דניאל זך, השף של אחת המסעדות הטובות בארץ, עזב את הסירים כדי לענות על שאלון השפים שלנו וכהרגלו, עשה זאת במינימליזם שמשאיר טעם של עוד. כרטיס ביקור עם דניאל זך ממסעדת כרמלה בנחלה.
מורן לידור, השף של ביסטרו 56, הוא איש מצחיק. הכל משעשע אותו ועם הלך הרוח הזה הוא גם נכנס למטבח. אולי זו פשוט גישה בריאה לחיים, אולי נטייה גנטית. מה שבטוח הוא שהנוף הנשקף לעיניו במשך כל יום העבודה, הישר למרינה של הרצליה ולים הפתוח, לא מזיק לאופטימיות.
פיטר שיקלושי נולד בהונגריה לפני 33 שנים ועלה לארץ לבדו בגיל 22. הוא נשלח לערד, למד שם טבחות וכך התחילו חייו החדשים כשף ישראלי. כרטיס ביקור עם שף ציוני.
כמו רבים וטובים גם טל הרשקוביץ מצא את ייעודו בחיים בעת שירותו הצבאי, כשמונה כחייל צעיר כאחראי על הספקת המזון לכל בסיסי הדרום. הלימודים בתדמור בתום השירות היו המשך טבעי ומאז, הוא מאכיל מקצועי.
ניר צוק, השף של מסעדות קורדליה, נועה ביסטרו וג'אפה בר ביפו, מתמחה ביצירת אווירה רומנטית. המסעדות שלו נראות כמו טירות עתיקות והאוכל לוקח את החיך למסע של ריגושים. לרגל החג, ביקשנו ממנו להרכיב תפריט אוהבים מנצח ולצרף לו מתכונים. חג אהבה טעים!
המצווה הראשית בחג השבועות היא כיבוד, נתינה והבאת ביכורים. המנהג והכוונה הם להתגאות בתבואת ארצנו. לרגל החג מכבד אותנו השף ארז שטרן בתנובת הטנא שלו – מתכונים.
מסתבר שלא רק בהיי-טק אנחנו מצטיינים. בשבוע שעבר זכה שמן הזית של חלוצה במקום הראשון בתחרות בינלאומית שהתקיימה במדריד. כרטיס ביקור הפעם עם אורי יוגב מנכ''ל חלוצה.
תענוג להכיר את הלינקה, נסיכת האוכל היהודי-פולני שכל כך מתגעגעים אליו בחגים ובכלל. האישה שלמדה לבשל מסבתה, ומכינה קרעפלך וכבד קצוץ לא מהעולם הזה, ברחוב וולפסון בתל אביב
הקונדיטור שעשה מהפיכה בסטנדרטים הישראלים וקירב את כולנו לפריס, על שלל מאפיה וניחוחותיה פורש כאן את משנתו. אסף לוי מאסף ארטיזנל פורש את משנתו ונותן מתכון לעוגת לימון ריחנית ואביבית.
אסף גרניט מ''אדום'' בירושלים, הוא אחד מאותם ילדי פלא של הקולינריה הישראלית. שמן כמהין יש לו על המדף, אבל טימין יעדיף לקטוף מהרי ירושלים הקרובים. ניזון משורשים מקומיים, אוסף מצרפת, רומא ומסביב ושועט קדימה.
מאלכסנדר וגן אורנים לטריאקי, מעריץ את חיים כהן וג'יימי אוליבר וחולם לאכול (במיטה) עם מדונה. קורדובי ראובן מטריאקי.
חנוכה הוא עוד חופש ארוך ארוך עם הילדים בבית אבל גם הזדמנות מצוינת לקצת טבע היסטוריה ואפילו ערכים. מתוך שלל הפעילויות והפסטיבלים, הנה אחד עם קצת שמן זית. חנוכה במרכז המבקרים מושב בני דרום
בדיוק בחצות ולא רגע אחד לפני כן יפתחו מיליוני בקבוקים של יין הביכורים הזה המעוטרים תמיד בתויות רעננות וצבעוניות
מי שרוצה לעשות סתם זיתים, כדי לאכול אותם עם לחם וקוטג' בבוקר, מוזמן לנסות את המתכון הבא
לכבוד סוכות, מציעה יוקו אונו קומבינציית סושי מיוחדת המבוססת על ארבעת המינים.
הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות....
בתולדות עם ישראל נחשבו סעודות הלילה הראשון של ראש-השנה לסעודות בעלות משמעות, משהו כמו: אם ה''סיפתח'' של השנה הוא טוב, כך גם תהיה השנה כולה. וכדי להבטיח את העניין נהגו בקהילות ישראל השונות מנהגים שונים.
את אנטוניו פגשתי לראשונה בדוכן סנדוויצים קטן שהריץ יחד עם חברים ומשפחה ברחוב מלצ'ט .בכוך הקטן הם הכינו את סנדוויצ'ים שגרמו לך לחלום חלומות טובים בלילה. אבל הכי נפלאים היו אלה שהכין אנטוניו. זאת היתה פשוט עובדה. אולי עניין של יד, אולי של החיוך, אבל מה שבטוח זה שהיה שם ניצוץ.