לאון לאוגינקי נולד בסנט פטרסבורג שברוסיה, ''לנינגרד לשעבר'', ועלה לארץ ב- 1990 בהיותו בן 22. מאז הספיק לבשל בביקס במרינה בת''א, בננה בר, בדיניץ ובמקומות נוספים ועכשיו הוא בנוץ', ברמת השרון, מתמחה באוכל אסיאתי
גם אם אין לכם חצר, מרפסת או זמן לבנות סוכה לתפארת, אל תמנעו מהילדים להקים סוכה משלהם, מבקשת השפית ג'סיקה, רצוי כזאת שאפשר לאכול בסוף או תוך כדי הבנייה. הפשילו את השרוולים
מרכזים קולינאריים הם כבר מזמן לא רק טרנד ובישראל 2006 הם הפכו לסגנון חיים של עשרות אלפים. אורנית עובדיה, השפית הראשית של המרכז הקולינארי ''טייסט'' ברעננה, מזמינה אותנו להציץ אל מאחורי הקלעים של הענף הכי מתפתח בתרבות האוכל המקומית
בפרוץ עלינו חגי תשרי גייסנו את מיטב המוחות וקיבצנו עבורכם צרור מתכוני חג מנצחים. האוסובוקו בפירות יבשים של ארז שטרן, קבב הלוקוס על קרם כרישה וחצילים של מנחם כץ, סלט הירוקים וגרעיני הרימונים של בל קפצן, עוגיות הדבש החלומיות עם התבלינים של אורי שפט ועוד ועוד. פרויקט שלא מתחילים את השנה בלעדיו
על התפריט המבטיח של מסעדת מארי בנוה צדק אחראי לאון אלקלעי, מהדמויות הססגוניות בענף ומהשפים היותר מוכשרים במקומותינו. אם צריך לחלץ ממנו משפט אופייני, זה יהיה כנראה ''הלאה הטרנדים!''. בינתיים הוא חולם על היום שישיבות הממשלה ייפתחו בדיון על ארוחת הצהרים
השף של מסעדת פועה כיום הוא דודי שיק הזכור לטוב מבבל'ה וממקומות אחרים, בזכות הבישול הביתי המשובח שלו, שמביא כל שניצל ופירה לדרגת אמנות. ובכל זאת בחרנו לתת את השאלון לפועה, בעלת הבית המיתולוגית, טיפוס יפואי מיוחד ומסקרן. הכל אודות פועה
הוא רק בן 26 אבל כבר סוגר עשר שנים במטבח. כרטיס ביקור עם אלעד הרוש, על כל הדרך מהמטבח הצבאי דרך ''רפאל'' של רפי כהן ועד בוחא, המסעדה שלו.
את הטרנד הבא בעולם האוכל הישראלי תביא כנראה רוני נבו, השפית של מסעדת INI שחולמת לבשל אוכל על פי תורת הפאנג שוואי. בינתיים היא מבשלת אוכל בסגנון איטלקי, צרפתי ו''כל מה שביניהם''. כרטיס ביקור ומתכון לסלמון בשמנת וזעפרן
הוא עזב את אוויר ההרים הירושלמי לטובת עיר האורות הדרומית כבר לפני שש שנים ואת הבישול שלו הוא מגדיר כפיוז'ן מרוקאי ים תיכוני. כרטיס ביקור עם אלון חן ממסעדת בוסטון פיש&גריל
אין הרבה שפים בישראל שיכריזו על סטייק טרטר צרפתי קלאסי כמנת הדגל שלהם, אבל זאת הבחירה של יואל ארדיטי, השף של לוקאס. זה כמובן לא מתנגש בעובדה שארדיטי הוא פחות או יותר השף היחיד בגוש דן שהצליח להכין מקינואה סלט שהוא מעדן
היא גדלה בין עצי פרי וזללה ירקות מהאדמה. היא הכי אוהבת מרק בורשט רוסי ומקבלת השראה מהסבתא הבשלנית של תמרה, מהספר של שפרה הורן ''תמרה הולכת על המים''. כרטיס ביקור עם עדינה ברודי מטיירה
אורי שפט גר במושב ידידיה בעמק חפר אבל מדי בוקר, עם קרני השמש הראשונות, הוא כבר בדרך לתל אביב, למאפיה של ''לחמים''. כרטיס ביקור עם אחד האופים המוכשרים בארץ, ובסופו, המתכון ללחמניות השוקולד הכי טעימות בעולם. להדפיס ולמסגר
החום והלחות מעוררים בשף ארז שטרן מחשבות שונות ומשונות, וכמובן, גם מתכונים מיוחדים לקיץ. מי אמר מרק מלון קר ולא קיבל, למה ראש ממשלת יפן כבר לא לובש חליפות בקיץ, ואיך לכל הרוחות מכינים קפה ברד בבית? כל התשובות כאן
אפשר להוציא את הקצב מהאטליז אבל אי אפשר להוציא את האטליז ממנו. עודד שובל, השף של אודאון תל-אביב, שהתחיל את הקריירה הקולינרית שלו כקצב במעדניה ירושלמית, מתאר את עצמו גם היום כקצב בנשמה ולא מהסס לגבי מנת הדגל שלו: אנטרקוט
רובנו נוהגים לשתות את התה, אבל ג'סיקה ישראלי פיתחה עבור חברת קליסטו, מתכונים לבישול עם תה. בשבוע שעבר, במסגרת פסטיבל ''בריא בתל אביב'', היא הדגימה לקהל איך מבשלים בתה. המתכון מצורף
עומר מילר, יד ימינו של ירון קסטנבוים, הוא האחראי על המטבח בבית פוד-ארט, משכנו של הקייטרינג היוקרתי, ושם הוא מדגים איך הופכים סל של חומרי גלם בסיסיים לחוויה חושית מסחררת. כרטיס ביקור עם נער הפלא של המטבח הישראלי
אין דבר שדוד גול אוהב יותר מלדבר על אוכל. אולי רק לבשל תוך כדי שהוא מדבר, מספר סיפורים על האוכל ומציף בידע שימושי. את הסטנד-אפ הקולינרי הוא מאלתר במקום, בתיאום עם הלקוח, ומה שבטוח, המופע מסתיים עם טעם טוב
הטעם הראשון שניר דגן מפימנטו זוכר הוא טעמו של סנדביץ' גבינה צהובה כל-ישראלי שאכל כילד אבל סגנון הבישול שבו הוא מתמחה הוא שונה לגמרי. קבלו את השף שמאוהב במטבח הנובו-לטיני, בתוספת שני מתכונים.
ניר צוק בקרחנה תנ''כית לרגל חג הביכורים, הופך את שבעת המינים לשבעת המעדנים בארוחת דגוסטסיון בת שבע מנות. בטור שלו לשבועות תמצאו הוראות להקמת תפאורת חג מושלמת, תפריט דגוסטסיון ומתכונים
עוגת גבינה עם קונפי עדשים? מוס שוקולד עם בזיליקום? אחרי שזכה בחמש מדליות זהב בתחרויות בינלאומיות (ובשש מדליות כסף), הנס ברטלה, השף-קונדיטור והמותג, מחפש גיוונים. ויש גם מתכון לשבועות
גלים גלים של ריחות מלווים את אבי קינן, השף הראשי של רשת רולדין, במשך היום: ניחוח עוגות שמרים חמות מתחלף בריחן המתוק של עוגות הגבינה והשוקולד ובריח הבצל והגבינה האפויים העולה מהקישים הצרפתיים. ובכל זאת בצהריים, כשהוא רעב, הוא אוכל סביח
אנטרקוט טוב מתחיל בבחירה נכונה של הבשר, אומר יריב סלמה מ''ל'אנטרקוט''. הוא צריך להיות מיושן היטב ועם כמה שיותר שומן, והכי חשוב לאכול אותו מדיום-רייר. השאלון הפעם עם מי שחתום על האנטרקוטים הטובים בעיר
במטבח של רמה, לצד רמה, מבשל כבר שנתיים השף אסף שינער. 19 השנים שמפרידות ביניהם לא מפריעות להם לעבוד כתף לכתף בהרמוניה ולהתלהב מאותם חומרי גלם. כמו כל דבר בעבודה, גם את הראיון הזה הם עשו במשותף ובהנאה
לכבוד התיאטרונטו בנווה צדק העברנו את השאלון למרים בנימין, האמא שמאחורי מסעדת אמא הירושלמית ומסעדת דודה שבנווה צדק. שף בשקט הפעם עם מלכת המטבח העירקי
מסלול ההכשרה של מרכוס גרשקוביץ מ''קנלה'' משובץ בשמות מרשימים כמו מסעדת ''רפאל'' או ''ארקדיה''. המסעדה האהובה עליו היא ''כתית''. על רקע הסטנדרטים הגבוהים מפתיע לגלות שהאהבה לתחום התחילה אצלו מדייסת קורנפלקס שאמו נהגה לערבב לו בילדותו