אדום עולה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

האוכל, מקומי עם ניחוח צרפתי, מלווה את היין מתחילת דרכה של מסעדת אדום. הבריק במיוחד לחיכנו מרק ארטישוק ירושלמי על שרימפס וקציפת פטריות. גם הפטה כבדי עוף עם ריבת עגבניות שרי נעם לחיכנו מאוד. בכלל, דינמיות התבררה כאן כמוטיב בולט ולא רק בתנועת המלצריות. גם המטבח דוגל בה ומדי עונה מתחלף התפריט וכמעט מדי יום יש תפריט מיוחדים

מרכז ירושלים ידע בשנים האחרונות פיגועים לא מעטים, הזנחה ולכלוך ומעט תושבים. למרות הכל, אפשר בהחלט להרגיש איך בשנתיים האחרונות הומים הרחובות באנשים רבים. הנגנים חזרו להנעים במדרחוב על הקלידים, הקונטרה-בס והנבל. חנויות התכשיטים הרבות לצד הבזארים והקיוסקים שוב פתוחות עד מאוחר. אפילו עבודות התשתית הבלתי פוסקות ובעיקר בלתי נסבלות של עיריית ירושלים, לא מצליחות למנוע מההמונים, תושבי העיר ותיירים רבים לפקוד את מרכז העיר.
גם אנחנו פינינו את זמננו להליכה ערבית במדרחוב ושמנו פעמינו דרך סימטאות האבן הוותיקות לחצר פיינגולד, מקום מושבה של אדום. רק שש שנים וכבר מוסד מוכר וידוע בעיר הקודש.

אנחנו נכנסים דרך המרפסת המקורה אל חלל המקום. שנים רבות חלפו, וריחות הזבל של האורווה ששכנה במקום התנדפו זה מכבר והתחלפו בריחות התבלינים והבישולים של אסף גרניט השף הצעיר והמוכשר. התיישבנו במרכז המסעדה, מה שהתברר כבחירה לא הכי מוצלחת עקב תנועה ערה ונמרצת של המלצריות... אבל חוץ מזה, מרגיש הכל בסדר.

לפני שש שנים, עם הפתיחה, נטו בעלי המקום אחר תחושת השליחות להוביל קו חדש של סטנדרטים גבוהים בתחום היין והמסעדנות בעיר הקודש. עם חלוף הזמן, השתפר מחד טעמו של הסועד הישראלי ומאידך, דעכה קצת תחושת השליחות וכהתה לתוך תחושת הגאווה הלוקלית. את המוצרים המיובאים החליפו במוצרי שוק מחנה יהודה וגבינות יעקובס ואך זה עתה סיימו להקדיש את החודש שעבר ליינות הבוטיק הישראלים ועברו לחודש יינות אוסטרליה.

האוכל, מקומי עם ניחוח צרפתי, מלווה את היין מתחילת דרכה של אדום. הבריק במיוחד לחיכנו מרק ארטישוק ירושלמי על שרימפס וקציפת פטריות. גם הפטה כבדי עוף עם ריבת עגבניות שרי נעם לחיכנו מאוד. בכלל, דינמיות התבררה כאן כמוטיב בולט ולא רק בתנועת המלצריות. גם המטבח דוגל בה ומדי עונה מתחלף התפריט וכמעט מדי יום יש תפריט ''מיוחדים'' לטובת הסועדים הנאמנים שפוקדים את המקום פעמים מספר בשבוע. אסף לחש לנו בסוד שמחר הוא מופיע בגמר תחרות בישול ארצית אליה הגיע יחד עם חמש מסעדות נוספות מרחבי הארץ. אנחנו מאשררים את המועמדות.

מדי פעם מתארחים במטבח של אדום שפים מעולם המסעדנות הישראלי ומוסיפים עוד למגוון האפשרויות הרחב כאן ממילא. נעם, ממקימי המסעדה והמקצוען הראשי כאן בתחום היין, מתרפק על מסעדות גורמה אירופיות בעלות תפריט יינות של כ-1500 סוגי יין, אך בביצה המקומית הוא עדיין מתגאה ב-160 הסוגים שבמרתף המסעדה המתווספים ל''יינות החודש''. אנחנו פתחנו בשיראז-קברנה של יקב פנפולד והמשכנו בשיראז קלאסי האופייני מאוד ליינות האוסטרליים של החודש.

לא רק האוכל והמשקה מגוונים ומתחלפים. גם הסועדים באים מקצוותיה השונים של החילוניות הירושלמית. מסטודנטים שנה א' על הבר ועד הקונסול הצרפתי שישב בשולחן לידנו. המקום מתהדר בסיסמא ''אוכל, שירות, יין ואווירה''. אחרי בדיקה יסודית, אנחנו מאשרים שאת ההצהרה הזאת ממלאים כאן היטב.

אדום
יפו 31, נחלת שבעה, ירושלים
טלפון: 02-6246242