Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > המלצה על יינות לקיץ

קיץ אדום-לבן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הענבים הונחו על מגשים, הוקפאו לטמפרטורה של מינוס 12 מעלות למשך חודש ואז נסחטו. בטכניקה זו החלק המימי בענב קופא ומה שנותר הוא רק מיץ מרוכז מלא סוכר...'' יובל בלנקובסקי מציג יינות מומלצים לקיץ החם

יינות קיץ צריכים תמיד להתאים למזג האוויר. למעשה, גם אם אוכלים נתחי בשר (כמו סטייקים בטמפרטורה גבוהה) כדאי לשקול ברצינות ללוות את האורחה עם יין לבן קריר או יין אדום מקורר מעט (14-16 מעלות), בעל גוף בינוני. אמנם קירור של יינות אדומים מפחית את מגוון הטעמים שחשים בחיך, אך צריך לזכור שטמפרטורת השתייה הנורמלית של יינות אדומים היא בין 16-18 מעלות, ובימי הקיץ החמים הבקבוק מתחמם במהלך הארוחה. לכן, בקיץ מומלץ לרוב לשתות יינות לבנים וקצת פחות אדומים.

נפתח ביין האדום המצוין של יקב דלתון, עלמה 2007, שבאופן מסורתי הוא יין שנותן תמורה טובה למחיר (יחסית לשוק היינות האדומים הישראליים). היין מורכב מבלנד של קברנה סוביניון, מרלו וקרנה פרנק. היין יושן 14 חודשים בחביות עץ והוא בעל גוף בינוני ובעל ארומות של תבלינים. זהו יין נעים מאד ומגוון כדרכם של בלנדים (יינות המורכבים ממספר זנים), ועל כן הוא מתאים ללוות ארוחה בת מספר מנות שונות.
לצידו הוציאו ביקב דלתון את הויוניה רזרב 2008 של דלתון. ויונייה הוא זן ענבים שנכנס בשנים האחרונות לארץ והביא בינתיים תוצאות מעניינות. לא כולם אוהבים את הזן הזה, אבל שווה לנסות. הוא בדרך כלל מייצר יינות לבנים עם גוף יותר מלא. במקרה של הויונייה דלתון, הוא יוצר בדרך מעניינת: התסיסה של הענבים (התהליך בו הסוכר שבענבים תוסס והופך ואלכוהול)- חלקה נעשתה בשיטה הטבעית ללא הוספת שמרים חיצוניים, רק בעזרת השמרים הנמצאים בקליפות הענבים ובסביבת היקב, ואילו שאר הענבים היתוספו כפי שבדרך כלל נוהגים כיום, על ידי הוספת שמרים מלאכותיים. הויונייה שלפנינו מורכב משני העסיסיים והתוצאה היא טובה ומעניינת. לאוהבי הויונייה וגם למי שטרם ניסה.

לרגל הקיץ הוציאו גם יקבי רמת הגולן שני יינות חדשים. הראשון, סוביניון בלאן, מסדרת ירדן של רמת הגולן 2008. כמו כל סוביניון בלאן, מדובר ביין קליל וחמצמץ והוא אחד היינות המועדפים בקיץ זה. היין נמכר במחיר סביר (באזור 50 שקלים) והתמורה נהדרת. היין מטעים מאוד לשתיה במהלך ארוחת ערב קלילה של דגים, וגם במנגל בצוהרי יום חם או לפחות כיין פתיחה עד שמגיעים לסטייקים. בנוסף לסובניון בלאן של יקב רמת הגולן, יצא כעת את אחד מיינות הקינוח המובחרים שלהם: גולן הייטס ויין 2007, מדובר ביין קינוח מובחר ויוקרתי מחירו באזור 100 שקלים לבקבוק של 375 מ''ל (חצי מגודלו של בקבוק רגיל). היין הנעשה בטכניקה של יינות מסגנון אייס ויין. הענבים הונחו על מגשים והוקפאו לטמפרטורה של מינוס 12 מעלות למשך חודש ואז נסחטו. בטכניקה זו החלק המימי בענב קופא ומה שנותר הוא רק מיץ מרוכז מלא סוכר, המקנה ליין את מתיקותו העזה. זהו יין נהדר וכדאי לשלב אותו בארוחה רומנטית עם המנה האחרונה או כמנה אחרונה בפני עצמה. כדאי לזכור את הכלל החשוב שיין הקינוח אמור להיות מתוק יותר מן המנה האחרונה, כך שבדרך כלל יינות כאלו מתאימים לעוגות מבוססות קצפת ופירות ופחות מתאימים לקינוחים המבוססים על שוקולד. לרוויה של יין קריר וצונן בימים חמים.