קודם כל, מה אתם צריכים?

1 כוס אורז מלא (כדאי, אם כבר בריאות אז עד הסוף)


1 כוס עדשים ירוקות (אם כבר בריאות, אז שיהיה כמה שיותר ירוק בעיניים...)


2.5 כוסות מים רותחים (לא פושרים. רותחים!)


2 בצלים קצוצים (דק דק, כן?)


4 שיני שום קצוצות (אבל ממש ממש דק)


2 כפות שמן זית (תשקיעו בשמן טוב ואיכותי)


חצי כפית כמון (בשביל הים תיכוניות)


חצי כפית כורכום  (בשביל הצבע והבריאות)


חצי כפית קינמון  (בשביל שיהיה מעניין בפה, וגם בריא!)


מלח ופלפל (כי איך אפשר בלי?)


חופן כוסברה קצוצה (כדאי, מוסיף מאוד לטעם)


ועכשיו, איך מכינים את הדליקטס?


1. נתחיל בזה שאנחנו  משרים את האורז במים משהו כמו שעה. תוך כדי נהיה קצת מולטי טאסקינג וננצל את הזמן הזה כדי לבשל את העדשים בסיר מלא במים רותחים במשך כ-20 דק', עד לריכוך מיטבי של העדשים.

2. בשלב הבא אנחנו מטגנים בצל ושום בשמן זית עד להזהבה יפה לשביעות רצוננו. לאחר מכן אנחנו מסננים את האורז ומוסיפים לסיר. עכשיו פשוט מוסיפים את התבלינים ומערבבים טוב טוב.

3. כעת אנחנו מוסיפים לסיר 2.5 כוסות מים רותחים ואת העדשים המבושלים. כמובן מערבבים ומכסים את הסיר תוך הנמכה של הלהבה.

4. מה עכשיו? מבשלים חצי שעה. סבלנות!

5. זהו מוכן? כמעט, כמעט. רק מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה ומגישים מג'דרה מושלמת

סופרה ראשון לציון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש