יום העצמאות, הלא הוא חג המנפנפים, הזכיר לנו שעונת הציד מתחילה, ולכן אספנו בשבילכם הצעות לארוחות במסעדת בשרים. איך אתם אוהבים את נתח הבשר שלכם? עסיסי, מדמם, צלוי, משויש, מגויד, שומני ונוטף? הגעתם למקום הנכון
עדיין לא פסח, אבל למסעדות יש המון מה להציע לקראת האביב: מנות אביביות חדשות בתפריטים, פסטיבל שלם של המבורגרים, מבצעים מיוחדים וחגיגות שמגיעות היישר מספרד. אז אתם כבר רואים את הניצנים? כי הולך להיות שמח!
טוב לנו עם סטייקים, בלילה אנחנו חולמים על פרגיות, שיפודים הם עניין שבשגרה ונתח קצבים הוא שם נרדף לאהבת אמת. במסגרת חיפושינו אחר מסעדת בשרים מומלצת הכנו רשימה של כאלו. שלעולם לא יחסר לכם בשר מן הצלחת
מסעדת אלגרה שבמלון הבוטיק אלגרה בעין כרם ושף המלון ירון וינקלר במחווה ליינות ישראליים בכלל וליקבי הרי יהודה בפרט. בארוחת ערב מיוחדת שתיערך בחודשיים הקרובים, יוצעו טעימות יין מיוחדות – כי יש לנו ארץ נהדרת
חגיגות הבוז'ולה מתקרבות, הציפורים נודדות, 11.11.11 בפתח וגם מרוקו לא נשארת חייבת. המסעדות עורכות אירועים משמחים שכוללות חגיגות חורפיות ואוכל טעים. מוזמנים לטעום את מאראבו, הטרקלין, אדום, קולוני ומוסקט
נובמבר בירושלים: פסטיבל אבירי הלילה שייערך בעיר העתיקה יכלול מוסיקה, אש ופעלולים, קרבות אבירים, ריקודים, הרכבים מוסיקליים ומשתי אבירים וימלאו את הסמטאות הקטנות. במסעדות, כמובן, יוצעו ארוחות אבירים רומנטיות
היא לא יכולה להיות מסעדה מאד רומנטית, כי את עדיין לא בטוחה לגביו. גם לא מסעדת בשרים, כי אתה עדיין לא מוכן לחשוף את היכולות הקרניבוריות המקסימות שלך. אז לאן תצאו? אספנו בשבילכם כמה הצעות למסעדות לדייט ראשון
ערב ראש השנה זו המצאה נחמדה, אבל הערב שאחרי ראש השנה הוא המצאה נחמדה לא פחות. אחרי כל הגפילטע פיש והתפוח בדבש, אחרי שתסיימו לשתות יין עם ההורים, קחו לכם כמה הצעות לבילוי אחרי החג, ותיכנסו לראש של ראש השנה
"לפני שהתפתיתי להזמין המבורגר או סטייק, החלטנו בכל זאת לגוון והזמנו את מנת דג היום שהוגשה עם פירה תפוחי אדמה ורוטב גורגונזולה..." יונתן שטרנברג מגיע למסעדת אדום בירושלים – מוסד ותיק בסצינה הקולינרית בעיר
אל האטריות המבושלות בסגנון תאילנדי מתייחסים בסלחנות בעת החישוב הקלורי, את הירקות המוקפצים סופרים כבעלי ערך תזונתי גבוה והמנה כמעט תמיד גדולה ומתאימה למשלוח. מה הפלא שכשאומרים משלוחים מתכוונים ל"משלוחים תאילנדי"
"כדאי לגוון את השולחן גם ביינות מזנים מוכרים פחות. הם מתאימים פעמים רבות יותר למטבח הישראלי והשתייה שלהם מוסיפה הבנה וידע גם כשטועמים יינות מזנים מוכרים. אז אזרו אומץ ונסו..." יובל בלנקובסקי לא קברנה סוביניון
אדום או לבן? יבש או חצי יבש? בבית או במסעדה? מה יותר ממכר יין או שוקלד? אילו יינות תשתו בחג ולקראת השנה החדשה? בנימין, מרתף היין העתיק קשטוניו יקב כרמי יוסף ומאיולה, מספקים את התשובות והפתרונות
''למנה עיקרית, רותם קיבל פתאי צמחוני ואני קיבלתי ברווז בנוסח המסעדה הסינית. הפתאי של רותם היה עשוי אטריות אורז עבות, בצל, נבטים, כרוב, טופו בוטנים ועוד...'' שירי טוב חוגגת יום נישואין ראשון בסינית האדומה
''הענבים הונחו על מגשים, הוקפאו לטמפרטורה של מינוס 12 מעלות למשך חודש ואז נסחטו. בטכניקה זו החלק המימי בענב קופא ומה שנותר הוא רק מיץ מרוכז מלא סוכר...'' יובל בלנקובסקי מציג יינות מומלצים לקיץ החם
''קבלנו יין שאטנוף קלאסי מורכב ומגוון, בעל גוון חום אדמדם וארומות נפלאות. זהו בדיוק היין המתאים, הוא לא רק מתוק או פירותי מדי, אלא גם עדין ומשמש כמלווה מצוין לאוכל...'' יובל בלנקובסקי הגיע לחגיגות 8 השנים של אדום
לקראת החגים המתקרבים, כדאי לבחון לעומק את נושא היין, להשקיע מעט יותר ולהביא לארוחת החג יין איכותי, שייתן כבוד לאוכל. מבקר היין יובל בלנקובסקי מחלק את היינות האדומים המקומיים לשני סוגים – כבדים ואלגנטיים, וממליץ על מותגים
ממרק וון-טון ועד סושי, מפאד-תאי ועד צ'פאטי, משיפודי יקיטורי ועד עוף בלימון. טרנדים קולינאריים באים והולכים, אבל האוכל האסייתי – הסיני, היפני, התאילנדי וההודי - כאן בכדי להישאר. הנה ארבע מסעדות אוריינטליות ברחבי הארץ
"לצד המרק הזמנו גם פלטת מתאבנים ליחיד, בה הוגשו אגרול, בייבי ריבס, שרימפס מטוגן בבלילה עם שומשום ודמפלינג. כולם פריכים ועשויים במקום....". במחווה לחגיגות של ימי ילדותה, יצאה מיה בר לאכול במסעדת הסינית האדומה
אוכל אתני ושוק איכרים. הפנינג גבינות וחגיגות שמחת החלב. ארוחת בוקר מפנקת, סדנאות יין ובית קפה נייד. פסטיבל דרום אדום, המתקיים בסופי השבוע של חודש פברואר בחבל הבשור, מציע מגון של אטרקציות קולינאריות. ולא רק
מנות שחוגגות את החורף בארבע מסעדות מומלצות
האוכל, מקומי עם ניחוח צרפתי, מלווה את היין מתחילת דרכה של מסעדת אדום. הבריק במיוחד לחיכנו מרק ארטישוק ירושלמי על שרימפס וקציפת פטריות. גם הפטה כבדי עוף עם ריבת עגבניות שרי נעם לחיכנו מאוד. בכלל, דינמיות התבררה כאן כמוטיב בולט ולא רק בתנועת המלצריות. גם המטבח דוגל בה ומדי עונה מתחלף התפריט וכמעט מדי יום יש תפריט מיוחדים
בין הפיגמנטים אדומי הלחיים שגרמו לסבתות להכריח אותנו לאכול עגבניות נמצא גם הליקופן, אותו חומר פלאי שהוכח בוודאות כמקטין את הסיכוי ללקות בסרטן בכלל ובסרטן השד והערמונית בפרט. הסבר מורחב עליו ועוד כמה סיבות לאכול ירקות ופירות אדומים, בטורה השלישי של ליאורה חוברה בסדרת הצבעים
עזבו את הקלאסיקות, קרמבו ושקדי המרק, ובואו נדבר על פתיתים. איך לכל הרוחות אומרים פתיתים בקנדית? ומי היה מנחש שבסופרמרקט שמוכר לובסטרים חיים ותריסר סוגי אורז אין חזה עוף בפורמט שניצל? אינה גור-אל בוידוי על החסכים הקולינריים בגלות.
התענוג הקולינרי התחיל בביסק סרטנים. מעין מרק עם צדפה ושרימפס בפנים שהוגש בתוך ספלים לבנים מרובעים יפים להפליא. אם זה לא היה מנוגד לכמה כללים חברתיים הייתי מלקקת את הספל.
אסף גרניט מ''אדום'' בירושלים, הוא אחד מאותם ילדי פלא של הקולינריה הישראלית. שמן כמהין יש לו על המדף, אבל טימין יעדיף לקטוף מהרי ירושלים הקרובים. ניזון משורשים מקומיים, אוסף מצרפת, רומא ומסביב ושועט קדימה.