"מרכיבי הרוטב המפורסם עטויים מעטה סודיות כבד ביותר. מפרסומים זרים נוכל לציין שהם כוללים פרחי תימין, כבדי עוף, חרדל דיז'ון ושלושה שאנסונים..." מוריס פייבוש מתענג על המטבח הצרפתי של ביסטרו ויין בהרצליה פיתוח
אקלקטיקה איטליאנה בסוף רעננה: מוריס פייבוש תוהה על קנקנו של המלצר הארצישראלי לאורכה של סעודה מרחיבת לב במסעדת אלפרדו בעיר
"ראשית, סיפור. שערו בנפשכם, לידינו מיושב זוג לא צעיר, כזה מהרובע, שקשה לטעות ביהדותו. הגבר המזוקן לועס סטייק עסיסי מעורר חשד יחד עם פירה ענני ושעועית מאודה..." מוריס פייבוש על מטעמי הדגים של בין הקשתות, ירושלים
מוריס פייבוש: זום-אין על מלחה המחופרת היטב בדרום מערב ירושלים ומאכלסת יהודים, ערבים, חילונים ושאינם חילונים, רחמנא ליצלן. דווקא פה החליטו לפתוח את סושי מלחה – אבל איזה בורגנות ואיזה בטיח. אולי ראמן
בבוקר מן הסרטים שמשרה על מוריס פייבוש אווירה פרנקופילית מהודרת, סועד מוריס פייבוש ארוחת בוקר מוקפדת בבית הקפה באקפה שבשכונת בקעה בירושלים. בסופה הוא ממליץ על הפוגה מתלאות היום באווירה הביתית שמצע הביסטרו
"המפעל שלה נטול דאווין, חומרי טעם וחומרים משמרים. רק שוקולד, אהבה וחיוך. זהו..." מוריס פייבוש מבקר במפעל השוקולד של סימה אמסלם, השוקולטיירית של עין כרם המתוקה. חוזר להיות ילד ממש כמו בכבש השישה עשר
"למנה עיקרית היא קיבלה פילה לברק טרי במעטפת עלי גפן ברוטב חמאה, יין לבן ולימון. התיבול היה טעים ועוקצני אך השכיל להישאר ברקע על מנת שלא להאפיל על הכוכב האמתי..." מוריס פייבוש מתפייט על פונדק עין כרם
"ומה יש לאכול? מה לא. סלטים וממרחים תוצרת בית, ירקות קלויים, סלמון אפוי בעשבי תיבול, ביצים כבקשתך, פשטידות, גבינות קשות, לחמים כפריים ועוד ועוד..." מוריס פייבוש והאישה אוכלים בראנץ'-שישי בקפה קורוס בירושלים
"הדג המופלא הזה, ששנים של הקפאה ורוטב טריאקי הצליחו להמאיס אותו על רובנו, בילה הפעם רק דקות ספורות בתנור לוהט והושם אחר כבוד על מצע אורז שחור שהומטר עליו קצת סירופ סלק..." מוריס פייבוש, מסעדת בריבה בנמל תל אביב