Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מתכונים של מיטב השפים

ארוחת חג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מיטב השפים כיווצו גבות, קדחו מוחות ורקחו מתכונים מיוחדים לראש השנה המכילים דבש ורימון. לרשותכם הכוכבים: שף רפי כהן, שף שאול בן אדרת, שף ניק צוק, שף גיא בן שמחון ושף איציק ברק. הכינו את הסכינים ואת המזלגות

מיטב השפים כיווצו גבות, קדחו מוחות ורקחו מתכונים מיוחדים לחג המכילים דבש ורימון. לרשותכם הכוכבים: שף רפי כהן למסעדת רפאל, שף שאול בן אדרת לקימל (עכשיו גם בגלבוע), שף ניר צוק לקורדליה ולמתחם המיוחד ביפו, שף גיא בן שמחון מבית לה גוטה הירושלמית ושף איציק ברק האמון על המוסד הקולינרי של מלון ענבל בירושלים. הכינו את הממחטות

שף רפי כהן:

סלט אנדיב וצנונית בוויניגרט רימונים ודבש פרחי הדרים

מצרכים ל 4 מנות
לוויניגרט:
3 כוסות מיץ רימונים סחוט ומסונן
¼ כוס חומץ יין אדום
2 כפות דבש פרחי הדרים
½ כף מלח
½ כפית פלפל לבן גרוס
¾ כוס שמן זית משובח
לסלט:
8 לבבות אנדיב מופרדים לעלים (ומהפנים לפרוס לפרוסות)
20 צנוניות קטנות פרוסות לרבעים
הוראות הכנה:
1. מבשלים את מיץ הרימונים בסיר פתוח עד אשר הוא מצטמצם לחצי מהכמות, מצננים.
2. מכניסים לקערת ערבוב את מיץ הרימונים המרוכז, חומץ, דבש, מלח, פלפל ומערבבים היטב בעזרת מטריפה.
3. מוסיפים בהדרגה את השמן תוך כדי ערבוב.
4. מרכיבים את הסלט: מכניסים לקערת ערבוב את האנדיב והצנוניות, מוסיפים מוויניגרט הרימונים, מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה עמוקות.
5. ניתן להוסיף פרמזן או כל גבינה קשה אחרת מגוררת מלמעלה.

שף שאול בן אדרת:

סלט עשבים, סלמון ורימונים

15 גבעולי פטרוזיליה
5 גבעולי טראגון
10 גבעולי כוסברה
5 גבעולי נענע
פילה סלמון
מלח פלפל
שמן זית
מיץ רימונים
גרגירי רימון
להפריד עלים מגבעולי עשבי התיבול, לתבל בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ רימונים. במחבת עם שמן זית לבשל פילה סלמון 2 דקות מכל צד, לתבל במלח ובפלפל. לקראת הסוף להוסיף למחבת 1 כוס מיץ רימונים, להמשיך לבשל 2 דקות נוספות עד לצמצום הרוטב.
להגשה: פילה סלמון ומעל סלט עשבים. לקשט עם גרגירי רימון.

עוד משף שאול בן אדרת:

חציל שרוף, בולגרית, טחינה וגרגירי רימון
4 סועדים
3 חצילים
3 כפות שמן זית
מלח פלפל
3 שיני שום
1 קובייה גבינה בולגרית
1/3 כוס טחינה גולמית
2 רימונים
3 גבעולים בצל ירוק

את החצילים שורפים על אש גלויה למשך 15 דקות. לקלוף קליפה, למעוך מעט, לתבל במלח, בפלפל, בשמן זית ובשיני שום פרוסות. מעל לפורר גבינה בולגרית, טפטופים של טחינה גולמית, בצל ירוק קצוץ והרבה הרבה גרגירי רימונים טריים.

סלט בורגול קייצי עם רימונים תמרים ונענע של שף איציק ברק

חומרים ל-4 סועדים
200 גרם בורגול גס
צרור נענע שטופה
צרור פטרוזיליה שטופה
2 רימונים שהוצאנו מהם את הגרעינים
1 כף שמן זית
1 מיץ מלימון סחוט
8 תמר מג'הול ללא גרעינים חתוך לקוביות
1 קורט מלח
1 קורט פלפל
אופן הכנה
שופכים את הבורגול לתוך מגש ומנקים אותו, לאחר מכן שופכים לתוך קערה, מכסים במים פושרים ושופכים לתוך מסננת. חוזרים על התהליך כמה פעמים עד שהבורגול נקי. לאחר מכן שמים את הבורגול בתוך קערה, מכסים במים פושרים ומשאירים לכחצי שעה עד להתרככות הבורגול. מוציאים את הבורגול לאחר שסיננו אותו מהמים לתוך קערה, קוצצים את הנענע ואת הפטרוזיליה, מוסיפים לתוך הקערה עם הבורגול יחד עם קוביות התמרים וגרעיני הלימון, מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל, מערבבים ובתיאבון.

ועוד ממטבחו של השף שאול בן אדרת:

מעורב ירושלמי במיץ רימונים

4 סועדים
200 גר' פרגית
200 גר' כבדי עוף
200 גר' חזה עוף
100 גר' שקדי עגל
100 גר' לבבות עוף
מלח פלפל
כפית קימל גרגירים
כפית כמון גרגירים
2 מקלות קינמון
1 גבעול כרישה
2 ענפי רוזמרין
2 כוסות מיץ רימונים
2 כפות דבש
4 כפות שמן זית
במחבת לחמם שמן זית, להוסיף את כל הבשרים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ x 1 ס"מ, להוסיף כרישה חתוכה לפרוסות של 3 ס"מ. לתבל בכמון, בקימל, בקינמון, ברוזמרין, במלח ובפלפל, לבשל למשך 10 דקות על אש בינונית. במחבת נפרדת לבשל מיץ רימונים ודבש למשך 10 דקות על אש בינונית עד לצמצום לרוטב סמיך. להגיש בצלחת מרכזית את הבשרים ולטפטף מעל רוטב רימונים.

שוקי עוף במרינדת סויה ודבש עם רימונים של שף איציק ברק:

חומרים ל-4 סועדים
4 שוקי עוף
2 כפות דבש
2 כפות סויה
1 כפית פפריקה מעושנת
קורט פלפל שחור
1 שן שום כתוש
2 גבעולי סלרי חתוך לקוביות
רימון אחד שהוצאנו ממנו את הגרעינים
2 עלי טימין
אופן הכנה
בתוך סיר קטן מחממים את הדבש עד להיווצרות נוזל, מורידים מהאש, מוסיפים את הסויה, את השום, את הפפריקה ואת עלי הטימין, מערבבים היטב עד להיווצרות מרינדה אחידה. מניחים את השוקיים בתוך תבנית, מורחים במרינדת הדבש והסויה, מוסיפים את גבעולי הסלרי ואופים בתנור בחום של 180 מעלות לפרק זמן של 45 דקות.
אופן הגשה
מניחים את השוקיים לתוך צלחת הגשה ושופכים מלמעלה את גרעיני הרימון

שף גיא בן שמחון:

צלעות טלה בדבש תמרים

חומרים ל- 2 סועדים
קרה צלעות טלה נקי (לבקש מהקצב)
פלפל
דבש תמרים
רוזמרין
שמן זית

אופן ההכנה:
עוטפים את עצמות הטלה בנייר כסף למנוע השחמה. את הבשר עוטפים בדבש תמרים בכמות נדיבה. מתבלים בפלפל שחור ,רוזמרין קצוץ ושמן זית. מכניסים לתנור לכ- 20 דקות בחום של 180 מעלות. לאחר שמוציאים מהתנור מסירים את נייר הכסף ופורסים בין העצמות.
הגשה:
מסדרים במרכז הצלחת כ- 4 צלעות בצורת פרמידה.

עוד מהשף גיא בן שמחון:

כבד אווז בתפוח וקרמל של יין מוסקט עם חמוציות

מרכיבים:
כבד אווז, כ-70 גרם לאדם
תפוח אחד לאדם
לרוטב חצי כוס יין קינוח מוסקט
מלח פלפל
מעט חמוציות
אופן הכנה:
מחממים מחבת טפלון לחום בינוני גבוה, ומטגנים את כבד האווז כ-20 שניות מכל צד. מתבלים במלח ובפלפל,ומכניסים לתנור חם של 200 מעלות, לשלוש עד ארבע דקות. את התפוח מגלענים בעזרת תפוחן(מכשיר אשר מוציא את הליבה של התפוח)וחותכים לצילינדרים. מניחים את התפוח על אותה המחבת של הכבד, ויצקים את יין הקינוח. כאשר מתקבל סביב התפוח קרמל עדין מוצאים אותו מהמחבת.
הגשה:
מניחים את אחד התפוחים במרכז הצלחת, מעליו את כבד האווז וסוגרים בעזרת התפוח הנותר. מקשטים בחמוציות ויוצקים את הרוטב שנותר לנו במחבת. אפשר משאריות התפוח לחתוך קוביות קטנות ולפזר מסביב

השף ניר צוק מציע קינוח דבש ורימון:

4 רימונים
6 כפות דבש
מיכל שמנת מתוקה
מקל וניל
רבע כפית פלפל שחור טחון דק
אופן הכנה: לשישה סועדים
1. מפרידים את גרעיני הרימון, ומסדרים בכוסות הגשה.
2. חוצים את מקל הווניל ומניחים בסיר עם השמנת, הדבש והפלפל, מביאים לרתיחה, מבשלים כשלוש דקות על אש קטנה. מקררים היטב.
3. מסירים את מקל הווניל מהרוטב, יוצקים את רוטב השמנת על גרגירי הרימון.
4. בעת ההגשה ניתן להוסיף כדור גלידת דבש או גלידת וניל.

ושאול בן אדרת עם קוקטייל רימונים

אלכוהול : וודקה, טקילה, רום (לבחירתכם)
קרח
מיץ רימונים טרי
ענף נענע
לערבב מידה אלכוהול, 2 מידות מיץ רימונים וקרח בשייקר. להגיש בכוס היי בול עם ענף נענע, לקשט בפלח רימון גס.

שתהיה לכם ארוחה נהדרת

עוד כתבות בפרויקט ראש השנה


מה אתם מכינים לראש השנה?