"סופלה הפרמז'ן היא מנה לתפארת בקרב המנות הראשונות. תחשבו סופלה אוורירי, קופצני וצהבהב עטוף בפטריות מוקפצות עם בצלי שאלוט, חמאת כמהין כשמעל הכל פוזרו שבבי פרמז'ן..." קרין אביב אוכלת אוכל איטלקי מסורתי במסעדת השף קוצ'ינה תמר בתל אביב
דן תורן מגיע לשוק הפשפשים להיכרות עם פלימרקט, מסעדת שף אטרקטיבית ותוססת במיוחד. העיצוב משלב אלמנטים משווקי פשפשים מרחבי העולם, והתפריט עדכני וססגוני המושפע מהמטבח האיטלקי, הספרדי והמקומי עם נגיעות אישיות של השף.
עונת הטיולים בפתח וזו הזדמנות טובה לבחון את הטעמים המיוחדים (וגם החריפים) של המטבח הסרילנקי שבמזרח הרחוק. הדיאטנית הקלינית, ליאורה חוברה, ממליצה על מנות וטעמים שתוכלו לשלב לאורך כל שעות היום.
"הפטוצ'יני הרכים והנימוחים וכנגדם המרקם הטרי והמתפצח בפה של השעועית, הקארי העוקצני אל מול חלב הקוקוס העדין ועל כל אלו טעמם העשיר של נתחי הסלמון הצרובים ותיבול הפלפל השחור שנתן לו בעיטה אל מחוץ למים והיישר לצלחת..." גיל ח' עמית באטרקציה החדשה והכשרה של ירושלים, מסעדה-בית קפה-בר, דוניא
אנחנו כבר בשבוע השני של המונדיאל. הפעם, רוב המשחקים מתקיימים בשעות הערב המאוחרות ואף עמוק אל תוך הלילה. הנה רשימה של כמה ברים ופאבים מומלצים שבהם אפשר לראות את המשחקים על כוס בירה טובה (או כמה כוסות), נשנושים וארוחות מהירות וכמובן אפשר להתלהב יחד עם כל החבר'ה מבלי להעיר את הילדים, ההורים או האישה.
הקיץ בפתח, וזו הזדמנות טובה לבדוק את ההיצע הקולינרי שמחכה לכם בעיר. אז בין סיור ברחובות העיר, ביקור באתרים התיירותיים והגעה לפסטיבלים השונים קבלו המלצה משפרה צח למסעדות שכדאי לכם לשלב אותן בביקור שלכם בעיר
"סביצ'ה דג ים זוגג בלימון ושמן זית. עלעלי מיקרו כוסברה ופרוסות דקות של צנון עטפו את הדג. המנה היתה קלילה ומאוד עדינה..." קרין אביב בערב מושלם בפנינה המלכותית של הגליל - מוסקט מצפה הימים. שילוב של נוף עוצר נשימה, אווירה רומנטית ותפריט מוקפד מבית היוצר של השף רועי דקל.
"השמועות על הפיתה קארי של המקום כבר פרסו להן כנפיים והיא רכשה לה מעריצים מושבעים. הפיתה, שבדרך כלל אנו אוכלים אותה עם שווארמה או פלאפל, הפכה למצע מהנה ליוגורט עזים טרי, רוטב קארי, ירקות טריים, כוסברה ואיולי..."ליאור פנחסי, לונץ, תל אביב
"אני, כלקוח שבוי של הרשת, הזמנתי את המנה הקבועה - 300 גר' המבורגר עשוי למחצה ועליו גבינת אמנטל, בצל מטוגן ופלפלים קלויים..." דן תורן לוקח את "אבא תורן" לאכול המבורגר איכותי באווירה משפחתית בבורגוס, קניון שרונים, הוד השרון
ירושלים חוגגת את פסטיבל האור בתאריכים 11-19 ביוני. האירוע האומנותי הגדול מסוגו בארץ כולל יצירות מפוסלות באור והקרנות ענק על מבנים וחומות. בנוסף, מציעות לכם מסעדות בעיר מנות ב-66 ש"ח, הנה המלצות
"ארבע טורטיות מגולגלות ואפויות במילוי משובח - שום ומוצרלה, בליווי סלסלה בלנקה, והן טומנות בחובן פריכות ואווריריות ויוצרות געגוע מקסיקני ליעד נחשק..." כרמית אופק מוקסמת מטעמי המטבח המקסיקני האותנטי שנמצא ממש בלב תל אביב, במקסיקנה
הקרנבל של מונדיאל 2014 מתחיל. 32 ימים של שכרון חושים ו-53 משחקי כדורגל שיקבעו מי הקבוצה הטובה ביותר בעולם. חגיגת הכדורגל העולמית תורגש גם בארץ בשלל מסעדות וברים. שידורים ישירים על גבי מסכי ענק, אלכוהול שימזג ללא הפסקה לכוסות ושלל נשנושי פתיחה או מנות לטרוף במתח. מוזמנים לגלות אלו הטבות ומבצעים מחכים לכם עם שריקת הפתיחה.
איציק הראל, שף מסעדת דגים 206 בתל אביב, מגלה לנו כמה פרטים אישיים ומקורות השראה וגם מסביר, צעד אחרי צעד, איך מכינים מרק סלק משובח. מוזמנים לנסות
"מנה אחרי מנה המשיכו לזרום פרגיות בדבש, שוק טלה, פיקניה, קציצות ברזילאיות בשם בולינו – טעימות מאוד, וכבדי עוף..." גיא סופר-זמרני חוגג בארוחת שחיתות מהסוג הקרניבורי במסעדת קאזה דו ברזיל שבראשון לציון.
"ושוב אנחנו מכריזים על המנה המנצחת מבחינתנו – גלילות פרגית במילוי קשיו ופיסטוקים בטעם אגוזי-מתקתק..." שפרה צח זכתה לאכול ארוחת טעימות זוגית בפאשה תל אביב, שכללה פחות או יותר את כל מטעמי טורקיה. מצטרפים לארוחה?
אדלינה שבקיבוץ כברי שוכנת בתוך מבנה אבן הפונה לנופי הגליל וכוללת גם מרפסת גדולה המקושטת בגפנים ובעצי זית. המטבח מציע מנות גליליות המשולבות בטעמי המטבח הספרדי. מוזמנים להנות ממנות עסקיות מיוחדות בימים שני עד חמישי
"הטורטייה שגלגלה בתוכה נתחים צלויים של חזה עוף עסיסי ברוטב אילוי מתובל ומגוון של עלים ירוקים - שילוב מעולה שהבהיר לנו שרק עוד קצת מקום בבטן היה מוביל אותנו להזמין טורטייה נוספת..." ענבל גרזון בערב בנות עם בירות ואוכל טעים ב-Bell Wood Bar בירושלים
שבועות בפתח, ושעתן הגדולה של המסעדות החלביות והאיטלקיות הגיעה. אך הן נמצאות כאן כל השנה, מהוות אלטרנטיבה כאשר רוצים קצת הפסקה מבשר או כשיש פרץ של געגועים לניחוחות איטלקיים. במיוחד בשבילכם ריכזנו עשר מסעדות מכל הארץ המציעות תפריט חלבי או איטלקי.
שבועות כבר כאן ואין כמו לפתוח בקבוק יין צונן שילווה את הארוחה. יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות חדשים המתאימים לארוחות החג וגם סיורים ואירועים למשפחה לקראת החג בנושא יינות. חג יין שמח!
"זרמו לשולחן גם פטריות פורטובלו בגריל עם גבינת מוצרלה, עגבניות, נבטי חמנייה, צנובר ובלסמי מצומצם, מנה יוצאת מהכלל, חמימה ונימוחה עם טעמים עדינים ונכונים..." נורית פורן חוזרת לטעמים ולניחוחות של צל תמר בקיבוץ אשדות יעקב
"קציצות פראסה עם יוגרט עיזים המונחות על מצע של נבטים. מנה נדיבה של חמש קציצות מכובדות כאשר טעמן של הקציצות היה מושלם - פריכות קלה בביס הראשון ורכות מופלאה שמתגלה לה לאיטה בהמשך..." שירלי בלונד באווירת הטבעוני-צמחוני-אורגני בסלבדור קפה בשכונת פלורנטין בתל אביב
"סיגרים מבצק פילו, ממולאים בבשרו העדין של דג מוסר ים ופיסטוקים קצוצים שמוגשים עם תלולית מסקרפונה לטבילה, כך שכל ביס מזמן לחיך ניגודים של טעם ומרקם..." שפרה צח בארוחת שיירינג במסעדת "שולחן", של השף עומר מילר, השוכנת בשדרות רוטשילד בתל אביב
"נגסתי בברבוניה הראשונה, ולא יכולתי לעצור. אכלתי ברבוניה אחרי ברבוניה, ממש כמו גרעינים. הטעם הקריספי עינג את החייך, מה שגרם לנו להבין שצדקנו בבחירה..." רונן סולומון לוקח את בת הזוג לערב נוסטלגי ברג'ינה הכשרה השוכנת במתחם התחנה המחודש בתל אביב
"פרחי קרפצ'יו - פילה בקר, עלי בייבי ופרמז'ן, על בלסמי מצומצם. הקרפצ'יו היה עדין ורך, הירקות החבויים בפנים הינם בבחינת הפתעות במנה זו ורוטב הבלסמי משלים את הטעם..." כרמית אופק לוקחת את האח הקטן לחגוג את אירוסיו ב-NG בנווה צדק, תל אביב
"טעימה מהים הגיעה במנת הפילה לוקוס בגריל. הדג תובל בשבבי פלפל ומלח גס, ולצידו הונח פירה בטטה ותפוח אדמה רך ועדין. המנה הייתה מאוד עדינה בעשייתה מחד והתיבול היה מאוד מודגש מאידך..." קרין אביב מגיעה לבראסרי 107, המסעדה החדשה שנפתחה ברחוב יפה נוף, על קצה הר הכרמל, חיפה