מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

הביל במישור החוף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

החום והלחות מעוררים בשף ארז שטרן מחשבות שונות ומשונות, וכמובן, גם מתכונים מיוחדים לקיץ. מי אמר מרק מלון קר ולא קיבל, למה ראש ממשלת יפן כבר לא לובש חליפות בקיץ, ואיך לכל הרוחות מכינים קפה ברד בבית? כל התשובות כאן

בחודשי הקיץ המהבילים בתל אביב, אני רואה לפעמים בסיטי גברים שמסתובבים לבושים בחליפות ובביגוד ארוך המתאים יותר לחורף מאשר לקיץ ותוהה מאיזה חדר ממוזג הם יצאו שהם לבושים כך ולאיזה רכב ממוזג הם מתכוונים להיכנס? ומי בכלל מתלבש כך באמצע הקיץ הישראלי המחניק? מה, הם לא שמעו על הטמפרטורות והלחות הגבוהות השוררות ברחובותינו המהבילים?
לפני זמן מה, קראתי בכתבה עיתונאית משעשעת, כי ביפן, הסובלת גם היא מרמות לחות גבוהות, מבקשים להוציא חוק שיכפה את הנמכת המיזוג במקומות עבודה משרדיים ובמקביל, לאפשר לעובדים להגיע בלבוש פחות רשמי ומעונב, ויותר חופשי וקליל. היפנים הגיעו למסקנה שהם חיים במצב אבסורדי בו הם מבזבזים הון רב על ניקוי יבש לחליפותיהם והון עתק על מיזוג וקירור במקומות עבודה. ראש הממשלה היפני התגייס אף הוא לתת דוגמא אישית והחל ללבוש חולצות צווארון עם שרוול קצר!

לנו בארץ לא נותר אלא לחפש מקומות בהם המיזוג חזק וטוב כמו קניונים, סופרמרקטים ובתי מלון כדי לפוש את חום היום. היתרון הגדול שלנו הוא כמובן מגוון הפירות הרבים המוצעים בשווקים בעונה החמה, מלון, דובדבנים, סברס, שזיפים (על סוגיהם השונים), אפרסק, ענבים, קיווי, נקטרינה ועוד. אם תשאלו את אמא שלי היא תגיד לכם שאין כמו אבטיח קר ומתוק אחרי שחייה ושיזוף קל בבריכה או בחוף הים, או סתם אחרי יום עבודה קיצי מעיק, כדי להשיב לעצמכם מעט רעננות.

לי באופן אישי הרבה פחות נוח ונעים לאכול בקיץ ארוחת צהריים גדולות. לכן, בקיץ אני הופך את היוצרות: את הארוחה העיקרית וה''כבדה'' אני אוכל בערב כשמחשיך והטמפרטורות יורדות, ובצהריים אוכל ארוחה קלה ולא מחניקה. את הקפה אני מחליף בקפה קר ולפעמים בתה קר, ואת הקינוח בגלידה או סורבה קרים ומרעננים.

מסתבר שגם יצרני המזון הגדולים חושבים עלינו בקיץ ומביאים לנו חדשות לבקרים מוצרים מותאמי חום. נתחיל באבקות ובסירופים השונים להכנת קפה קר ומשקאות מרווים אחרים, במבחר הגלידות העצום שגדל בפריזרים, נקניקיות ונקניקים שאינם דורשים עבודה מרובה. מאפים של ''להכניס לתנור'' ולהוציא בן רגע ומנות מוכנות באריזות אישיות שמפשטות לנו את החיים וחוסכות את הבישול בחום.
לא נותר לי לסיים בשני מתכונים מרעננים החביבים עליי במיוחד:

קפה קר
מתכון ל-4-6 שותים

החומרים הדרושים:
2 כפות קפה נמס מאיכות טובה
חצי ליטר מים
חצי ליטר חלב
10 קוביות קרח כתוש

אפשרויות לגיוון:
תמצית וניל
תרכיז מיץ תפוז
חלב קוקוס

חומרים להכנת מי סוכר:
50 גרם סוכר
30 מ''ל מים

אופן ההכנה:
1. בכלי קיבול גדול יחסית, ממיסים את הקפה עם מעט מן המים עד לקבלת משחה והמסת כל גושי הקפה. מוסיפים את הקרח ושאר הנוזלים ומערבבים היטב. ניתן להשתמש בשלב זה גם במכשירים חשמליים (מג'ימיקס/בלנדר/בלנדר ידני).
2. לגיוון הטעם, ניתן להוסיף כל תמצית טעם שעולה בראש ולפי רמת סוכר רצויה.
3. להכנת מי הסוכר משתמשים במים חמים/רותחים וממיסים את הסוכר. מקררים (או מכינים מבעוד מועד). מי הסוכר ימתיקו את הקפה ויימסו בתוכו במהירות לעומת כל סוכר גבישי במצב מוצק.
המלצה: ניתן להוסיף כדור גלידה מעל המשקה.

מרק מלון
מתכון ל6-8 סועדים

החומרים הדרושים:
מלון בינוני
3 גבעולי נענע (העלים בלבד)
2 כפות דבש
2 כפות סוכר לבן

לקישוט:
עלי נענע

אופן ההכנה:
1. בעזרת כף פריזיין קורצים מהמלון (ללא גרעינים) כדורים קטנים, יפים ושלמים עד כמה שאפשר.
2. בשארית המלון משתמשים כגוף המרק על ידי עירבול במעבד מזון עם שאר המרכיבים.
3. טועמים ומתקנים לפי הטעם.
4. בעזרת כף, מערבבים את הכדורים עם מחית המלון לכדי מרק אחיד.
5. מגישים בקעריות קטנות ומקשטים בעלי נענע.

המלצה: להוסיף למרק כדור סורבה קוקוס.

ארז שטרן
תלמוד ירושלמי 9, שכונת בבלי, תל אביב
טלפון: 03-6020414