ושוב חורף! מנות שמחממות את הגוף ואת הנפש, רגע לפני שנגמר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מנות שחוגגות את החורף בארבע מסעדות מומלצות

אוכלים בשוק
אוכלים בשוק היא מהמקומות שגורמים למבקרים בהם להרגיש את החיים של שוק מחנה יהודה מבפנים. היא נמצאת בין דוכני הירקנים והקצבים, ומשדרת את התחושה הכי ביתית, נינוחה ומזמינה שאפשר לדמיין. כל האוכל שמגיע מהמטבח הפרסי-עיראקי-סורי, מבושל על פתיליות ומדי יום מחכים לאורחים כשלושים סירי תבשילים. למשל, קובה סלק, קובה חמוסטה, קובה חומוס, קובה במיה, מרק שעועית, מרק עדשים ומרק רגל, גולש הונגרי וגולש פרסי, שהוא מנת הדגל של המסעדה.
אוכלים בשוק
התפוח 8, שוק מחנה יהודה, ירושלים
טלפון: 02-6222922

אל באריו
שולחן גדוש במנות טאפאס הוא המלצה קולינרית חמה בכל עונה בשנה, בטח במסעדת אל באריו. אבל שתי מנות חורפיות יותר ובהשראה ספרדית, מתוך התפריט של המסעדה, הן דווקא מרק הסרטנים (32 ₪) ונקניקיות העגל המוגשות על פירה (28 ₪). זה בין היתר, מה שאוכל הספרדי המצוי לפני הסייסטה החורפית מתחת לפוך ואולי כדאי גם לנו ללמוד ממנו.
אל באריו
נח מוזס 22, תל אביב
טלפון: 03-6960512

אדום
אדום הירושלמית, שנמצאת בבתוך בית אבן ירושלמי אותנטי בחצר פיינגולד המקסימה, מגישה אוכל בסגנון צרפתי-בלגי. כל החוויה פה חורפית למהדרין ומתאימה למי שעוד לגמרי לא בשלים להיפרד מהעונה הקרה. בין המנות ה''חורפיות'' המומלצות: ריזוטו פטריות ואפונת גינה (56), מולים ברוטב שמפניה (58 ₪), ביף בורגיניון עם ארטישוק ירושלמי (74 ₪).
אדום
יפו 31, חצר, פיינגולד, ירושלים
טלפון: 02-6246242

ערבסקה
המטבח הלבנוני שבו מתמחה מסעדת ערבסקה מצטיין בתבשילים מהסוג שמתבשל שעות ארוכות וממלא את הבית בניחוחות משכרים. בדיוק מה שעושה נעים בלב ובבטן ביום חורף קר. כמו למשל מנסיך שהוא תבשיל נתחי כבש בבישול אטי המוגש על מצע אורז עם בשר וצנוברים (75 ₪), מוזי, שהוא שוק טלה בצלייה אטית עם ירקות (75 ₪), פרחה מחשי, שהיא מנת עוף ממולא בבשר טחון וטחינה ירוקה (62 שקל) ועוד. הטבחים במקום הם גליליים ונצרתיים והאוכל אותנטי וטעים במיוחד.
ערבסקה
בן ציון גליס 4 - צומת סגולה, פתח תקווה
טלפון: 03-9044242