עונת מסיק הזיתים בעיצומה ובכרם הזיתים ובית הבד ארץ גשור של קיבוץ גשור בדרום רמת הגולן מציגים בפניכם את סודות גידול הזיתים והפקת שמן הזית המשובח, זוכה תחרות טרה אוליבו 2010. שפרה צח טועמת שניים עשר זנים
"שני זני הענבים הפופולריים והמצליחים ביותר בשוק היין המקומי: שיראז או בשמו האחר סירה והקברנה סוביניון..." יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות חדשים מיקב דלתון, יקב טוליפ, יקב הרי הגליל ויקבי סגל. נעשה לחיים
"בשורה לחובבי דגים שומרי כשרות: ארמנדו, מסעדת הדגים המפנקת שבטיילת תל-אביב, הפכה באחרונה לכשרה..." שפרה צח, טיילת תל אביב. ועוד בשורה: עסקית במסעדת הדגים ארמנדו, כל יום כל היום, במחיר המנה העיקרית בלבד
מסעדת רפאלו נשארה צעירה, בלתי מעורערת, עם אותה הפיצה המוכרת והמרק הביתי, נאמנה לעצמה עם קצת סימני תחכום ובגרות..." אפרת רוזנטל מעלה רגשות נוסטלגיים במסעדת רפאלו שבראשון לציון, שעדיין מרגישה כמו בית
הברון: רסטובר באווירה אירופית במרכז ראשון לציון המציע בר קלאסי עם התמחות במגוון ויסקי וסיגרים. שף אלעד יצחקי אמון על המטבח שמייצר מנות פיוז'ן בהשפעת מטבחי העולם עם בשרים, דגים ופירות ים. ובצהריים – עסקית
לפעמים צריך רק משהו קטן ליד. ליד מה? ליד הבירה. אספנו בשבילכם ארבעה ברים-פאבים-מסעדות (מה זה משנה, העיקר שיהיה שמח) שמציעים לכם בירה צוננת לסוף היום או לסוף השבוע, ובסוד נגלה, שבירה אפשר לשתות גם בצהריים
"הפרגית שלי הייתה מלווה בקרם למון גראס וחלב קוקוס על מצע אורז ואגוזי מלך..." אורלי פרש אזולאי מגיעה עם בן זוגה בשעת צהריים אל מסעדת וילה כרמל שבמלון הבוטיק החיפאי. מתברר שיש בחיפה גם וילות מפוארות עם שף טוב
"עודכנתי בכך שעלינו לחזור לאל גאוצ'ו. לא היו לי כל התנגדויות וגם אם היו, הן היו נהדפות על ידי סטייק אנטרקוט עסיסי, פרימיום מאזור דה לה פמפה הנחתך רק מהאמצע כדי להימנע מהשוליים..." שיר כידן, אל גאוצ'ו, הרצליה
זה אולי לא נראה כך במשך היום, אבל כשהערב מגיע מתחילה לנשוב כאן קצת רוח צוננת. כבר צריך להוציא סוודר קל מהחלק העליון של הארון וגם המזגן נותר נעלב בצד. ובמסעדות מברכים על הגעת הסתיו-חורף עם כמה הצעות מעניינות
ביום א' יוצאת אורלי פרש-אזולאי לפאב מיידלר'ס שבכרמל חיפה, בניסיון לטפל בשביזות יום א'. ניסיון של 11 שנים, חלל משודרג, ערבי קונספט ואלכוהול מעולה שעושה את העבודה כמו האוכל שלצדו. יום ראשון לא חייב להיות קשה
"לפתע נכנס לזירה מתמודד נוסף: אספרגוס עם ניוקי בפסטו ושמן זית ומעל כל הפלא מנת דניס. הדג הפתיע בעדינות, בנינוחות ובתחושה הנעימה שהותיר בפה והוא גם זה שלקח את הקופה..." שירלי רחמים, קרב סכינים, פפרדלה, רחובות
"הדניס שהוגש לי נפרש על ידי הטבח לשניים, כך שהן חלקו החיצוני והן הפנימי נצרבו בגריל. גם כאן ניכרה מיומנות המטבח של רפאלו בהכנת מנות דגים..." יובל בלנקובסקי אוכל דגים אל מול נוף הכינרת במסעדת רפאלו שבטבריה
"מה שכיף במטבחון של סימה זה שקודם כל רואים את האוכל ואז בוחרים אותו, אבל כשהכול נראה טעים, הפריבילגיה קצת מקשה על הבחירה. בכלל זאת צלחנו את המשימה ובחרנו מנות עיקריות..." שירלי רחמים, המטבחון של סימה, מודיעין
"לאחר חיפושים רבים במסעדות אין ספור, אני חושב שסוף סוף מצאתי אחת שהיא גם תל אביבית וגם זולה..." אמיר נהרי מופתע לגלות ארוחת צהריים זולה ומעולה במסעדת פטרוזיליה הוותיקה בשטח - שדרות רוטשילד, תל אביב
חאלד עדוי היא מסעדת בשרים ותיקה המתמחה באוכל מזרחי אסלי. עם מוניטין שכבר מזמן הפך לשם דבר בחיפה, מטעמים חמים, יחס לבבי ומגוון בשרים על האש – תמצאו פה את מבוקשכם. והארוחה העסקית של חאלד עדוי - כמובן, משתלמת
לאלו מאתנו שמתמוגגים למראה חומוס בתרד, שאוהבים את הקטניות שלהם ללא תחתית, שאוכלים ירקות כאילו היו גרעינים, שמלקקים את שיפולי הצלחת משאריות הטחינה. מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות שמציעות לכם מנות צמחוניות. רק בשבילכם
יש עוד זמן ואין לחץ, אבל כדאי כבר להתחיל להתכונן לקראת תאריך חגיגות הבוז'ולה העולמיות, שמתקרב ומביא אתו ניחוחות יין משובח. ויש מסעדות שמתכוננות שעה אחת קודם, כדי להבטיח לכם חגיגות מיוחדות מלוא כוס היין
"אל השולחן הגיעו מצעד מנות ראשונות טעימות להפליא: סלט עשבים עם פיצוחים, פטה כבד, סלמון כבוש על קרוסטיני, קרפצ'יו בקר ושרימפס ממולא בבשר סרטנים ובציפוי פריך..." אורלי פרש-אזולאי, שעת ערב, רסטו-בר מוריה 29 בחיפה
"שלוש צלעות עמוסות בשר לעייפה, בשרניות וטעימות להתענג, מונחות על מצע מחית תפוחי אדמה ירוקה. כשמה כן היא, ענוגה ונימוחה בפה..." שיר כידן מבקרת במסעדת פדריקו, הממוקמת במתחם קולנוע רב חן שבכיכר דיזינגוף התל אביבי
"גם במנות העיקריות הקפדנו להזמין מנה אחת ממנות הדגל של קימל שאנחנו מכירים ואוהבים: צלעות טלה בגריל על תבשיל חומוס גרגירים..." אורלי פרש-אזולאי מגלה את מסעדת קימל בגלבוע של שף שאול בן-אדרת: הגלבוע יפה ומאתגר
ליאורה חוברה ממליצה לכל מי שכבר היה בברצלונה וגם למי שמבקר בה לראשונה: אם אתם מחפשים להסתובב גם במקומות שלרוב אינם מופיעים במדריכים הקונבנציונליים, הצטרפו לסיבוב בין שבעה מקומות נפלאים בעיר המדהימה הזו
"זו כבר מזמן זו לא רק גלידה, התפריט מציע מגוון עשיר של קינוחים כמו בוואריה, מלבי, קרפים במילויים מפתים, ופל בלגי או סחלב, וכל אלו אינם ממעיטים מערכם של טעמי הגלידה הייחודיים..." שירלי רחמים, גלידה אנדרי, יפו
"בבקרים מארח טראפלס את אורחי הצימרים לארוחת בוקר מפנקת, הכוללת מבחר גבינות, ממרחים תוצרת בית, לחמים הנאפים במקום, ביצים ומיצים טבעיים. בערבים מגיעים התיירים במיוחד בשביל המתוקים..." עיינה גל, טראפלס, מנות
מסעדת מסיק היא ביסטרו בר איכותי הממוקם במתחם ישפרו סנטר במודיעין. עם התמחות בבשרים ובאוכל כשר תמצאו כאן ניסיון שפים רב, קהל נאמן, קינוחים מפנקים, מקום נעים ואיכותי שהוא גם ידידותי לילדים. וכמובן – עסקית משובחת
אנחנו לא מוותרים על כל מה שיוצא מן הים, ונהנים לשלוק את המולים, להרגיש את חמיצות הלימון שמלווה את השרימפס, ללעוס את הקלמארי וללקק עוד קצת את רוטב המיונז החרפרף. אנחנו גם אוהבים את הים שליד פירות הים. טיול בחוף