Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת אדום בירושלים

אדום בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לפני שהתפתיתי להזמין המבורגר או סטייק, החלטנו בכל זאת לגוון והזמנו את מנת דג היום שהוגשה עם פירה תפוחי אדמה ורוטב גורגונזולה..." יונתן שטרנברג מגיע למסעדת אדום בירושלים – מוסד ותיק בסצינה הקולינרית בעיר

המסעדה ובר היין אדום הם מוסד ותיק בסצינת הקולינריה בירושלים. מאז שנפתחה לפני עשר שנים, הספיקה לפי הרישומים בשולי התפריט להגיש מאות אלפי קילוגרמים של בשר לאלפי לקוחות, מזגה X אלפי ליטרים של יין, ועוד כמה עובדות סטטיסטיות. מיעוט קטן של מסעדות בעיר יכולות להתגאות בכזה מן רקורד.

אדום ממוקמת בחצר פיינגולד, פיסת ארכיטקטורה יפהפייה שנבנתה לקראת המאה התשע עשרה. במהלך השנים אכלס הבניין מערכות עיתונים, את משרדי ההסתדרות ואפילו היה ביתו של בית הקולנוע הראשון שנפתח בשנת 1912.

התפריט של אדום הוא נרחב אך לא ארוך מדי וכולל מגוון של דגים, מנות פסטה, מאכלי ים, סלטים ומנות בשריות. במשך שנים התבסס ההמבורגר של אדום כאחת הקציצות הטובות בעיר ותפריט היין והאלכוהול הוא פשוט מרשים. הבר של אדום גם מכין מגוון קוקטיילים – אם אתם בעניין, שאלו את המלצר על קוקטייל היום.

פתחנו עם רביולי גבינת עזים ברוטב שמנת וצלפים ועם שקדי עגל שהוגשו על מצע פירה כרובית - שתי מנות נדיבות. שקדי העגל הוכנו בצורה מדויקת, שהותירה אותם מוצקים מבחוץ ורכים ולחים בפנים. אחרי שנצרבו על המחבת צורפו אליהם פיסות לבבות ארטישוק, עגבניות שרי מקולפות, קונפי שום ומיץ לימון טרי שהוציא מהם את הטעמים. הפסטה תוצרת-בית הייתה טעימה מאד, וכללה חמישה-שישה כיסונים בצורת משולש שמולאו בגבינת עזים רכה ובעשבים טריים. לפני שעברנו למנה העיקרית טעמנו מולים ביין, עשבים וחמאה – מנה פשוטה מאד שכשמכינים אותה בצורה טובה, כל שדרוש הוא כוס יין לבן או בירה בהירה כדי לפרק בקלות לפחות חצי קילוגרם מהשחורים האלו.

לפני שהתפתיתי להזמין המבורגר או סטייק, החלטנו בכל זאת לגוון והזמנו את מנת דג היום שהוגשה עם פירה תפוחי אדמה ורוטב גורגונזולה. הרוטב היה מעולה והשימוש בכמות קטנה של גבינת גורגונזולה חריפה החמיא לו מאד. המנה העיקרית השנייה שלנו הייתה מעניינת מאד – ריזוטו בהשראה ים תיכונית שהוכן עם בשר טלה, עגבניות מיובשות, כוסברה וצנוברים. אני אמנם בדרך כלל חובב ריזוטו מסורתי עם הרבה חמאה וגבינת פרמזן, ובכל זאת הגרסה של מסעדת אדום הציגה שינוי מרענן ששווה לנסות אותו.

ושוב הגיע הזמן להחליט האם להזמין קפה ולסיים את הערב או לטעום את אחד הפריטים בתפריט המתוקים של אדום. נכנעתי, כמו תמיד, כשחברה שלי הציעה שלפחות נחלוק קינוח אחד. את רוב הקינוחים של אדום מכינים במקום והם טריים במיוחד, ואנחנו התענגנו על מנה שהורכבה מאטריות קדאיף קרנצ'יות, תאנים טריות מקורמלות, גלידת וניל וקורטוב קרם פיסטוק. קל, מרענן והכי חשוב – טעים. אגב, אדום מציעה גם תפריט לילה מאוחר החל מהשעה 23:00 ותפריט צהריים מיוחד בשבת, אז שיהיה לכם בתיאבון.