Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> כתבה על מסעדות איטלקיות בירושלים

מסעדות איטלקיות בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אמנם את מוצאו של האוכל האיטלקי בוודאי לא נמצא בירושלים, ובכל זאת, מכיוון שהמטבח הזה מסתדר כל כך טוב עם אוכל חלבי, מסעדות כשרות רבות הרימו את הכפפה ועשו ממנה מטעמים. לפניכם המלצות למסעדות איטלקיות בירושלים

גבריאלה


גבריאלה הביאה למדרחוב בן שטח בירושלים רעננות צעירה עם אוכל איטלקי שהוא גם כשר למהדרין. מתוך קטגוריית התפריט שנקראת בון ג'ורנו תוכלו לבחור בארוחת בוקר איטלקית כפרית, מהתנור יוצאות פוקצ'ות חמות עם עגבניות מיובשות וטימין, אגף הפסטות יפתיע אתכם עם מנות כמו פפרדלה טונה אדומה ברוטב שמנת, פרמזן ועירית קצוצה, ובאגף הפיצות תמצאו רבות, אבל אולי הפעם תתחשק לכם דווקא זו הפשוטה – פיצה לה קאזה ברוטב עגבניות וגבינת מוצרלה.

מונטיפיורי


הציוריות של שכונת נווה שאננים אינה דומה לאף מקום אחר בעולם, אבל השולחן של מסעדת מונטיפיורי בוודאי יזכיר לכם את איטליה. התפריט המהודק של המסעדה מציע מטבח איטלקי עילי משובח, והנה כמה דוגמאות: ערמונים ופטריות שמפיניון ברוטב שמנת ואוכמניות; ראשי ארטישוק במילוי פטריות בשמנת מקורמלת; פסטה פנה קאפונטה עם חציל ממולא ושום צלוי ברוטב עגבניות; וגם קיש ברוקולי בקרם גבינות.

סופיה


את המטבח של מסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים מנהל השף מוטי בוחבוט, שמקפיד על חידושים והמצאות ללא הרף. מעבר לבראנץ' שישי מפנק, מוצע כאן גם תפריט ערב עשיר שכולל קרפצ'יו טונה אדומה בתחמיץ בלסמי, שמן זית, מלח ים ותלתלי פרמזן; ריזוטו פטריות ביין לבן; פילה סלמון צלוי על מצע קרם אפונה עם פולנטה, תימין טרי, נבטים ופרמזן.

פסטה בסטה


מסעדת פסטה בסטה הייתה מהחלוצות שהפיחו חיי לילה בשוק מחנה יהודה בירושלים (ועכשיו גם בשוק הכרמל בתל אביב). הקונספט איטלקי, שמח וזול: מבחר מצומצם של פסטות ורטבים, יין שנמזג כמו מים ישירות מן החבית, שולחנות קטנים, ישיבה צפופה על שרפרפים ולפעמים גם ארגזים, ואווירת שוק שמחה – מוסיקה, ריקודים והרבה כפיים. ויווה איטליה!