ירושלמי. ישראלי. צרפתי.


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 אסף גרניט מ''אדום'' בירושלים, הוא אחד מאותם ילדי פלא של הקולינריה הישראלית. שמן כמהין יש לו על המדף, אבל טימין יעדיף לקטוף מהרי ירושלים הקרובים. ניזון משורשים מקומיים, אוסף מצרפת, רומא ומסביב ושועט קדימה.

אסף גרניט מ''אדום'' בירושלים, הוא אחד מאותם ילדי פלא של הקולינריה הישראלית. שמן כמהין יש לו על המדף, אבל טימין יעדיף לקטוף מהרי ירושלים הקרובים. ניזון משורשים מקומיים, אוסף מצרפת, רומא ומסביב ושועט קדימה.

שם: אסף גרניט

מסעדה : אדום

עבודות קודמות: קבלייר ,מיכאל אנדרו, לה רוזטה –רומא.

לימודים: -

סגנון: ירושלמי -ישראלי-צרפתי.

מנת הדגל: תמיד מחר תהיה מנה שתראה לי יותר טובה.

לעולם לא אבשל: מרק קובה.

השראה: עזרא קדם בארקדיה בירושלים , מאיר אדוני ואלי מזרחי בכתית ושפים צעירים אחרים בגילי שמראים שיש דור חזק ורציני בדרך.

חומרים אהובים: תפו''א , ארטישוק ירושלמי, קלמארי מקומי, מוסר ים.

הקהל הישראלי:ברוב המקרים-הרבה גדול ובזול.

חלום: מסעדה קטנה בירושלים שתתן חווית אכילה איכותית אבל לא מאיימת


וישיסואז ארטישוק ירושלמי עם שמן כמהין לבנות ושבבי אגוזי מלך.


150 גרם חמאה
2 י''ח כרישה נקייה ופרוסה (רק החלק הלבן)
3שיני שום
500 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף וקצוץ
2 תפו''א קלופים וקצוצים לקוביות
מלח ופלפל לבן
5 ענפי תימין מפוררים
1/2 ליטר חלב
2 ליטר מים

שמן כמהין לבנות לזילוף
שבבי אגוזי מלך

1. מטגנים בחמאה את הכרישה עד לקבלת גוון שקוף. מוסיפים שום , ארטישוק ירושלמי ותפו''א. מטגנים בחמאה עד לקבלת גוון זהוב.
2. מוסיפים מלח ,פלפל, תימין , חלב ומים. מנמיכים את האש ומבשחים ברתיחה עדינה, עם מכסה עד שהירקות מתרככים.
3. לאחר שהירקות מתרככים טוחנים היטב ומחלקים לקערות הגשה, מזלפים מעט שמן כמהין ומפזרים שבבי אגוזים.

אדום
יפו 31 חצר פיינגולד
ירושלים
02-8248242