טראפלס שוקולד של השף צ'ארלי פדידה למסעדת אוליב ליף, שוקו מקסיקני ממסעדת מקסיקנה, פאי תפוחים של השף מוטי בוחבוט ממסעדת סופיה וגם בסבוסת קוסקוס של קפה 48. סתם ככה, מתכונים מתוקים
טארט טאטן, רטטוי ומקרון – אספנו בשבילכם מתכונים לאוכל צרפתי ממסעדות ומשפים, שתוכלו להכין לבד בבית. ספרו לנו איך יצא
מי אמר שצמחונות זה גזר ומלפפון? מה לגבי לבבות ארטישוק מוקפצים? או אולי אורז עם ירקות, ביצה וממרח פלפל חריף? ומוס פירות יער? צמחונים יקרים, אספנו בשבילכם כמה מתכונים לאוכל צמחוני, כדי שתראו לכולם מה זה
ולנטיין 2013: שוב נגזר עליכם לחגוג את חג האהבה. אל חשש, הכנו לכם תכנית פעולה. היא מורכבת מארוחה מעולה במסעדה טובה, כשבחלק מהמקרים יעניקו לכם ורדים, ולפעמים גם ימזגו נוזל מבעבע לכוסות. זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע
במסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים השף מוטי בוחבוט עושה לכבוד ט"ו בשבט כבוד לפירות יבשים, ומכין מאכלים מעניינים. הבאנו לכם כמה מתכונים מהמטבח שלו
סוף שבוע חורפי במיוחד לפנינו, אבל אנחנו לא מפחדים, כי השף צ'ארלי פדידה, השף מוטי בוחבוט, השף שאול בן אדרת והשף מיקי סויסה הביאו לנו מתכונים למרק. שיהיה חורף חם
חג החנוכה מגיע אל המסעדות, שתופסות את ההזדמנות בשתי ידיים משומנות היטב. אז מה יש לנו השנה? המון שרימפס בבר פירות הים אושן, ספינג' אצל גואטה, לביבות לטיניות בקאסה נובה, גולאב ג'מון באינדירה, וסופגניות תפוז בסופיה
השף ניר דגן למסעדת קאסה נובה שבנמל יפו מציג תפריט חורף חדש, השף מוטי בוחבוט של סופיה בירושלים כבר מוכן לחנוכה עם סופגניות מיוחדות, והשף בצלאל אליאב של שלו ביער מחכה לכם עם מרקים חורפיים. חדשות חורף מהמסעדות
אמנם את מוצאו של האוכל האיטלקי בוודאי לא נמצא בירושלים, ובכל זאת, מכיוון שהמטבח הזה מסתדר כל כך טוב עם אוכל חלבי, מסעדות כשרות רבות הרימו את הכפפה ועשו ממנה מטעמים. לפניכם המלצות למסעדות איטלקיות בירושלים
חזרנו, חלקית וזמנית, לשגרה, והבאנו הצעה לארוחה עסקית. מסעדת סופיה שוכנת במלון ענבל שבירושלים, ומשם היא מביטה בגן הפעמון ובחומות העיר העתיקה. היום ומחר (רביעי וחמישי) תוגש כאן הארוחה העסקית המסורתית
הקיץ הזה הולך להיות חם בירושלים, עם שפע של אירועי תרבות, אמנות, אומנות, מוסיקה, קולנוע, תיאטרון, מחול – לגדולים, לקטנים ולמי שבאמצע. גייסנו מסעדות בירושלים למשימה, והן יציעו לכם ארוחות ב-38/78/118 ש"ח. קחו המלצות
בצק פריך ומחית מתובלת. זה חייב להיות טוב, וברוב המקרים גם קל להכנה. אספנו בשבילכם מתכונים לקיש מאת שפים ומסעדות - בשביל שבועות
לקראת יום ירושלים, השף מוטי בוחבוט למסעדת סופיה שבמלון ענבל נזכר בריחות ובטעמים המיוחדים של העיר, ומוסיף מתכונים למאכלים ירושלמיים אהובים: צלע טלה צלויה בליווי ארטישוק ירושלמי, גונדי, יפרח, קובה נמוסייה ומלאבי
"הבראנץ' מוגשת בכל יום שישי בשעות 10:00-14:00, ובעבור 89 ₪ לאדם, האורחים יכולים ליהנות ממגוון גדול של סלטים, גבינות, מאפים, לחמים איכותיים, סלמון מעושן, ירקות קלויים וגם..." יונתן שטרנברג, סופיה, מלון ענבל ירושלים
יש להניח שגם השנה זו תהיה חגיגה של אוכל. בשביל מי שמעוניין להפתיע עם צלע עגל על מצע ירקות שורש או עם מנת מרק עוף עם כבש, הנה כמה הצעות לליל הסדר. הרשימה חלקית, ובקישור למטה תמצאו שפע של מתכונים לפסח משפים ומסעדות
ט"ו בשבט מתקרב אלינו במהרה, וזה הזמן לצאת ולרכוש פירות יבשים בלי להסתכל לאחור. מסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים מציעה לכם מנות מיוחדות שופעות פירות ואינדירה בתל אביב מכינה לכם ארוחת ט"ו בשבט קשמירית
"הטונה, שהוגשה במחבת פליז, נצלתה עם עשבי תיבול והוגשה עם פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן, בתוספת עלי תרד ממולאים בפולנטת הדרים..." יונתן שטרנברג מוצא נחמה חמה בערב קר מאד במסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים
בין אם גשום ובין אם לא, החורף הזה קר. הקונטיינר שבנמל יפו מציע לכם מנות מחממות אל מול הנמל הסוער, ומסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים מתהדרת גם היא בתפריט מיוחד לחודשי החורף הירושלמי הקרים . כדי שלא יהיה לנו קר
הכנו לכם מתכון מנצח להרמת גבות ולספיגת קריאות התפעלות. הנה מתכונים ממיטב השפים והמסעדות, לשימוש ביתי על שולחן החג. אז מה בא לכם? קדירת לוקוס פלרטטנית? עוגת דבש ובירה שחורה? שוט בננה רום טרופי? חג שמח!
מי אמר שגם השנה צריך שוב לבקש כסאות מהשכנים, מי אמר שגם השנה צריך שוב לקנות סט מצעים למארחים, ומי אמר שגם השנה צריך לאכול סלט מיונז ועוף עם תפוחי אדמה? לא תעדיפו לבלות את ערב ראש השנה בתרנגול הכחול או במאראבו?
"כשהגיעה הקובה סלק עם צבעי הסגול העזים כבר התחלתי להשוות לקובה של אימא, שללא ספק יש לה פה יריבים קשוחים..." שירלי רחמים מטיילת בשוק מחנה יהודה הירושלמי ומוצאת את מסעדת צופיה – עיראקית ביתית, קטנה ומשובחת
מיטב השפים כיווצו גבות, קדחו מוחות ורקחו מתכונים מיוחדים לראש השנה המכילים דבש ורימון. לרשותכם הכוכבים: שף רפי כהן, שף שאול בן אדרת, שף ניק צוק, שף גיא בן שמחון ושף איציק ברק. הכינו את הסכינים ואת המזלגות
יובל בלנקובסקי מסכם את אירועי טרה אוליבו, תחרות שמן הזית הבין לאומית שהתקיימה במלון ענבל הירושלמי, בניצוחו של השף איציק ברק למסעדת סופיה: עלייה במעמדו של שמן הזית הישראלי ושל מלון ענבל כמרכז לקולינריה משובחת
יובל בלנקובסקי: "פסטיבל שמן הזית טרה אוליבו הוא גם סיבה לחגיגה קולינרית מרשימה במלון ענבל ובמסעדת סופיה. בין התאריכים 25 ל-28 ביולי, סביב ט"ו באב, מציעים במלון חבילה רומנטית, שכוללת ארוחה מרתקת בסופיה..."
הקיץ מגיע גם לירושלים, ובאופן רשמי נפתח עם פסטיבל הקולנוע הישראלי והבינלאומי הגדול והחשוב בישראל. מיטב המסעדות מציעות לכם בימים אלו הצעות מפתות שתתקשו לוותר עליהן, ובעצם למה לכם. לקיץ נעים ושמח בירושלים